Forestillingen Pinocchio på Bådteatret blander effektivt fiktion og virkelighed i fortællingen om mindreårige asylsøgere., Foto Miklos Szabo

At rejse er at overleve 

Af Per Lundsgaard 19. november 2018

Med den fine forestilling Pinocchio der blander fiktion og barsk virkelighed tæt på publikum, sætter Bådteatret fokus på mindreårige der kommer til landet som asylansøgere .

Titel:
Pinocchio

Teater:
Bådteatret

Spilleperiode:
16. november-8. december 2018

Udgangspunktet for forestillingen er sammenligningen med Carlo Collodis berømte fortælling fra 1881 om trædrengen Pinocchio der bliver levende ved hjælp af en god fe. Bogen var oprindelig en satire over det meget fattige og korrupte Italien som historien foregår i, og det er den vinkel man bruger i forestillingen – ikke så meget Disneys mere børnevenlige version med den berømte "Når du ser et stjerneskud"

Jesper Fårekylling symboliserer drengens samvittighed – en samvittighed som ser ud til at mangle hos en del af de personer den virkelige dreng møde i sin færd fra Afghanistan mod onklen i Østrig. Korrupte og pengegriske er de menneskesmuglere de kommer i kløerne på, og barske og uforstående er politi og grænsevagter på vejen. 

Men det gør drengene på farten stærkere – de der overlever vel at mærke. For på den ubarmhjertige og ensomme tur gennem Europa er det langt fra alle der når frem i den anden ende. H.C. Andersen sagde engang: "At rejse er at leve." For disse unge kunne sætningen være "At rejse er at overleve!"  Det gælder selve turen – men man må også rejse fra hjemlandet og familien for at overleve. 

Rolf Heim har sat i scene ved at blande videoprojektioner af de tre skuespillere og forskellige dukker. Det gør forestillingen nuanceret men alligevel sammenhængende i skiftet mellem Pinocchios fiktive verden og de unge flygtninges ueventyrlige verden. Det lille teaterrum på Bådteatret er varmt og intimt, men Pernille Nedergaard Haugesen, Laura Allen Müller og Thomas Bang formår at holde hovedet koldt i de mange ord og scener. 

Pinocchio er en vigtig teaterproduktion der giver et indblik i nogle skæbner så langt fra vores verden som man kan forestille sig. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul
Sicilia Gadborg og Silas Holst er begge med til at gøre Flashdance på Operaen til en succes.

Fake it to till you make it!

Flashdance på Operaen er fuld af et energisk ensemble der mere end sædvanligt skal udføre noget de ikke er eks...

6. jul
Ann Eleonora Jørgensen og Anton Hjejle leverer de to sjoveste præstationer i Shakespeares komedie Helligtrekongers aften i det smukke Grønnegårds Teater.

Underholdende Shakespearefarce i det grønne

En af sommerens helt store fornøjelser er at se Grønnegårds Teatrets årlige klassiker i den smukke have ved De...

29. jun
Der er fuld skrue på det overdådige visuelle i repremieren på Prinsen af Egypten med Fredericia Teater på Det Kongelige Teater.

Betagende flot bibelmusical på Gamle Scene

Fredericia Teater er endnu engang rykket ind på Gamle Scene med musicalen Prinsen af Egytpen der havde verdens...

22. jun