Det er de store fest-scener i anden akt, der er Flagermusens styrke på Operaens store scene., Foto Camilla Winther

Viva la Champagne

Af Gæste anmelder 30. november 2018

Klassisk musik, operetter og kunst er det som bevarer civilisationen, menneskets værdighed og den højeste moral, men det gælder heldigvis ikke for Flagermusen.

Titel:
Flagermusen

Teater:
Det Kongelige Teater
Operaen
Store Scene

Spilleperiode:
24. november 2018
- 3. marts 2019

Anmeldt af Philip Maury

Flagermusen er en forbilledlig forvekslingskomedie; en spøg mellem to bedste venner: Doktor Falke, Susanne Resmark, vil hævne at hans/hendes ven, von Eisenstein, Michael Kristensen, har gjort ham/hende til grin på trappen op til Højesteret.


Begge synger sig sikkert – og rosværdigt på dansk – igennem operetten med nerve og stor charme.

Von Eisensteins ægteskab sejler. Hustruen er ham utro med sin sanglærer og von Eisensteins selv befrugter alt med en mærkbar puls, men ægteskabs kollaps skyldes også at von Eisensteins skal nogle dage i fængsel, aktuelt grundet hvidvask. Da fængselsinspektøren, Jens Søndergaard, skal udføre sit hverv, anholder han sanglæreren som kom ind ad soveværelsesvinduet da von E gik ud ad døren…

Derpå kommer "katastroferne" slag i slag med et operakor som brager stærkt igennem og giver operetten pondus, ikke mindst når doktor Falkes hævn skal tages: Det sker til Fyrst Orlofskys dekadente maskebal hvor von Eisensteins stuepige ankommer iført fru von Eisensteins "lånte" bedste robe. Von Eisensteins hustru kommer også til paladsfesten – fordi hun har tabt et væddemål. Hun ankommer udklædt som smuk og hemmelig, ungarsk grevinde som von Eisenstein naturligvis falder pladask for, da han ikke genkender hende. Han genkender til gengæld højlydt stuepigen Adele, gudbenådet sunget Dénise Beck, men da ingen vil tro at "grevinden" kan være en stuepige, må von Eisenstein søge trøst hos sin nye bedste ven, fængselsinspektøren.


Det Kongelige Kapel, stiligt i kjole og hvidt, dirigeret sikkert af Robert Houssart, får fyrstens paladsfest til at udvikle sig til et musikalsk festfyrværkeri. Desværre er der, uden at der musikalsk er plads til det, indlagt et onemanshow hvor fyrstens kok er Muppet Shows svenske kok med Dirk Passers russiske klovneaccent. Det
er synd og skam, for showet tærskes som langhalm ihjel og bliver ikke den fine og delikate wienerske melange det skal være.

Prikken over i'et i operaens opførelse er dansescenerne med otte medlemmer af Tivoli Ballet Teater: Vandet i svømmehallen i fyrstens palads er frosset til is, så der kan danses, og på vippen danses der også (!). Fræk disco, klassisk napoli, macarena, kosakdans og Gangnam Style kaster glans over Gatsbyfesten på en svømmehals vippe...

Den dekadente fest kammer naturligvis over; politiet ankommer og alle bliver smidt i fængselsinspektørens kachot, inklusiv fængselsinspektøren selv!

Her har fangevogteren traditionelt en sikker rolle, men dårlige idéer skal desværre gentages, så igen strækkes indslaget alt for langt til glæde for to, måske tre blandt publikum, men i fængslet går opklaringen af de forskellige forvekslinger i gang, alt imens tømmermændene melder deres ankomst.

Finder man ud af, om stumperne af forholdet mellem vores hovedpersoner kan samles op og reddes? Se det i Det Kongelige Teater, Operaen, tag i hvert fald fem ud af seks stjerner med, og udbring et leve for champagnen!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Lue Dittmann Støvelbæk som Isak og Nikolaj Groth som Evan i den smukke teaterudgave af Skam 3 på Aveny T.

Størst er kærligheden

Skam 3 er vigtig og velspillet ungdomsteater på Aveny T – men kan ses af alle aldre.

20. sep
Der fuld knald på showet i årets udgave af Wallmans i Cirkusbygningen - her fra en hyldest til Queen.

Charmerende cirkusshow

Årets show i Wallmans Cirkusbygningen er mere sødt end sexet og med en ny energisk festbombe i centrum i skikk...

19. sep
 Sanen The Musical - Gry Trampedach

Tre x Sanne tager kegler

Sui sui sui sui – løber hjemme fra, Sui sui sui – uden at spørge mor og far. Vi kan alle synge med på de gode ...

19. sep
Det er koreografien der er højdepunktet i den nye udgave af Carmen på Operaen.

Op og ned ad trappen

Operaen har haft premiere på sin nye version af Carmen, men man savner den forrige nærmest perfekte version og...

17. sep