FotoPressefoto

Stefan Mørk - Songs of Hope

Af Marie Nielsen 18. januar 2015

Den musisk erfarne, 37-årige Stefan Mørk gør det, alle musikere drømmer om: Han  rammer plet med sin første soloudgivelse.

Release:

Er udkommet

Website:

https://www.facebook.com/stefanmorkmusic?fref=nf

Pladeselskab:

MORKLAND RECORDS

Pletskud fra solodebutanten Stefan Mørk
Med udgivelsen af sit første soloprojekt "Songs of Hope" lægger Stefan Mørk standarden højt for kommende danske sangskrivere. Han formår at skrive nærværende og twistede tekster, som det er en fornøjelse at lytte til og tolke med på. De melankolske sange emmer af sorg og kærlighed men allervigtigst af håb. Budskabet om og følelsen af håb gennemsyrer albummes fine og raffinerede tekster, hvor det melodiske giver lytteren lov til at nyde inspirationen hentet fra country og rock.

Netop albummets første nummer "Dreams Fall Through" lægger standarden højt for resten af albummet, men hvad gør det, når dét ikke efterlader én skuffet efter at have hørt albummet til ende?

"I Hope We'll Walk Again // There Are Too Many Roads Between a Friend // I'll Settle Now And Leave My Door At Ease." Hvem ville ikke gerne bevare håbet og lade sin dør stå på klem? Det vidner sangen "Songs of Hope" om. Med Lisa Desiree på kor giver den et godt bud på en dansk udlægning af den amerikanske singer-songwriter Emmylou Harris. "Songs of Hope" rammer plet på countryskalaen, hvilket de fleste andre sange på albummet også gør.

Med sin rockede klang bevæger Stefan Mørk sig bort fra det countryprægede på nummeret "Empty Armour". Her beviser han, at han også mestrer den dybe vokal, og skriver tekster så inteligessmæssigt udfordrende, at man må klappe i hænderne af fryd. At en velvalgt guitarsolo giver sangen den sidste finish a-long-the-road får ikke begejstringen til at forsvinde. Sådan, Mr. Mørk.

Første singleudspil "Why Angels Fly", der har ligget i rotation på P4, er en meget smuk sang, som giver én et lille indblik i albummet som helhed. En virkelig god appetizer til det Mørk'ske univers.

Min suveræne favorit er "Frank's Song", der er dirrende af følelser. Stefan Mørk har skrevet dette nummer til sin nu afdøde barndomsven, Frank.

"Man You Were Our Oracle // Our Rebel And Our Pride // The Taste of Life You Served For Us // Will Make Our Soul's Survive // You Favoured Folks And Family // And Songs That Made Us Bleed // That's Why Everybody Loved You So // You Made Our Hearts Believe."

Sjælen bløder og sorgen hærger, men hold da k... en formidabel vokal samt musikalsk og tekstmæssig præstation fra Stefan Mørk.

Desværre, og jeg mener desværre, har der sneget sig to sange med på albummet, som jeg helst havde undværet. "Goodbye Maple Leaves" og "Leave Me Only Silence". De er lige en tand for pæne i udtrykket og kedelige at høre på. De lyder aldeles ikke kompositoriske og lyrisk udfordrende nok, hvis Stefan Mørk skulle have fulgt den høje standard på resten af albummet. Trist.

Jeg lander på fem stjerner til Stefan Mørk "Songs of Hope" og takker for et musikalsk pletskud.

Tjek os ud

Musik

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr