Morten Hee Andersen er alle figurene i den barske historie Færdig med Eddy om en ung homoseksuel drengs forsøg på at overleve i en lille fattig by. , Foto Catrine Zorn

Flugten til accepten

Af Per Lundsgaard 20. oktober 2018

Færdig med Eddy på Edison er en barsk historie om en ung homoseksuel dreng der ikke passer ind i det lille machosamfund han vokser op i.

Titel:
Færdig med Eddy

Teater:
Betty Nansen Teatret
på Edison

Spilleperiode:
12. oktober - 10. november 2018

Eddy bliver født i en lille by i en fattig del af Frankrig – en by hvor man helst skal være som de andre. Når man er dreng, betyder det at man skal være en af de hårde drenge. Det er Eddy ikke. Han går i smug klædt i sin søsters tøj og kan mærke der er noget galt med ham i forhold til de andre drenge. 

Svans, bøsserøv og homo er blot nogle af de tilråb han får. Da han og en flok andre unge – bl.a. hans fætter – en dag ser en pornofilm, får de ideen til at opføre scenerne selv, da pigerne i byen er for snerpede til at være med til den leg. 

De af drengene der skal være piger og tage i mod, skal bære en ring – og det bliver selvfølgelig Eddy der dermed opdager hvor meget hans krop elsker at blive brugt på netop den måde. Men en dag opdager hans mor hemmeligheden – og så må Eddy endnu mere forsøge at være den barske og finde sig en pige-kæreste. På et tidspunkt tror han at han er kureret og blevet "normal," men en aften på et diskotek ændrer hans liv for altid.

Historien vækker genkendelse hos de af os der er vokset op i små samfund, har følt sig anderledes og ikke har kunnet passe ind. Måske har oplevelsen ikke været så barsk som i fortællingen om Eddy, men følelsen har været der.

Morten Hee Andersen spiller Eddy med masser af energi og en blanding af følsomhed og vrede. Det er voldsomme scener hvor en mikrofon bliver effektivt brugt. Med få sceniske midler formår Morten Hee Andersen og instruktøren Anna Balslev at drage os ind i historien og de forskellige lokaliteter og personer i den. Det er voldsomt og barsk, mere end det er hjertegribende og rørende, men det er en aften i teatret der sætter sig i kroppen, og som er vigtig for LGBT-miljøet. 

Bravo og flot gjort til Betty Nansen Teatret!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Taron Egerton i titelrollen er eneste formildende omstændighed i jammerlig ny indspilning af myten om manden der tog fra de rige for at give til de fattige.

Robin Hood skyder forbi

Den nyeste filmudgave om Robin Hood skyder forbi målet og ender som en meget rodet og forvrøvlet affære.

19. apr

Rufus holder 20 års jubilæum

Den 45-årige canadiske singer/songwriter Rufus Wainwright kommer til Danmark fredag den 19. April.

18. apr

Special: Fantastisk politisk korrekt og sjov serie

Netflix nye serie, Special, er næsten for politisk korrekt, men alligevel meget sjov.

18. apr
Kærligheden mellem Molly og Sam bliver brat afbrudt i musicalversionen af filmhittet Ghost - der lige nu spiller i Tivolis Koncertsal.

Spøgelser i keramikbutikken

Heltemus Productions udgave af musicalen Ghost skæmmes af en umanerlig klodset og grim scenografi.

15. apr