Alice i Eventyrland er tilbage som overdådig ballet på Kongens Nytorv., Foto Signe Vilstrup

Alice i topform

Af Per Lundsgaard 4. december 2018

Den Kongelige Ballet præsenterer med Alice i Eventyrland en af de bedst dansede forestillinger i lang tid på Kongens Nytorv. 

Titel:
Alice i Eventyrland

Teater:
Det Kongelige Teater

Spilleperiode:
2.-22. december 2018

Christopher Wheeldons balletudgave af Lewis Carrols berømte surrealistiske bog, Alice i Eventyrland, er fuld af hundesvære trinkombinationer i de næsten tre timer balletten varer. De danses denne gang meget bedre end ved den danske premiere for to år siden med masser af overskud i trin og spil.

Det er en fryd at se på, især i Bob Crowleys delikate og stilsikre dekorationer og kostumer der smyger sig om danserne. Et visuelt overflødighedshorn af farver og sjove påhit – et sandt eventyrland at gå på opdagelse i.

Musikken synes også spillet bedre end ved sidste opførelse. Der er lagt vægt på det melodiske og det eventyrligt festlige i orkestreringen af Joby Talbots musik som har henvisninger til både 1800-tallets balletpartiturer, filmmusik og sprudlende musical. 

Hos Christopher Wheeldon følger vi i store træk handlingen i Lewis Carrols bog om Alice, men hvor Wheeldon jo ikke kan gøre brug af det skrevne ord som Carrol leger så eminent med, må Wheeldon ty til en mere enkelt fortalt historie om en pige der havner i det berømte kaninhul, finder kærligheden og vil hjem igen. 

Det kræver gode og udtryksfulde dansere at formidle Carrols univers i små hurtige scener. Det formår danserne i Den Kongelige Ballet i en veloplagt stil. J'aime Grandall er en bedårende Alice med både uskyld, nysgerrighed og temperament gemt under den lilla pigekjole. En Ailce der mærker voksenlivet banke på det lille pigehjerte. J'aime Grandall er på scenen stort set samtlige næsten tre timer balletten varer, og hun er stålsikker i trinene hvert øjeblik. 

Hendes udkårne Hjerterknægt danses i denne forestilling af gæsten Dmitry Zagrebin fra Den Kongelige Svenske Ballet, og han er Grandall en uhyre sikker partner men stråler så sandelig også selv i sine mange soli. 

Jón Axel Fransson er en sød kanin, Astrid Elbo en strid Hjerterdronning og Liam Redhead en fyrig Hattemager. Blandt de øvrige roller er Andrea Kaas en sexet kålorm og Nicolai Hansen en grotesk hertuginde med Alba Nadal som knivkastende kokkepige. 

Korpset får nærmest salen i ekstase, først i den smukke blomstervals og senere i den uhyre præcise kortdans. 

Det er en overbevisende og overlegen balletforestilling vi er til – nok mere for de ældre end de yngste børn, men valuta for pengene – det er der!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Der er fuld skrue på det overdådige visuelle i repremieren på Prinsen af Egypten med Fredericia Teater på Det Kongelige Teater.

Betagende flot bibelmusical på Gamle Scene

Fredericia Teater er endnu engang rykket ind på Gamle Scene med musicalen Prinsen af Egytpen der havde verdens...

22. jun
Martin Knudsen, Kim Hammelsvang og Liselotte Krogager har det sjovt på scenen og det smitter ned til folk i salen på Ganløse Kro.

Smittende godt humør i Ganløse

Gansløse Revyen holder til på den hyggelige Ganløse Kro og er – også i år – garant for smittende, hjertevarmt ...

17. jun
Der er masser af spænding og flot samspil mellem Jessica Lyall og Stefanos Bizas i det nye dansedrama About Miss Julie med Dansk Danseteater.

Frøken Julies fald af pinden

Dansk Danseteater er heldige at have den amerikanske koreograf Stephen Shropshire på repertoiret for det er al...

16. jun

Et værdigt farvel til Elton John

Royal Arena var her til aften rammen om en helt særlig koncert, nemlig Elton Johns afskedskoncert. Et festfyrv...

7. jun