Foto Universal Music Group

Superskønt album fra Mika

Af Michael Andersen 4. oktober 2019

”There’s a little bit of God in everything” synger Mika på sit vidunderlige nye album My Name Is Michael Holbrook der udkommer i dag – og der er bestemt også lidt Gud i hans 12 nye, dejlige sange hvor der er skruet godt op for romantikken siden sidst.

Det er fire år siden Mika sidst udgav et album, og nu er ventetiden på hans kun femte studiealbum siden debuten i 2007 endelig overstået. My Name Is Michael Holbrook er udkommet, men med kun 12 sange på albummet forekommer det alt for kort – for sangene er så gode at man vil have mere. Mere! MERE!

Albummet starter og slutter med sangen Tiny Love der nærmest er en episk suite i sin musikalske tempovekslen, og som ender i et eksperiment med orkester og børnekorsang. Det kunne sagtens være blevet superbanalt, men det virker. Man bliver fuldstændigt grebet af Mikas romantiske kærlighedsdeklaration der slet ikke er så ”tiny” endda, men tværtimod kæmpestor og dybfølt. Det er virkelig ambitiøst og smukt skruet sammen.

Og så starter festen ellers med sommerhittet Ice Cream. Når Mika synger ”I want your ice cream melting on my tongue” er det sådan lidt en sexet, fræk metafor for… øh, ”kærlighed.”

Festen fortsætter med Dear Jealousy hvor Mika demonstrerer sin evne til at få et partynummer ud af selv det mest alvorlige emne. Den efterfølges af en melodiøst opløftende og fængende sang om Mikas søster Paloma. Klimakset med baggrundskorsang er supersmukt.

På Sanremo besøger Mika et velkendt tema i hans musikalske univers om at slippe lidt væk fra det hele ved at rejse et eksotisk sted hen. Det er ligefrem og god pop i bedste George Michael-stil.

Guddommeligt inspireret
Romantikken er i højsædet igen på den superdejlige Tomorrow om at elske sin udkårne i nuet og gemme kvababbelserne til i morgen. Her beviser Mika atter sin evne til at skrive ørehængere som man bare ikke kan lade være med at synge og danse med på. Det er klart et af albummets gribende højdepunkter.

Så følger den håbefulde kærlighedsduet Ready To Call This Love med Mikas jævnaldrende, men heteroseksuelle kollega Jack Savoretti hvor Mika beder til at hans udkårne gør ham glad ved at sige de magiske ord og gengælde hans varme følelser. Det er meget rørende.

Cry er albummets svage sang med sin 80er-trommemaskinelyd, om end den da også byder på et ligetil refræn inden sorger og bekymringer festes væk på Platform Ballerinas. Den bliver man totalt glad i låget af at lytte til. Det er Mika i topform. Trøstesangen I Went To Hell Last Night er også et højdepunkt på albummet. ”There’s a little bit of God in everything” filosoferes der så medrivende ”sing-along”-agtigt, at Mika kun kan have været guddommeligt inspireret da han skrev sangen.

Efter den smukke, næsten a cappella Blue hvor Mika konstaterer at ”a friend of many is a friend of none,” rundes festen af med Stay High som ville være det perfekte klimaks på en Mika-koncert. Man kan nærmest se konfettien vælte ned fra loftet mens Mika og hans band hopper glade og energiske rundt på scenen. Her ønsker Mika bare at kunne forblive høj af sin ”tiny love” tilsat musik der svinger super godt og snildt kunne have fortsat lidt længere tid – det ville bare have været skønt med mere!

Topkarakter til Mika
Og så sidder man der efter den nyeste følelsesladede tur i Mikas fantastiske univers og vil bare så gerne opleve det hele live! Det kunne være SÅ fedt. Desværre er der ikke noget der tyder på at Mika giver koncert i Danmark foreløbig. Nærmeste stop på hans forestående Europa-turné er London den 10. november og en udsolgt koncert i Holland til februar næste år.

My Name Is Michael Holbrook udkommer også kun digitalt i Danmark – på iTunes og diverse streamingtjenester, men den kan heldigvis købes som CD fra Amazon.de. Albummet fortsætter den superskønne musikalske stil som Mikas fans har kendt og fulgt udviklingen af siden debuten med Life In Cartoon Motion. Det er fest og farver og livsglad musik krydret med gribende smukke, personlige sange om kærlighed. Det kan man da kun blive i knaldgodt humør af at lytte til.

Mika har endnu ikke præsteret at udgive en eneste dårlig sang, og med My Name Is Michael Holbrook får man helt lyst til selv at opleve noget Tiny Love, glemme alt om Tomorrow og Stay High på hans musik.

XQ28 kvitterer med seks velfortjente stjerner.

Tjek os ud

Musik

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

What the nut skete der lige der?

I et virvar af lys, 3 meter høj oppustelig nød, kunstig sne og vimpler blev julen kickstartet på Bora Bora i A...

14. dec
Operaen er fuld af julelys til årets store julekoncert.

Julen har englelyd

Det kongelige Teater inviterer til julekoncert på Operaen med masser af vellyd, eventyr og søde balletbørn.

10. dec
Det Kongelige Kapel på plads til koncert på Operaen.

En Nielsen og to russere

Koncert i det helt store udtræk med Det Kongelige Kapel

10. dec

Sigmund siger: “Julen varer evigt!”

Sigmund er ikke den første, der gør det. Tidligere har både Anne Linnet, MC Einar, Kim Larsen og senest Bryan ...

8. dec