Spil anmeldelse: RayMan Origins

Af Christian A. 20. januar 2012

Spillet har beholdt sin klassiske form som et traditionelt platformspil, som foregår i en magisk eventyrverden. Så hvis man forventer et nyt spil med de klassiske elementer, så er man kommet til det rigtige spil.

Platforms type: Xbox

Genre: Platformspil/ Kampspil / Børnespil 

Aldersgrænse: 7+

Antal spillere: 1 – 4 player

Sprog: Engelsk med danske undertekster  

Spil udgiver: Ubisoft

Spillet, der fanger drenge, piger, og ja selv homo’er!

Så er spillet tilbage, personligt husker jeg spillet fra min barndoms tid, hvor jeg nød fantasi universet og det at hoppe frem og tilbage og smadre små ting ned. Spillet har beholdt sin klassiske form som et traditionelt platformspil, som foregår i en magisk eventyrverden. Så hvis man forventer et nyt spil med de klassiske elementer, så er man kommet til det rigtige spil.

Spillet foregår fra venstre mod højre, hvor banen altid slutter af med en dør, som kan åbnes. Det er ellers ikke muligt at gå ind og ud af banerne. Så grundlæggende handler spillet ikke om meget mere end at nå fra A til B i en bane. Allerede fra start vækker spillet helt sikker en masse barndomsminder, hvilket er en sand fornøjelse! Banerne er meget varierende og sjove, der er hele tiden nye verdener, som bliver åbnet og en masse sjove speciel effekts. Dette gør spillet sjovt og udfordrende, fordi banerne langt fra altid er lige tilgængelige.

Fantasi!
Spillet indeholder så mange fantasi elementer, hvilket gør spillet rigtig hyggeligt, og til dels børnevenligt! Historien bag Rayman er ikke det væsentlige i spillet, men historien handler om, at Rayman skal redde hans venner. Løbende i spillet bliver det muligt at skifte ”player” altså at skifte fra Rayman til en af hans venner! Ham Rayman er en sand guttermand, imens han flyver igennem banen, hvor han hele tiden opnår flere færdigheder, så der skal hoppes, kravles, flyves og slås igennem et hav af baner!

Der er også flere af banerne, som varierer mere end andre, f.eks. er der en bane, hvor man skal flyve på ryggen af en kæmpe myg igennem luften og forbi diverse udfordringer. Rayman tager også et smut under vandet i banen, hvor han skal redde den smukke havfrue (som har lidt for store bryster), så han svømmer med fisk, sværdfisk og vandmænd.

Banerne er utrolig smukke, farverige, og varierende, alle banerne er holdt i en tegneserieagtig facon, hvilket passer godt til stemningen i spillet. Det er meget imponerende, hvordan den grafiske stil er fulgt hele vejen igennem spillet. Spillet kunne lige en tegnefilm, fordi spillet er holdt i 2d og ikke 3d. Så kvaliteten får den indre spiller frem, og det binder spilleren til skærmen i de over 60 store og lange baner. Atmosfæren fanger, og spilleren får frit spil

Som nævnt før kan man spille op til fire spillere samtidigt, man sam- eller modarbejder hinanden på godt eller ondt. Dette er virkelig en sjov effekt, der gør det fedt at spille med et par kammerater eller veninder. Dog mister denne funktion dog lidt pusten efter et par timer, da det bliver meget ensartet. Dette bør dog bestemt ikke udelukke spillet, eftersom spillet helt sikkert er en vinder!

Rayman Origins er rigtig sjovt sågar for voksne som for børn! Personligt spillede jeg spillet med mine yngre fætre med rigtig stor glæde og fornøjelse, og før vi havde set os om, var tiden forsvundet. Spillet får derfor 5 ud af 6 stjerner – for et spil hvor der ligger uendelig mange timers underholdning i. Det eneste minus er dog, at multiplayer funktionen kan blive langtrukket, og hvis man spiller 3 sammen, kan det godt virke uoverskueligt.

Se RayMan Origins Trailer her 

Tjek os ud

Andet

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar
Jytte fra Marketing er desværer gået for i dag, er en sjov satire med smukke øjeblikke.

Jytte er tilbage i sjovt marketingsshow

Teatersuccesen fra Nørrebro Teater, Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag, er tilbage i en ferm turne...

8. mar