DMGP 2019: En ligegyldig affære 

Af Elvir Pelešević 24. februar 2019

Endnu en udgave af Dansk Melodi Grand Prix er bag os. Det er dagen derpå, og tiden er inde til at evaluere det traditionsrige show som man også plejer at betegne som Danmarks største folkefest.

Lad mig sige det med det samme. Den 49. udgave af Dansk Melodi Grand Prix (DMGP) som i går blev afholdt i Jyske Bank Boxen i Herning, var en tam affære. Det gælder både produktionen, værterne, pauseindslagene og ikke mindst deltagersangene.

Produktion
Selv om scenen i Herning så pæn og tilforladelig ud, har den for længst udtjent sin pligt. DMGP trænger i den grad til en ny scene og nye rammer. Det behøver ikke være dyrt og spektakulært – bare se hvordan de gør tingene i Sverige – og lær så af det. Less is more. Derudover må Danmarks Radio (DR) gerne oppe sig i forhold til produktionen. I går aftes var det decideret pinligt og amatøragtigt at opleve en del tekniske fejl der eksempelvis opstod i forbindelse med skifte imellem sangene og pauseindslagene, og der var også lydproblemer. 

Værter
Jeg tvivler ikke på at Johannes Nymark og Kristian Gintberg er nogle søde og hyggelige fyre, men de var mildest  talt ikke på toppen i aftes. Værterne fremstod uoplagte og stive i det. Det hele virkede for indstuderet, og der manglede entusiasme og flow i tingene. Selv om jeg sidste år kritiserede DRs overforbrug af Heick-familie i DMGP, tænkte jeg faktisk på et tidspunkt at det ville være fedt at få Annette Heick tilbage i værtsrollen.

Pauseindslag 
Besynderlige sketches imellem sangene var pinlige, akavede og uopfindsomme. Stig Rossen og hans makker var decideret fejlcastet i deres rolle som pauseklovne. Skønt det måske lyder lidt for kedeligt og kontrolleret, ville de helt almindelige interviews hvor vi lærer deltagerne at kende imellem sangene, have fungeret meget bedre.  

Sange 
Efter min mening er standarden af sange i DMGP blevet dårligere og dårligere med årene. De fleste sange i år lød ens og  generisk og vil hurtigt gå i glemmebogen. I princippet skilte kun to sange sig ud fra flokken: League Of Light og vindersangen Love Is Forever. Det er alt for lidt. Måske burde DR overveje at ændre DMGPs format. Løsningen kunne for eksempel være færre sange. Bare se på Tyskland og Storbritannien som er meget større lande end Danmark, men hvis nationalfinaler som regel indeholder færre sange – henholdsvis 7 og 3 i år (de tre sange der deltog i den britiske finale, blev fremført i to forskellige versioner). 

Tid til forandringer 
Overordnet var årets DMGP en tynd kop te. Der kan ikke være tvivl om at DRs store sparekniv har skåret dybt i showet - for dybt. DMGP i dets nuværende format burde nok gå på pension. Der skal tænkes i nye baner, så showet ikke drukner i ligegyldighed,  elendighed og middelmådighed. Skær ned i antallet af deltagersange. Inviter bestemte nationale og internationelle sangskrivere til at bidrage til DMGP. Inviter bestemte danske kunstnere til at deltage. Det værste DR i nuværende situation kan gøre, er at lade som om alting er i den skønneste orden og foretage sig ingenting. Det ville uden tvivl påvirke befolknings begejstring og interesse for showet, og DET ville være synd. Det jo ikke er mange år siden Danmark sidst vandt Eurovisionen. 

Tjek os ud

Musik

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar
Jytte fra Marketing er desværer gået for i dag, er en sjov satire med smukke øjeblikke.

Jytte er tilbage i sjovt marketingsshow

Teatersuccesen fra Nørrebro Teater, Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag, er tilbage i en ferm turne...

8. mar