Der er knald på farverne og på Mathilde Passer i hovedrollen i musicalen Jeg er sgu min egen på Nørrebro Teater., Foto Büro Janzen

Sprudlende klassiker

Af Per Lundsgaard 7. marts 2019

Jeg er sgu min egen på Nørrebro Teater sprudler af skæve indfald og karikerede figurer men det musikalske halter.

Titel:
Jeg er sgu min egen

Teater:
Nørrebro Teater

Spilleperiode:
28. februar - 13. april 2019

Hun sætter sin hat som hun vil hende Annie Jensen – og det må hun bøde for i et samfund der har manualer på hvad som helst. Man skal følge manualen, ellers passer man ikke ind og bliver sendt på anstalt indtil man kan opføre sig som samfundet har brug for. Handlingen i Jeg er sgu min egen er skrevet i 1967 af Klaus Rifbjerg, men den er på mange områder gyldig i dag hvor der også findes unge der har problemer med at passe ind i et samfund der bliver mere og mere bureaukratisk. 

Det er derfor oplagt at spille Jeg er sgu min egen lige nu, men desværre synes opsætningen på Nørrebro Teater mere at ville ramme en essens af den tid forestillingen er skrevet i end at ville opdatere den til vores tid. 

Mathilde Passer i hovedrollen er friskt klædt på i en gul lårkort kjole og kasket der vækker minder om Daimis påklædning i filmen. Mathilde Passer har også en del af Daimis mimik – blandet med en hel særlig snert af Mathildes berømte morfar Dirch Passer. Hun er et energibundt i hovedrollen – drøncharmerende, men moderne kan man næppe kalde hende. 

Rundt om hende er de øvrige ude og inde af masser af roller – især Nicolai Jandorf som Annies musikerkæreste Nicolai, Marie Askehave som opsynsværgen og Tom Jensen som bageren Annie et kort øjeblik lever sammen med, står stærkt i karaktererne og sangene. 

Ellers er det musilalske lidt af et problem i forestillingen. Det er en musical, og derfor er det jo vigtigt at de medvirkende kan synge. Det er ikke nok længere at være i stand til at ramme tonerne; Vi er efterhånden , især på grund af Det Danske Musicalakademi i Fredericia, vænnet godt til at høre gode sangere i danske musicals. Det glimrede ved sit fravær her. Heller ikke Mathilde Passer i hovedrollen havde den umiddelbart fornødne stemme. Hun beltede godt nok sine sange som Daimi gjorde i filmen, men hvor Daimi havde en varme i sin stemme, lyder Mathilde Passers lidt skarp i lyden. Det gælder for de fleste medvirkende i forestillingen, og sammen med det meget rockede opdaterede arrangement af sangene af Søren Graversen bliver lydbilledet  noget skingert. 

Iscenesættelsen af Niclas Bendixen er effektiv og fuld af energi, men noget udvendig og en smule ensformig i længden. Til gengæld har Peter Friis lavet en opfindsom koreografi til alle numrene der sammen med den farveglade scenografi af Torden & Lynild er med til at give forestillingen det charmerende udtryk den trods alt har.

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Holly Dorger og Jonathan Chmelensky er i centrum af balletten Balle della Regina der er et af højdepinkterne i balletprogrammet Ballet de Luxe på Det Kongelige Teater.

Kongelig luksus

Den Kongelige Ballet har inviteret til en klassisk luksusaften på Gamle Scene med et elegant og smagfuldt ball...

14. jan
Bonnie & Clyde på Betty Nansen Teatret er fuld af flotte scener - desværre hænger de ikke så godt sammen.

Mere Bonnie end Clyde

Betty Nansen Teatret præsenterer herligt nyt dansedrama med Bonnie og Clyde med rap og fræk koreografi der de...

10. jan

What the nut skete der lige der?

I et virvar af lys, 3 meter høj oppustelig nød, kunstig sne og vimpler blev julen kickstartet på Bora Bora i A...

14. dec
Operaen er fuld af julelys til årets store julekoncert.

Julen har englelyd

Det kongelige Teater inviterer til julekoncert på Operaen med masser af vellyd, eventyr og søde balletbørn.

10. dec