DMGP 2019: En ligegyldig affære 

Af Elvir Pelešević 24. februar 2019

Endnu en udgave af Dansk Melodi Grand Prix er bag os. Det er dagen derpå, og tiden er inde til at evaluere det traditionsrige show som man også plejer at betegne som Danmarks største folkefest.

Lad mig sige det med det samme. Den 49. udgave af Dansk Melodi Grand Prix (DMGP) som i går blev afholdt i Jyske Bank Boxen i Herning, var en tam affære. Det gælder både produktionen, værterne, pauseindslagene og ikke mindst deltagersangene.

Produktion
Selv om scenen i Herning så pæn og tilforladelig ud, har den for længst udtjent sin pligt. DMGP trænger i den grad til en ny scene og nye rammer. Det behøver ikke være dyrt og spektakulært – bare se hvordan de gør tingene i Sverige – og lær så af det. Less is more. Derudover må Danmarks Radio (DR) gerne oppe sig i forhold til produktionen. I går aftes var det decideret pinligt og amatøragtigt at opleve en del tekniske fejl der eksempelvis opstod i forbindelse med skifte imellem sangene og pauseindslagene, og der var også lydproblemer. 

Værter
Jeg tvivler ikke på at Johannes Nymark og Kristian Gintberg er nogle søde og hyggelige fyre, men de var mildest  talt ikke på toppen i aftes. Værterne fremstod uoplagte og stive i det. Det hele virkede for indstuderet, og der manglede entusiasme og flow i tingene. Selv om jeg sidste år kritiserede DRs overforbrug af Heick-familie i DMGP, tænkte jeg faktisk på et tidspunkt at det ville være fedt at få Annette Heick tilbage i værtsrollen.

Pauseindslag 
Besynderlige sketches imellem sangene var pinlige, akavede og uopfindsomme. Stig Rossen og hans makker var decideret fejlcastet i deres rolle som pauseklovne. Skønt det måske lyder lidt for kedeligt og kontrolleret, ville de helt almindelige interviews hvor vi lærer deltagerne at kende imellem sangene, have fungeret meget bedre.  

Sange 
Efter min mening er standarden af sange i DMGP blevet dårligere og dårligere med årene. De fleste sange i år lød ens og  generisk og vil hurtigt gå i glemmebogen. I princippet skilte kun to sange sig ud fra flokken: League Of Light og vindersangen Love Is Forever. Det er alt for lidt. Måske burde DR overveje at ændre DMGPs format. Løsningen kunne for eksempel være færre sange. Bare se på Tyskland og Storbritannien som er meget større lande end Danmark, men hvis nationalfinaler som regel indeholder færre sange – henholdsvis 7 og 3 i år (de tre sange der deltog i den britiske finale, blev fremført i to forskellige versioner). 

Tid til forandringer 
Overordnet var årets DMGP en tynd kop te. Der kan ikke være tvivl om at DRs store sparekniv har skåret dybt i showet - for dybt. DMGP i dets nuværende format burde nok gå på pension. Der skal tænkes i nye baner, så showet ikke drukner i ligegyldighed,  elendighed og middelmådighed. Skær ned i antallet af deltagersange. Inviter bestemte nationale og internationelle sangskrivere til at bidrage til DMGP. Inviter bestemte danske kunstnere til at deltage. Det værste DR i nuværende situation kan gøre, er at lade som om alting er i den skønneste orden og foretage sig ingenting. Det ville uden tvivl påvirke befolknings begejstring og interesse for showet, og DET ville være synd. Det jo ikke er mange år siden Danmark sidst vandt Eurovisionen. 

Tjek os ud

Musik

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Duet med Pet Shop Boys og Olly Alexander ude nu!

Første singleudspil fra Pet Shop Boys’ kommende album er et samarbejde med Years & Years’ frontmand Olly der o...

14. sep
Maria Cordsen som Mariel og Emil Prenter som Sebastian før hun finder ud af at han måske mest er til mænd!

Underholdende ungdomsteater 

På Teater V i Valby præsenterer man friskt reality-teater tilsat LGBT-figur i en rap instruktion og med gode s...

13. sep

Betty Bitschlap vil ”fyldes op” på sin nye single

Betty Bitschlap er en af de gode drag queens – den sjældne slags der ikke bare kan synge selv fremfor kun at l...

13. sep
Brøgger på Republiques lille scene Revovler er stærkt køns-teater for alle.

Stærkt teater om en stærk kvinde

Østerbro Teater lægger stærkt ud på Revolver på Republique med forestillingen Brøgger der tager udgangspunkt i...

8. sep