IMPONERENDE EVENTYR

Af Per Lundsgaard 17. november 2016

Når vi først er kommet ind i Potter-universet igen, er J.K. Rowlings forhistorie til den berømte serie underholdende og imponerende flot lavet.

TITEL:
Fantastiske skabninge og hvor de findes 

Instruktør:
David YATES

Medvirkende:
Eddie REDMAYNE
Ezra MILLER
Colin FARRELL
Katherine WATERSTON

Man mærker med det samme, at det er samme instruktør som de sidste fire film i Harry Potter-serien. Det lidt mørkere voksne eventyrunivers er slået an fra første billede. Det er klart et eventyr for det mere voksne publikum. Det betyder ikke, at det fabulerende og farverige flotte er fraværende – tværtimod bliver der skruet kraftigt op for farverne og den eventyrlige stemning, når vi befinder os i det magiske univers hos de fantastiske fabeldyr, som er fortællingens centrum.

Vi er i New York i forbudstidens 20'ere, og det er en flot ramt tidsfornemmelse, vi visuelt møder i de første scener ud over datidens New York. Den forfjamskede, engelske troldmand, Newt Scamander (spillet af underfundige, lækre Eddie Redmayne) ankommer til byen med kufferten fuld af mærkværdige skabninger.

Han støder ind i den amerikanske NoMaj (NoMagic amerikanernes ord for mugglere – mennesker uden trolddomskraft) Jacob Kowalski  - og de bliver et skævt makkerpar igennem filmen, som giver megen morskab og megen hjertelig varme. Der er gangstermiljø og CIA for troldmænd, samt anti-magiske fanatikere blandet med vampet kvindelig 20'ercharme og både hårdtslående og poetiske troldmænd.

Det er både sjovt, pudsigt og medrivende. Der går dog lige en tid, før man er kommet ind i troldmandsuniver-set igen. Der er ingen forklaringer – det er lige på og hårdt med handlingen og figurerne. Heldigvis er der god fart over feltet og masser af tempo, og der bliver ikke spildt tid med langsomme og omstændelige forklaringer, hvilket hele tiden giver tilskueren lyst til at vide mere. Det er jo smart, når der er planlagt hele fem film i serien. Man kan godt frygte, at det måske bliver svært at holde den magiske tiltrækningskraft igennem hele serien – vi må se. Desuden kan vi jo glæde os over, at der er lovet lidt homo-kærlighed i de næste par film, hvor Dumbledore skulle vise sig at have de tendenser.

Selvom tonen er mørk og dyster, virker det umiddelbart som om, hele stemningen i denne nye serie om det univers, man kender fra Potter-filmene, er en smule mere kulørt og bredt underholdende, og knap så filosofisk og selverkendende, som det var tilfældet i Harry Potter-serien, hvor man fulgte en kejtet drengs rejse fra barn til voksen. Her er det mere en trolddomsudgave af tju-bang gangstere mod politi og detektivfilm, vi er dumpet ned i. En slags Batman med magi. Det er flot iscenesat – imponerende effekter og sikkert skuespil, der hele tiden balancerer på kanten af det kokette, melodramatiske og humoristiske.

Jeg glæder mig allerede til den næste film – bare de holder distancen og niveauet!

Kan du ikke se videoen, klik her

Tjek os ud

Film

Annonce

Dit Tivoli har stadig åben

Selvom Tivoli har lukket ned for forlystelserne i vinterperioden, er der stadig åbent for gourmetforlystels...

Du kan godt glemme alt om at skulle snige dig langs Tivolis mure for at finde den hemmelige indgang til alverd...

Det danske romeventyr

Alle veje fører til Rom. Rom blev ikke bygget på en dag. Vi kender alle de små ordsprog, vi bruger i hverdagen...

Rom eller Rum, hvordan du nu har lyst til at stave det(alle veje føre alligevel til det samme). Rom er ...

Det nye hold af strandhelte i Baywatch filmen.

Strandhalløj uden megen mening

Den gamle serie, Baywatch, har fået et comeback med denne nye film om de frygtløse livreddere – men det bliver...

12. okt
Chris Pine og Gal Gadot er en homogent og velfungerende hovedpar i filmen Wonder Woman.

Knald på kvindekampen

Det er Indiana Jones møder superhelt og græsk mytologi i Wonder Woman der suser afsted i rask tempo med flotte...

12. okt
Aftenens store positive overraskelse var Belle Blurr som fortjent blev nummer to i konkurrencen om at blive Nattens Dronning.

Fynsk Drag Show leverer varen

Nattens Dronning i Odense cementerer sin plads som det største dragshow i Danmark. 

8. okt
Der er masser af velfungerende komisk teamwork i Komedien, hvor alt går galt, der lige nu turnerer rundt i hele landet med Folketeatret.

Koks på scenen

Folketeatret har sendt en uforpligtende omgang spas på landevejen med Komedien hvor alt går galt - i aftes lag...

4. okt