IMPONERENDE EVENTYR

Af PerL 17. november 2016

Når vi først er kommet ind i Potter-universet igen, er J.K. Rowlings forhistorie til den berømte serie underholdende og imponerende flot lavet.

TITEL:
Fantastiske skabninge og hvor de findes 

Instruktør:
David YATES

Medvirkende:
Eddie REDMAYNE
Ezra MILLER
Colin FARRELL
Katherine WATERSTON

Man mærker med det samme, at det er samme instruktør som de sidste fire film i Harry Potter-serien. Det lidt mørkere voksne eventyrunivers er slået an fra første billede. Det er klart et eventyr for det mere voksne publikum. Det betyder ikke, at det fabulerende og farverige flotte er fraværende – tværtimod bliver der skruet kraftigt op for farverne og den eventyrlige stemning, når vi befinder os i det magiske univers hos de fantastiske fabeldyr, som er fortællingens centrum.

Vi er i New York i forbudstidens 20'ere, og det er en flot ramt tidsfornemmelse, vi visuelt møder i de første scener ud over datidens New York. Den forfjamskede, engelske troldmand, Newt Scamander (spillet af underfundige, lækre Eddie Redmayne) ankommer til byen med kufferten fuld af mærkværdige skabninger.

Han støder ind i den amerikanske NoMaj (NoMagic amerikanernes ord for mugglere – mennesker uden trolddomskraft) Jacob Kowalski  - og de bliver et skævt makkerpar igennem filmen, som giver megen morskab og megen hjertelig varme. Der er gangstermiljø og CIA for troldmænd, samt anti-magiske fanatikere blandet med vampet kvindelig 20'ercharme og både hårdtslående og poetiske troldmænd.

Det er både sjovt, pudsigt og medrivende. Der går dog lige en tid, før man er kommet ind i troldmandsuniver-set igen. Der er ingen forklaringer – det er lige på og hårdt med handlingen og figurerne. Heldigvis er der god fart over feltet og masser af tempo, og der bliver ikke spildt tid med langsomme og omstændelige forklaringer, hvilket hele tiden giver tilskueren lyst til at vide mere. Det er jo smart, når der er planlagt hele fem film i serien. Man kan godt frygte, at det måske bliver svært at holde den magiske tiltrækningskraft igennem hele serien – vi må se. Desuden kan vi jo glæde os over, at der er lovet lidt homo-kærlighed i de næste par film, hvor Dumbledore skulle vise sig at have de tendenser.

Selvom tonen er mørk og dyster, virker det umiddelbart som om, hele stemningen i denne nye serie om det univers, man kender fra Potter-filmene, er en smule mere kulørt og bredt underholdende, og knap så filosofisk og selverkendende, som det var tilfældet i Harry Potter-serien, hvor man fulgte en kejtet drengs rejse fra barn til voksen. Her er det mere en trolddomsudgave af tju-bang gangstere mod politi og detektivfilm, vi er dumpet ned i. En slags Batman med magi. Det er flot iscenesat – imponerende effekter og sikkert skuespil, der hele tiden balancerer på kanten af det kokette, melodramatiske og humoristiske.

Jeg glæder mig allerede til den næste film – bare de holder distancen og niveauet!

Kan du ikke se videoen, klik her

Tjek os ud

Film

Annonce

Et afbud blandt bøsser

Uanset om det er forår, sommer, efterår eller vinter så er Gran Canaria altid et hit. Vi tog en afbudsrejse me...

Et afbud forbindes sjældent med noget godt – når man siger afbudsrejse, får de fleste ...

Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

Det er både uhyggeligt virkeligt og grotesk overdrevet i dokufarcen Hospitalet på Teater Sort/Hvid.

I en gang på hospitalet

Det danske hospitalsvæsen står i bogstaveligste forstand i lort til halsen i Christian Lollikes vellykkede, kn...

22. mar
68 er en langhåret og larmende musikforestilling i Skuespilhuset.

Hippieskrål og lommefilosofi

Ungdomsoprøret i 1968 får både en hyldest og en skud for boven i Det Kongelige Teaters underlige musikforestil...

17. mar
Flot show men håbløst manuskript i Tivolis udgave af filmhittet Midt om natten.

Fuld af vrøvl

Tivolis udgave af musicalen Midt om Natten er flot og velsunget men tåbeligt forvrøvlet af et dårligt manuskri...

16. mar

Calum Scott klar med debutalbum

Fra nervøs fyr til selvsikker sanger er Calum Scott nu trådt ind i samme verden som Sam Smith med albummet ”...

13. mar