Kærligheden blomstrer på Østre Gasværk i forestillingen Shakespeare in Love. Her er det Thure Lindhardt og Mille Hoffmeyer Lehfeldt der kaster sig ud i et lidenskabeligt kys. , Foto Miklos Szabo

Kærligheden til Shakespeare og teatret

Af Per Lundsgaard 1. april 2019

Østre Gasværk Teater har sat den engelske teaterudgave af filmen Shakespeare in Love på scenen i en stor og flot forestilling der lever af gode skuespillerpræstationer.

Titel:
Shakespeare in Love

Teater:
Østre Gasværk Teater

Spilleperiode:
29. marts - 28. april

Thure Lindhardt ligner ikke filmens mørke og sexede Will Shakespeare personiciceret af Joseph Fiennes, men han har sin egen charme og spiller Shakespeare fuld af tvivl, selvsikkerhed og kærlighed til teatret – og i øvrigt alle livets nydelser. Han er gift med en kvinde han ikke elsker, og som ikke elsker ham, og falder for den smukke Viola der drømmer om at stå på scenen sammen med Shakespeares mænd. I England var det nemlig dengang forbudt for kvinder at medvirke på scenen.

Shakespeare er et mysterium. Er det i det hele taget ham der har skrevet alle de skuespil og sonetter han har lagt navn til? Eksisterede han overhovedet? Forestillingen på Østre Gasværk er ikke en historisk korrekt fortælling. Den er mere et kalaidioskopisk billede af tiden og teatret på Shakespeares tid – og en hyldest til de tekster der kom fra den hånd der hed Shakespeare. 

Man har leget med tanken om at hans Romeo og Julie er baseret på egne oplevelser, og det er der kommet først en Oscar-vindende film,og nu en ganske fornøjelig teaterversion ud af.

Det er oplagt at omplante Shakespeare in Love til scenen da den jo i den grad handler om teatret og kærligheden til teatret. Nok er kærligheden mellem to mennesker større en alt andet, men kærligheden til teatret er måske lige så stor – og måske større. I hvert fald vælger både Shakespeare og Viola det sidste.

Inden da skal vi igennem en lang række lystige og poetiske scener med et væld af referencer til Shakespeares egne tekster og personer fra perioden. 

Det løses fermt af Katrine Wiedemann og Maja Ravn med en kopi af et Shakespeareteater under Østre Gasværks kuppel og med et hav af dukker (250) som tilskuere og medspillere. 

Mille Hoffmeyer Lehfeldt er Viola med masser af passion og vellyst i kroppen, Christian Gjellerup Koch er en myndig og lun Elisabeth den 1, Flemming Eneveold morer som hårdtprøvet teaterproducent og Tina Gylling Mortensen er festlig som Vilos amme. De øvrige medvirkende er også med til at sikre aftenens skuespilmæssige succes, men ligesom da jeg så forestillingen i London for en del år siden, er den lidt for lang – især i anden akt. Det rykker dog ikke ved at man smitets af kærligheden på scenen – både kærligheden mellem menensker og – især – kærligheden til teatret!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Taron Egerton i titelrollen er eneste formildende omstændighed i jammerlig ny indspilning af myten om manden der tog fra de rige for at give til de fattige.

Robin Hood skyder forbi

Den nyeste filmudgave om Robin Hood skyder forbi målet og ender som en meget rodet og forvrøvlet affære.

19. apr

Rufus holder 20 års jubilæum

Den 45-årige canadiske singer/songwriter Rufus Wainwright kommer til Danmark fredag den 19. April.

18. apr

Special: Fantastisk politisk korrekt og sjov serie

Netflix nye serie, Special, er næsten for politisk korrekt, men alligevel meget sjov.

18. apr
Kærligheden mellem Molly og Sam bliver brat afbrudt i musicalversionen af filmhittet Ghost - der lige nu spiller i Tivolis Koncertsal.

Spøgelser i keramikbutikken

Heltemus Productions udgave af musicalen Ghost skæmmes af en umanerlig klodset og grim scenografi.

15. apr