Den intense tango mellem Sefanos Bizas og Lucas M. Threefoot er et af højdepunkterne i Carrying a Dream med Dansk Danseteater., Foto Søren Meisner

Et råb om humanisme

Af Per Lundsgaard 27. april 2019

Sjældent har man set et så højlydt råb for humanisme og menneskerettigheder som hos Dansk Danseteater der præsenterer det nyeste og stærkeste værk af kompagniets tidligere kunstneriske leder.

Titel:
Carrying a Dream

Teater:
Dansk Danseteater på
Det Kongelige Teater
Gamle Scene

Spilleperiode:
26 - 28. april 2019

Efter en lidt træg start bliver vi som publikum hurtigt suget ind i den tætte og barske atmosfære i Carrying a Dream som Dansk Danseteater danser aldeles overbevisende på Det Kongelige Teaters Gamle Scene som de gæster i denne weekend. 

Til daglig har kompagniet ellers til huse ovre på den anden side af vandet – nemlig på Operaen. Nu indtager de så Gamle Scene med et værk der er inspireret af historiske taler af store personligheder som Harvey Milk, Malcolm X og Eleanor Roosevelt. Personer der turde tale mod strømmen og tale varmhjertet om at behandle hinanden lige og give alle samme rettigheder.

Tematikken slår lige ned i vores tid, i en verden hvor f.eks. homoseksuelle forfølges flere steder i verden – senest med indførelse af dødsstraf ved stening i Brunei – og scener med folk på flugt vækker associationer til vor tids flygtningestrømme.

Det er lykkedes Tim Rushton at formidle dette meget personlige værk – nok hans mest alvorlige nogensinde – med intensitet i trinsproget og et væld af vekslende tableauer. 

Lydbilledet spænder, udover førnævnte taler, over tango til jazzet gospel og pulserende rytmer.

Mest interessant i f.eks. den smidige tango mellem to mænd – mindre interessant når det minder for meget om Alvin Ailey i det noget lange indslag om Martin Luther King. 

Mikael Sylvest har pakket værket ind i en meget smuk lyssætning der var med til at gøre aftenen og balletten til en stærk oplevelse.

Kompagniets dansere viser endnu engang deres styrke og igen står Lucas M. Threefoot frem, sammen med Stefano Bizas, Milou Nuyens og Jessica Lyall.

Tænk, at det mest hjerteskærende og højlydte råb om at vi skal være bedre til at passe på hinanden og lære af fortidens fejltagelser, kommer fra en forestilling uden ord! 

Flot gået!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul
Sicilia Gadborg og Silas Holst er begge med til at gøre Flashdance på Operaen til en succes.

Fake it to till you make it!

Flashdance på Operaen er fuld af et energisk ensemble der mere end sædvanligt skal udføre noget de ikke er eks...

6. jul
Ann Eleonora Jørgensen og Anton Hjejle leverer de to sjoveste præstationer i Shakespeares komedie Helligtrekongers aften i det smukke Grønnegårds Teater.

Underholdende Shakespearefarce i det grønne

En af sommerens helt store fornøjelser er at se Grønnegårds Teatrets årlige klassiker i den smukke have ved De...

29. jun
Der er fuld skrue på det overdådige visuelle i repremieren på Prinsen af Egypten med Fredericia Teater på Det Kongelige Teater.

Betagende flot bibelmusical på Gamle Scene

Fredericia Teater er endnu engang rykket ind på Gamle Scene med musicalen Prinsen af Egytpen der havde verdens...

22. jun