Kærligheden blomstrer mellem to unge dansere i den smukke georgiske film Imorgen danser vi

Betagende smuk film om forbudt kærlighed i Georgien

Af Per Lundsgaard 20. november 2019

Imorgen danser vi, er Georgiens svar på Call Me By Your Name, og det er efter min mening en både bedre og vigtigere film.

Titel:
Imorgen danser vi

Instruktør:
Levan Akin

Længde:
113 min

 

Vi er i Georgiens hovedstas Tbilisi og møder den unge danser Mareb som danser i det nationale dansekompagni – ikke at forveklse med Nationalballetten som pressemeddelelsen fejlagtigt siger. Georgiens Natonale Dansekompagni er berømt for at danse georgiske folkedanse – lidt ligesom Riverdance fra Irland – og rejser verden rundt for at vise de fygende meget maskuline danse med spring og piruetter. 

Mareb har danset siden har var barn, og begge hans forældre er tidligere dansere i kompagnietog har optrådt i både Royal Albert Hall i London og på Metropolitan Opera i New York. Mareb danser i b-kompagniet men stræber efter at komme op i hovedtruppen. Der bliver en plads ledig, og der skal udtages nogle af de unge fra b-kompagniet til audition, men en nytilflytter kommer ind i billedet som konkurrent til Mareb. De to unge mænd bliver venner og begynder at træne sammen – men snart tænder det noget mere i Mareb. 

I Georgien er vi langt tilbage i tiden angående tolerancen og forståelsen for homoseksuelle. Pladsen i hovedkompagniet er nemlig blevet ledig efter at de andre mænd på holdet har tævet en af deres kollegaer for at have været i seng med en mand, og familien har sendt ham til et kloster i bjergene for at gøre ham "normal," som pigerne taler om i deres omklædningsrum. Hos drengene taler de om bryster og om at score damer, og selv Mareb har en pigekæreste da alle jo skal have det. Han vil ikke i seng med hende – bruger som undskyldning at første gang skal være speciel. Begæret efter tilfytteren Irakli tænder i Mareb og får ekstra gnist da Irakli giver efter for Mareb og de to har sex sammen. Mareb bliver meget forelsket og tager springet fuldt ud som bøsse og besøger også forskellige skjulte bøsse-klubber i byen. Irakli har en pigekæreste i sin hjemby, og faderen er syg og moderen svagelig så han vælger at tage hjem og forlove sig med hende. Det knuser Marebs hjerte. Dansen bliver hans vej ud, men hans drømme må ændres. 

Det er en film der gribende fortæller om at føle sig anderledes i et samfund der er meget konservativt og uden tolerance for afvigelser. Der bliver spillet med passion og indlevelse af de to unge skuespillere i hovedrollerne, og man føler virkelig deres forelskelse og deres fortvivelse. Rundt om de to er der et hold af skuespillere der spiller afdæmpet og naturligt. Man får virkelig en fornemmelse af mentaliteten hos befolkningen i Georgien, men der er også en tilgivelse og forståelse hos de nærmeste omkring hovedpersonen, især en scene mellem den svigefulde lømmel af en bror der nærmest siger at Mareb skal være lykkelig for at være anderledes og ikke ende som ham selv. Den scene sætter sig i hjertekulen. Det er en film med stormfuld kærlighed og fyrige dansescener. 

Det er en meget velspillet og godt instrueret film der blev stormet til premieren i hjemlandet grundet sit for dem kontroversielle emne. Derfor et det en uhyre vigtig film for alle dem der føler sig som Mareb – og ikke kun i Georgien. 

Tjek os ud

Film

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Donny Osmund har hovedrollen i den regnbuefarvede musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Vi underholder med musical

Musicalen om Josef og hans elleve brødre har altid været populær i LGBT-miljøet i USA og England. I aften kan ...

4. apr

Vi underholder med film – homofilm fra 1970

Fra fræk bog, til fræk film. Song of the Loon var temmeligt vovet da den udkom som bog i 1966 og nogle år sene...

3. apr

Vi underholder med koncert med Elton John

Har man ikke oplevet Sir Elton John til en af hans koncerter, så er tiden nok ved at rinde ud. Da vi med sikke...

1. apr

Vi underholder med filmen An fei ta ming

Aftenens film er et romantisk drama fra Hong Kong hvor det ikke er helt nemt at være åbent homoseksuel.

31. mar