Foto Tejs Lindhardt ©

Når Tivoli skræmmer!

Af Tejs Ellesøe 21. oktober 2015

Vanen tro holder Tivoli åbent til Halloween i forbindelse med den amerikanske og efter hånden også lidt danske tradition.

Halloween i Tivoli
9. Okt - 1. Nov.

Jul i Tivoli
14. Nov - 3. Jan.

Selvom sommeren er den tid, hvor de fleste besøger Tivoli, så er Halloween og Julen i Tivoli nok noget af det mest hyggelige. Lige nu står den på Halloween, og selvom det er en amerikansk tradition, så har både Tivoli og ikke mindst vi danskere taget den til os. Det bekræfter Tivolis besøgstal, som er steget støt siden traditionen blev introduceret i 2006. På de tre uger, Tivolis Halloween varer, går over en halv million gæster igennem havens indgange.

Selvom halloween i dag går for at være en amerikansk opfindelse, kan vi også finde den, hvis vi kigger lidt tilbage på vores egen kultur. For tilbage tiden, altså før 1770, så var det en god dansk tradition der hed allehelgensdag, som faldt den 1. november. Dagen blev markeret i kirken, og folk troede at denne dag var hekse, ånder og andre gespenster på fri fod til at lave rav i den. Desværre gik allehelgensdag i glemmebogen, da den blev afskaffet i forbindelse med helligdagsreformen i 1770. Tænk, hvad den kunne havde udviklet sig til! I stedet vi må nøjes med den amerikanske tradition, som startede i det 19.århundrede. 

Faktisk kan vi i dag takke Ekstra Bladet, for at have startet traditionen med Halloween i Danmark, da det var dem der tilbage i 1998 arrangerede gysermarathon. I 2000 hoppede legetøjskæden Fætter BR med på Halloween-bølgen, og Tivoli startede som sagt i 2006, og har for alvor gjort det til en god tradition i Danmark.

Test af (U)hyggeligheden
I søndags kastede vi os ud i sådan en rigtig hyggesøndag, en af dem hvor man sover lidt længere en normalt, og spiser sen brunch. Brunchen spiste vi selvfølgelig hos Nimb, hvor ellers? Nu vi alligevel skulle i Tivoli efter en skøn brunch med alt, hvad hjertet begærer af champagne og østers, lækre salater, ost og et udvalg af Nimbs kagebord. Man kunne nærmest trille derfra, så det var godt, at der skulle gås nogle kilometer i George Carstensens gamle have bagefter.

Hos Nimb, er maden og servicen i top, som vi har nævnt nogle gange før, men det skal den også bare være, når man betaler 495,- per. kuv.

Hos Nimb bar, hvor vi indtog brunchen, fandt vi intet uhyggeligt; kun ren hygge og gang i pejsen.

Haven er fantastisk på denne årstid, og er man så heldig at solen kigger frem, så er oplevelsen helt speciel, og selvfølgelig gjorde den det. Så udover at kigge på den halloweenstemte have, skulle der også prøves ting af med turpas. De, der siger, at turpas ikke er for de voksne, må godt nok have et kedeligt liv, for selvfølgelig må og skal vi lege i ny og næ.

Det var få ting, der ikke blev prøvet - selv ballongyngerne og H.C. Andersens eventyr blev oplevet. Dog valgte vi et par ting fra, pga. risikoen for at brunchen skulle komme op - selvfølgelig kun derfor..

Heller ikke her fandt vi uhyggen, men rigeligt med hygge.

Resten af haven var pyntet op efter mottoet, intet kan blive for stort skulle man tro. DM i græskar, et jysk græskar på over 300 kg løb med æren. Det var lidt uhyggeligt; hvad mon de har i den jyske muld! Over 20.000 græskar i alverdens størrelser er tilført Tivoli, og det er næsten også uhyggeligt nok i sig selv. Vi håber de, der har pyntet op, har mareridt om græskar. 

Konklusionen er at, der er meget lidt uhygge i Tivoli, men til gengæld står den på max hyggestemning.

Vi glæder os allerede til Julemarkedet.

 

Tjek os ud

Andet

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar
Jytte fra Marketing er desværer gået for i dag, er en sjov satire med smukke øjeblikke.

Jytte er tilbage i sjovt marketingsshow

Teatersuccesen fra Nørrebro Teater, Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag, er tilbage i en ferm turne...

8. mar
Operaen Werther med Den Jyske Opera er stærkt beskåret og foregår i nutiden.

Dobbeltvoldtægt på Gamle Scene

En umoden og selvfed helt, der bevæger sig rundt i en tudegrim scenografi, gør Den Jyske Operas produktion a...

6. mar