Kulas, Foto Mathilde Gudrun

To musikproducere bøsser kan lide

Af Michael Andersen 5. oktober 2019

Hitmageren Zedd og danske Kulas har et par ting tilfælles: De har kvinder til at synge deres sange, og så ser de begge to superdejligt sexede ud.

30-årige Zedd er aktuel med sangen Good Thing sunget af Kehlani og har tjent millioner på sine dancepop-hits siden gennembruddet med albummet Clarity i 2012. Han har produceret hits med stjerner som Selena Gomez, Justin Bieber, Ariana Grande og senest Katy Perry. Videoerne til hans sange har svimlende høje visningstal på YouTube. Han er dance-musikkens darling – hvem kan sidde stille til et track som Addicted To A Memory? Og så er han homo-venlig.

I hans videoer til Find You og Beautiful Now var der seje lesbiske kvinder, og da et bøssepar for nyligt taggede Zedd i en video på Twitter af deres frieri under sangen Clarity ved hans koncert i Houston, kommenterede han: ”Awww, tillykke!!!! Så glad på I fyres vegne og TAK FOR AT GØRE DET UNDER MIT SHOW.”

Da en Twitter-bruger kommenterede det var ”ulækkert,” svarede Zedd: ”Get the fuck outta here!”

Når Zedd hitter hos de danseglade bøsser skyldes det utvivlsomt at de kvindelige vokalister giver et feminint perspektiv og dermed en identificerbar indfaldsvinkel til hans tekster. De handler om sex, kærlighed og forhold i sange som 2016-hittet Starving med Hailee Steinfeld og singlerne The Middle og Happy Now der udkom sidste år – sange som er sindssygt gode og som bøsser også kan relatere til. Og så skader det jo ikke at Zedd, som også kan finde på at bruge mandlige vokalister, er pæn at kigge på.

Alt tyder på at Zedd med den nye single Good Thing kan skrive endnu et hit på sit CV, men selvom melodien er fængende, så handler teksten om at have nok i sig selv. Det er jo ikke ligefrem et positivt budskab – medmindre man er aseksuel –  så det kan ”kun” blive til fire stjerner til den sang fra XQ28.

Seksuel forløsning med Kulas
26-årige Kulas er mindst ligeså sexet som Zedd, men på en mere mørk og dyb måde med en aura af mystik. Han selv-udgav sidste år debut-EP’en Menneskedreng hvor han ligesom Zedd har kvindelige vokalister til at fremføre sine sange. Her er genren dog ikke dance-pop men spændende fusionspop.

Menneskedreng åbner poetisk og melankolsk med en tankestrøm der går over i det rørende åbningsnummer Alt for kort Tid om sorg og savn – et emne mange kan relatere til. Stemningen er drømmende, næsten æterisk, og fortsætter ind i sangen Øde Lyserøde der minder om Blade Runner-Vangelis, men tilsat vokal. Teksten lyder lidt som en risikabel, sensuel forførelse af både hovedpersonen og lytteren hvor intensiteten vokser til man næsten kan mærke "sjælen skælve" i sig. Og så kommer "forløsningen" med Just Breathe –  en rigtig dejlig, sjælfuld sang der leder tankene hen på glad efter-sex stemning. Og det hele ender da også godt på Dandelions som er sødmefuld pop fyldt med nyt mod på livet.

Sangene formår virkelig at formidle nogle forskellige stemninger til lytteren med deres individuelle stilarter og appellerer bredt uanset køn eller seksualitet. Det vækker noget nysgerrighed efter hvem ham Kulas er. Han medvirker desværre ikke selv i sin rørende video til Alt for kort Tid der ligger på YouTube, men XQ28 giver fire stjerner til Menneskedreng EP’en og håber på at høre mere fra Kulas i fremtiden.

Se Zedds nye musikvide her

 

 

 

 

Tjek os ud

Musik

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

What the nut skete der lige der?

I et virvar af lys, 3 meter høj oppustelig nød, kunstig sne og vimpler blev julen kickstartet på Bora Bora i A...

14. dec
Operaen er fuld af julelys til årets store julekoncert.

Julen har englelyd

Det kongelige Teater inviterer til julekoncert på Operaen med masser af vellyd, eventyr og søde balletbørn.

10. dec
Det Kongelige Kapel på plads til koncert på Operaen.

En Nielsen og to russere

Koncert i det helt store udtræk med Det Kongelige Kapel

10. dec

Sigmund siger: “Julen varer evigt!”

Sigmund er ikke den første, der gør det. Tidligere har både Anne Linnet, MC Einar, Kim Larsen og senest Bryan ...

8. dec