Hip Hurra for Bamsefar

Af Tejs O. T. Lindhardt 11. maj 2019

Dyrene i Hakkebakkeskoven er endnu engang på børneplakaten, og denne gang er det Teater V der i samarbejde med Tivoli sætter forestillingen op i den gamle Glassal.

Forestilling:
Dyrene i Hakkebakkeskoven

Spillested:
Tivoli, Glassalen

Spilledato:
10. maj - 19. maj 2019

I går var der premiere på norske Thorbjørn Egners børnebogsklassiker Dyrene i Hakkebakkeskoven, og der var noget at se frem til, for jeg havde taget de meste geniale anmeldere med, nemlig mine to nevøer på henholdsvis 6 og 10 år – for er der nogen der er til børneteater, så må det være de to spilopper.

Det lille eventyr udspiller sig i den berømte Hakkebakkeskov hvor alt kan ske. Vi møder i starten den onde Mikkel Ræv som kun tænker på at få det næste måltid mad bestående af de tilfældige mus eller egern der hopper forbi.

Dejligt at se – og ikke mindst mærke – at publikum er med: De hjælper hvor de kan, og især når Mikkel Ræv er ude på ballade og vil gemme sig for en af de små mus.

Der er egentlig ikke noget nyt i historien, Vi kender den ud og ind og venter egentlig bare på at det bliver tid til at synge for Bamsefar fordi han er så sød og rar.

Forstillingen er fyldt med drama, spænding og sjov,og jeg, og ikke mindst mine nevøer,  kunne godt lide at de havde ført forstrillingen op til nutid når de lader Køkkenmusen floss’e i bedste backpack kid-stil. Børnene er vilde med det.

Alle skuespiller-dyrene formår at få publikum med, og med stor succes danser de på et tidspunkt i gangene blandt publikum. Det er virkelig en succes.

Det er flotte kostumer, og sang og musik er ørehængere. Det kunne børnene også lide. Genialt set er der et illle flag i programmet som selvfølgelig skal bruges da vi skal synge Hip Hurra for Bamsefar.

Pelle Koppel har stået for Instruktionen, mens Halfdan Rasmussen har stået for oversættelsen. Scenografien er frit efter Thorbjørn Egners, og den stod Johan Kølkjær for.

Forstillingen er for børn i alderen 5 til 99 år, men for voksne halter det måske en del. Forestillingen er langtrukken og varer næsten 2 timer inkl. pause.

Jeg havde på forhånd tænkt at det var mine nevøer der skulle bestemme antallet af stjerner og havde nøje forklaret hvordan det forgik.

Da jeg spurgte dem hvad de syntes, var det den ældste der førte an: Det er det bedste jeg nogen sinde har set, hvorefter de lille fugte trop og sagde: Det synes jeg også.

De gav den 6 stjerner.

 
 

   

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul
Sicilia Gadborg og Silas Holst er begge med til at gøre Flashdance på Operaen til en succes.

Fake it to till you make it!

Flashdance på Operaen er fuld af et energisk ensemble der mere end sædvanligt skal udføre noget de ikke er eks...

6. jul
Ann Eleonora Jørgensen og Anton Hjejle leverer de to sjoveste præstationer i Shakespeares komedie Helligtrekongers aften i det smukke Grønnegårds Teater.

Underholdende Shakespearefarce i det grønne

En af sommerens helt store fornøjelser er at se Grønnegårds Teatrets årlige klassiker i den smukke have ved De...

29. jun
Der er fuld skrue på det overdådige visuelle i repremieren på Prinsen af Egypten med Fredericia Teater på Det Kongelige Teater.

Betagende flot bibelmusical på Gamle Scene

Fredericia Teater er endnu engang rykket ind på Gamle Scene med musicalen Prinsen af Egytpen der havde verdens...

22. jun