Kærligheden blomstrer på Østre Gasværk i forestillingen Shakespeare in Love. Her er det Thure Lindhardt og Mille Hoffmeyer Lehfeldt der kaster sig ud i et lidenskabeligt kys. , Foto Miklos Szabo

Kærligheden til Shakespeare og teatret

Af Per Lundsgaard 1. april 2019

Østre Gasværk Teater har sat den engelske teaterudgave af filmen Shakespeare in Love på scenen i en stor og flot forestilling der lever af gode skuespillerpræstationer.

Titel:
Shakespeare in Love

Teater:
Østre Gasværk Teater

Spilleperiode:
29. marts - 28. april

Thure Lindhardt ligner ikke filmens mørke og sexede Will Shakespeare personiciceret af Joseph Fiennes, men han har sin egen charme og spiller Shakespeare fuld af tvivl, selvsikkerhed og kærlighed til teatret – og i øvrigt alle livets nydelser. Han er gift med en kvinde han ikke elsker, og som ikke elsker ham, og falder for den smukke Viola der drømmer om at stå på scenen sammen med Shakespeares mænd. I England var det nemlig dengang forbudt for kvinder at medvirke på scenen.

Shakespeare er et mysterium. Er det i det hele taget ham der har skrevet alle de skuespil og sonetter han har lagt navn til? Eksisterede han overhovedet? Forestillingen på Østre Gasværk er ikke en historisk korrekt fortælling. Den er mere et kalaidioskopisk billede af tiden og teatret på Shakespeares tid – og en hyldest til de tekster der kom fra den hånd der hed Shakespeare. 

Man har leget med tanken om at hans Romeo og Julie er baseret på egne oplevelser, og det er der kommet først en Oscar-vindende film,og nu en ganske fornøjelig teaterversion ud af.

Det er oplagt at omplante Shakespeare in Love til scenen da den jo i den grad handler om teatret og kærligheden til teatret. Nok er kærligheden mellem to mennesker større en alt andet, men kærligheden til teatret er måske lige så stor – og måske større. I hvert fald vælger både Shakespeare og Viola det sidste.

Inden da skal vi igennem en lang række lystige og poetiske scener med et væld af referencer til Shakespeares egne tekster og personer fra perioden. 

Det løses fermt af Katrine Wiedemann og Maja Ravn med en kopi af et Shakespeareteater under Østre Gasværks kuppel og med et hav af dukker (250) som tilskuere og medspillere. 

Mille Hoffmeyer Lehfeldt er Viola med masser af passion og vellyst i kroppen, Christian Gjellerup Koch er en myndig og lun Elisabeth den 1, Flemming Eneveold morer som hårdtprøvet teaterproducent og Tina Gylling Mortensen er festlig som Vilos amme. De øvrige medvirkende er også med til at sikre aftenens skuespilmæssige succes, men ligesom da jeg så forestillingen i London for en del år siden, er den lidt for lang – især i anden akt. Det rykker dog ikke ved at man smitets af kærligheden på scenen – både kærligheden mellem menensker og – især – kærligheden til teatret!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Man prøver med store kjoler og fejende vals - men Vild med dans - the musical, ender med at blive en meget tam og pinlig affære.

Pinligt danseshow

Vild med dans - the musical på Østre Gasværk er ingen musical - og den er tilsyneladende heller ikke særlig vi...

24. feb

Vigtig film om transkønnet familiefar

Malou Reymann debuterer med hjertevarmt drama om en gennemsnitlig familiefar, der springer ud som transkønnet....

20. feb
Peter Schrøder og Kurt Ravn er kærlige som de to livskloge sygdomsmærkede mænd i Folketeatrets forestilling 2 på tur.

Underfundig teatertur

Folketeatret sender 2 på tur rundt i landet inden den underfundige og livskloge forestilling ender i Nørregade...

19. feb

Sam Smith fejrer Valentinsdag med en ny sang om kærestesorg

Valentinsdag, som også defineres som de elskendes dag, er den dag på året, der plejer at være fyldt med roser ...

14. feb