Rocketman Rocker derudaf 

Af Tejs Ellesøe 29. maj 2019

Rocketman er det pæne glansbillede på hvad Elton John er, for selvom vi ser det meste, mangler der alligevel noget.

Når folk snakker om filmen Rocketman som har premiere i de danske biografer i dag, har man det med at måle den imod sidste års stores succes, Queen-biografien Bohemian Rhapsody, men det skal de lade være med. Selvom der er både alkohol-, stofmisbrug og “sex med mænd” i begge film, kan man på ingen måde sammenligne de to film.

Elton Johns dage som flamboyant er for længst ovre, i hvert fald blegnet.

Filmens åbningsscene viser Elton John iført orange outfit med horn, da han starter op på et behandlingssted hvor han fortæller om alle sine afhængigheder. Undervejs møder vi drengen Reginald Dwight som er Elton Johns oprindelige navn. Han higer efter sin fars kærlighed. En kærlighed han aldrig får. Moren er absolut heller ikke interesseret i lille Reginald så han må nøjes med mormorens kærlighed.

Vi kommer lidt for hurtigt fra den ukendte Elton John til den meget kendte, og selvom filmen varer 121 minutter, mangler vi et eller andet.

Taron er blevet voksen
Med film som bl.a. Kingsmen kunne man stille sig det spørgsmål om Taron Egerton nogensinde ville blive voksen, men med Rocketman er han vokset med opgaven, og han er en fremragende skuespiller og ikke mindst sanger.

Egerton er ikke Elton john, men han er det tætteste der nogensinde kommer. Det er svært nok at portrættere en person der er død, men endnu vanskeligere at portrættere en Elton John det nok er 72, men langt fra død. 

Taron Egerton har fået utroligt megen ros for sin stemme i filmen, og det er fuldt berettiget. Han er en genial sanger, og vi får bl.a. I’m Still standing, Goodbye Yellow Brick Road, Tiny Dancer og selvfølgelig Rocket Man.

Det at Taron Egerton selv synger løfter filmen nogle stjerner op.  

Overvurderet sexscene
I de seneste uger har udenlandske medier skrevet en del om at de håbede at Rocketman ikke blev strippet for al homoseksualitet som Bohemian Rhapsody gjorde det. Også Taron Egerton og Richard Madden har udtalt at de var glade for at sexscenen kom med.

SPOILER… Man kan knap kalde det en sexscene. Vi ser Taron Egerton og Richard Madden som henholdsvis Elton John og John Ried klæde sig af og ligge nøgne oven på hinanden. Det hele tager knap 40 sekunder, og det er blevet kørt op til noget stort hvilket det absolut ikke er. Det er ikke engang en scene jeg vil pause ved når den engang kom på dvd. Havde man udelukket scenen, ville det ikke have gjort nogen stor forskel, hvilket er temmelig ærgerligt.

Som Elton John selv siger i starten af filmen, ser han sexafhængig, og så kan man undre sig over at der kun er et enkelt kys og lidt lagengnidning med. Scenen gør ikke filmen dårlig, men det er ikke en vigtig scene. 

Uanset om du er fan af Elton John eller ej, så er det en god film. Hans liv er vendt og drejet i pressen, og der kommer ikke rigtigt noget nyt frem i filmen. Det kan måske være en smule skuffende, men det gør den ikke nødvendigvis ringere.

Rocketman tager os ganske fint hele paletten rundt:  det forkvaklede forhold til familien, alkoholen, stofferne og det hårde liv ved at være kendt og alene - noget som vi også så i Queen-biografien.

Rocketman fortjener fem stjerner. 

Se traileren her 

https://www.youtube.com/embed/LbeRrQhH4OI

Tjek os ud

Film

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr