Der er store flotte optrin, og masser af skøn musik i musicalen Doktor Zhivago i Maribo. , Foto Brita Fogsgaard

Russisk vinter i sommervarmen

Af Per Lundsgaard 9. august 2018

Det er første gang jeg sidder i den skønne udendørsscene i Hylddalen i Maribo hvor NørregadeTeatret holder til hver anden sommer. Forhåbentlig bliver det ikke den sidste blandt de flotte bøgetræer – hvor der også er mulighed for at få en kulinarisk oplevelse.

Titel:
Doktor Zhivago

Teater:
NørregadeTeatret i Hylddalen

Spilleperiode:
9. - 18. august 2018

Det er musicalen Doktor Zhivago der bl.a. har været spillet på Malmø Opera men ellers ikke har haft en stor international bevågenhed efter at forestillingen floppede på Broadway. Musikken er af Lucy Simon som bl.a. har komponeret den mere succesfulde The Secret Garden tilbage i 1991, og musikken er aftenens stjerne. Det er flotte melodier, effektfulde ensemblenumre og et manuskript der kæmper med at få det meste af Boris Pasternaks gigantiske roman med. En historie som jo også blev til en berømt Oscarvinder med bl.a. Omar Sharif i titelrollen.

Den bliver i Maribo spillet med nerve og intensitet af den lille og spændstige Sebastian Harris med den fløjsbløde sangstemme der også kan have knald på tonerne når det behøves. Troværdig er han både i sin forelskelse og i sin desperation. 

Han følges flot op af Christina Elisabeth Mørkøre som Lara, og Anne Mette Roest som Tonia. De to kvinder i hans liv. Flotte duetter og flotte soloer kan man nyde i sommeraftenen.

I de andre roller er Anders R. Gjesing effektiv i rollen som den fanatiske Strelnikov, Nikoline Siff Møller og Frank Rubæk er søde som forældreparret og Peter Oliver Hansen herligt ondskabsfuld som den skruppeløse skurk Komarovski.

Det kan være svært i denne herlige varme sommer at føle sig hensat til det kolde Sibirien. men det lykkes alligevel i Søren Glads fine dekoration og Kirsten Victorie Linds periodesikre kostumer. 

Bjørn Hyrup dirigerer orkestret til storladen vellyd, og koret gør hvad det kan for at følge med.

Den perfekte måde at begynde denne herlige aften i teatret på er at besøge den nærliggende Bangs Have som kan nåes til fods i løbet af fem minutter. Her har man til lejligheden sammensat en menu med russisk islæt der passet til forestillingen. I de skønne historiske omgivelser kan man vælge mellem to eller tre retter. Vi fik alle tre serveret, og det var noget af en lækker mundfuld. Perfekt rørt laksetartar til forret. Smagfuld rosa kalv med bid af kylling til hovedret – her med et herligt indslag af glaserede rødbeder som det russiske indslag - og så kronen på værket: den umanerligt lækre russiske æbletærte ledsaget af hjemmelavet is som afslutning. Så er man i den grad klar til et fortsætte aftenen med storladen musical under åben himmel.

En nærmest perfekt aften i Maribo. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Turen går til Prag 

Så går turen til Prag. Vi tager med DSB Interrail og bor på det tidligere Boscolo Prague som nu hedder Carlo I...

Som vi skrev for noget tid siden, skulle vores næste rejse fortages med tog så i samarbejde med DS...

Det er balletten Paysage, Soudain, La Nuit med det skønne mandlige hovedpar - her i skøn omfavnelse , der bliver aftenens højdepunkt i dette års udgave af Copenhagen Summer Dance.

Viva Cuba!

Dansk Danseteater er rykket fra Politigården ned på Ofelia Beach med deres Copenhagen Summer Dance - det blev ...

9. aug

Blodmåne, ulveskrig og 80’erlykke 

I går væltede Tivoli atter engang da 80'erbandet A-ha gik på scenen.

28. jul

La Bayadère i Prag

Kan man være heldigere end at opleve koreografen Javier Torres nyfortolkning af La Bayadère mens man er i Prag...

7. jul
Sonja Richter som centrum for alles opmærksomhed i Misantropen i Grønnegårdsteatret.

Monoton Misantrop 

Flot er det i Grønnegårdsteatret med blå himmel, grønne træer og flotte kostumer, men en smule stillestående b...

30. jun