Foto: Barry J. Holmes / rufuswainwright.com

Wainwright is not “out of the game”

23. april 2012 af oliver

Af Tejs Lindhardt, Tejs@XQ28mail.com

Hvor:  Falkoner Salen
Hvornår: 23. april kl. 20.00
Arrangør: Livenation.dk

SET LIST
Candles*
Barbara *
Welcome to the Ball *
Song of You *
Greek Song
Rashida *

Jericho *
Respectable dive *
Out of the Game *
April fools
Sometimes you need *
Perfect man *
One man guy
The one you love
Going to town
Montauk*
14 th. street
Art teacher
One my Way to town
Bitter Tears *
(*) fra albummet "Out of the Game"Wainwright is not “out of the game”

En næsten fyldt Falkoner sal var her til aften rammen om den canadisk-amerikanske sanger Rufus Wainwright, der for alvor startede sin ”Out of the game” turné i Danmark. Inden han er færdig på sin turné, vil han have spillet mere end 55 koncerter, deriblandt også i Oslo og Stockholm senere på året.
Før den talentfulde sanger nåede Danmark, havde han spillet 5 opvarmningskoncerter i England, og jeg må sige, at han var varmet godt og grundigt op.

Out of the game
Det er ikke første gang, Wainwright besøger Danmark. Han har faktisk været her adskillige gange, og han kan rigtig godt lide Danmark, fortalte han på scenen. Denne turné er reklame for hans nye album ”Out of the game”, der udkom i hele Europa samme dag som den danske koncert. Samtlige 12 sange var med ud af de 20, der var på set listen.

Første sang var Candles, og det eneste man kunne se på scenen var en masse stearinlys - ellers var der fuldstændigt mørkt. Man kunne dog lige ane, at Wainwright kom ind på scenen. Folk var helt vilde. Da han så gik i gang, var det som om, der løb et koldt gys ned af ryggen, og pludselig var han badet i violet lys, og det hele blev rundet af med en af korpigerne, der gjorde det fantastisk. Pragtfuld stemme. Derefter kom sangene bare som skidt fra en spædkalv, det ene brillante nummer efter det andet. Hvis du går ud og køber hans nyeste album, er jeg sikker på, du ikke bliver snydt. Nogle af de numre, du skal lægge mærke til, er ”Welcome to the Ball”, ”Rashida”, ”Perfect man”, “Bitter Tears” og selvfølgelig “Out of the Game”, som han allerede har lavet en musikvideo til, og som klart kan blive en ørehænger.     

De andre seks sange ”Barbara”, ”Song for you”, ”Rashida”, ”Respectable dive”, “Sometimes you need”, er de mere stille sange, og det kan klart anbefales, at man slukker lyset og bare lytter. Hvis du nu er en af dem, der sidder og har talt dem, jeg har nævnt, og sagt.. jamen der er jo kun 11, så kommer her sangen “Montauk”, som han har skrevet til datter Viva, som han fik tidligere på året.

Vi blev yderligere forgyldt med 8 sange fra tidligere albums

StandUp’eren Rufus
Der er ingen tvivl om, at der er gemt en standUp’er i Rufus Wainwright, han er både til sang og BALLADE. Til de fleste af sine numre, laver han en lille intro, som f.eks. til sangen ”Song of You”, som han har skrevet til sin mand Jorn Weisbrodt. Ja han er tysker, og jeg ved godt, hvordan I har det med ty..oh never mind siger han, og starter sin sang. I en anden intro til sangen fortæller han, at hans næste sang hedder ”Greek Song”, og man må sige, at landet er meget populært lige nu – ja alle snakker om det, siger han.

Den næste sang, jeg vil synge, er fra meget gamle dage, ja altså den gang jeg var tynd!! Altså, jeg er stadig tynd ... jeg har bare været i England et par dage, og I ved deres mad!! Nej denne sang er fra mit første album, og dengang var jeg også i Danmark, og jeg gik i seng med 10 mænd, æh nej nok nærmere 20, ja det var sjovt.

Jeg syntes, at han runder det hele flot af, og man kan jo heller ikke lade være med at lægge mærke til alle de små hints, der er om hans seksualitet, for han er jo bøsse, og åben om det.

Han er totalt fjollet, han danser, han kan skrive, han kan synge, og jeg kan kun give Elton John ret i, at Rufus Wainwright er den største nulevende sangskriver.

Vi fik nogle gode timer med en af de største, og det er meget tæt på at jeg giver den 6 stjerner, men den får 5 - 5 gode store stjerner. Havde der været mere musik, og havde han lavet en ”prince”, hvor han bare spillede og spillede, så var det en 6’er. Jeg kan varmt anbefale, at man går ind og ser ham, næste gang han gæster Danmark - eller kig på tourlisten, og planlæg din ferie efter den.  

 


     

03-02-2014 Lisa Stansfield - Seven
27-01-2014 Boy George – This Is What I Do
11-11-2013 Lady Gaga – ARTPOP
08-11-2013 Disclosure (Koncert)
21-10-2013 Katy Perry - Prism