Sexede dansere er et af de mange herlige indslag i årets Cirkusrevy på Bakken. , Foto Henrik Petit

Flot underholdning i revyteltet

Af Per Lundsgaard 24. maj 2019

Der tradition for at de skyhøje forventninger til Danmarks største revy stort set altid bliver indfriet. Årets Cirkusrevy skuffer da heller ikke. 

Titel:
Cirkusrevyen 2019

Teater:
Revyteltet på Bakken

Spilleperiode:
23. maj - 31. august 2019

Der bliver lagt ud med et nummer om at vi endelig ikke må blive krænket i årets revy - lige indtil Ulf Pilgaard træder ind på scenen og deklamerer at netop i dette revytelt har man krav på at blive krænket!

Så er tonen ligesom sat, men det politiske og det krænkende må man kigge langt efter i resten af revyen. Den er stort set ikke politisk - bortset fra nogle korte og præcist rammende (i et enkelt tilfælde helt bogstaveligt) om Lars Løkke og Rasmus Paludan. Et nummer om Theresa May som Henrik Lykkegaard gør uhyre rammende morsomt, er mærkeligt kort,  og nu efter at Theresa May i dag er trådt af som britisk premiereminister bliver aktualiteten i det selvfølgelig en anden, men det kunne sagtens forlænges med en dejlig bidende tekst, for optakten er der.

Når det politiske stort set ikke er til stede – hvad så med satiren og de gode tekster. Den lever heldigvis i de fleste af numrene. 

Lisbet Dahl er forrygende som Britta Nielsen der jo som bekendt løb med 120 millioner af socialministeriets kroner. Lisbeth Dahl står også for en herlig parodi på Ghita Nørby i nummeret Ej blot til lyst. 

Ulf Pilgaard brillerer i nummeret Banditter i Habitter i en skøn tekst af Carl-Erik Sørensen om bankdirektører der vasker sorte penge hvide, og især i nummeret om Jørgen Leth tager den erfarne revymand kegler. 

Henrik Lykkegaard tager stikket hjem i en sketch om Stress og morer sammen med Karsten Jansfort i et nummer om diverse smuttere i Skat.

Karsten Jansfort har ikke helt så heldige numre solo. Et nummer om klimakampen er alt for langt og alt for slapt i teksten. Alt for langt er også ellers herlige Lise Baastrups nummer om parterapi der blev reddet af en lettere beruset højrøstet dame i teltet – udover Lise Baastrups håndtering af det var der ikke meget af grine af her. 

Balletten i René Vinthers rappe og sexede koreografi imponerer i flere numre end den plejer – i år lægger den heldigvis mere vægt på trin end effekter. 

Dekorationen er ikke den mest velfungerende der har været – noget klodset med de to projektionsskærme og noget der lignede en spånplade der gik op ned som fortæppe. 

Bortset fra de grimmeste kostumer jeg længe har set i et åbningsnummer, er kostumeringen af resten af revyen helt i top – kulminerende med et herligt farveorgie af festlige mexicanere i første akts finale.

James Price styrer orkestret i topform, og den musikalske side af revyen er ren nydelse med en kærlig hyldest til Kim Larsen som aftenens musikalske højdepunkt.

Det er en flot aften i Danmarks største revy, så man kan sagtens tage en tur på Bakken – hvis man kan nå at sikre sig en billet!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Operaen er fuld af julelys til årets store julekoncert.

Julen har englelyd

Det kongelige Teater inviterer til julekoncert på Operaen med masser af vellyd, eventyr og søde balletbørn.

10. dec
Det Kongelige Kapel på plads til koncert på Operaen.

En Nielsen og to russere

Koncert i det helt store udtræk med Det Kongelige Kapel

10. dec

Sigmund siger: “Julen varer evigt!”

Sigmund er ikke den første, der gør det. Tidligere har både Anne Linnet, MC Einar, Kim Larsen og senest Bryan ...

8. dec
Der er masser af lyserøde farver og dans i Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater.

Kongelig candy-floss 

Det Kongelige Teater har igen George Balanchines Nøddeknækker på juleprogrammet  fuld af lyserød engelsk jules...

4. dec