Der er masser af attitude og pondus over skuespileleverne på Odense Teater i forestillingen Anslag mod hendes liv. , Foto Emilia Therese

En fortælling om en kvinde

Af Per Lundsgaard 1. juni 2019

Odense Teater præsenterer afgangsforestillingen for årets hold fra Skuespilleruddannelsen på Den Danske Scenekunstskole i Odense, og det er en frodig sag med masser af muligheder for de unge skuespillere til at vise os deres evner. 

Titel:
Anslag mod hendes liv

Teater:
Odense Teater
Værkstedet

Spilleperiode:
29. maj - 8. juni 2019
derefter i Skuespilhuset
Lille Scene
12. - 14. juni 2019

Forestillingen er skrevet af den engelske dramatiker Martin Crimp og havde oprindeligt premiere på det berømte Royal Court Theatre i London. Det er en forestilling uden egentlige figurer, bortset fra den Annie som de alle sammen kæmper om at få lov til at fortælle historien om. 

Det er ikke en sammenhængende historie om Annie som sådan. Snart er hun terrorist, snart er hun bil, og pludselig er hun flygtning på vej væk fra en brændende by.

Forestillingen er skrevet som en parafrase over at vi måske ikke selv er herre over vores fortællinger – men er afhængige af hvordan vores historie bliver fortalt, og hvem der gør det. Det er også en forestilling om hvad det gør når man gør et barn fortræd. 

Teksten rammer også flere gange aktuelt ned i det politiske billede midt i en valgkamp, hvor der bl.a. Dansk Folkeparti er kommet med krav om at ansøgere til Kunstakademiet og Musikkonsevatoriet skal lave mindre "pling-plong og klatmaleri" – noget der diskuteres i forestillingens tekst samtidig med at beskyldninger om at være rascist og nazist også dukker op i disse valgtider. 

Forestillingen er dog ikke helt så smart som den selv tror, og slutningen falder helt til jorden, men heldigvis er de medvirkende fulde af ironisk distance til værket og ikke mindst sig selv. Det gør forestillingen spiselig for publikummet i Odense. Alle otte medvirkende brillierer hver i deres scener i forestillingen – men især Siff Vintersol, Ellaha Lack og Magnus Andersen Hald sætter sig ekstra godt i hukommelsen efter man har forladt teatret. 

Det er skønt at opeve et skuespillerhold så homogent i energi og intensitet. Det er en frodig og voldsom tekst vi skal igennem, men underholdene, tankevækkende og fascinerende er det i Rune David Grues iscenesættelse – og med nogle herlige musikalske indslag.  

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Der er fuld skrue på det overdådige visuelle i repremieren på Prinsen af Egypten med Fredericia Teater på Det Kongelige Teater.

Betagende flot bibelmusical på Gamle Scene

Fredericia Teater er endnu engang rykket ind på Gamle Scene med musicalen Prinsen af Egytpen der havde verdens...

22. jun
Martin Knudsen, Kim Hammelsvang og Liselotte Krogager har det sjovt på scenen og det smitter ned til folk i salen på Ganløse Kro.

Smittende godt humør i Ganløse

Gansløse Revyen holder til på den hyggelige Ganløse Kro og er – også i år – garant for smittende, hjertevarmt ...

17. jun
Der er masser af spænding og flot samspil mellem Jessica Lyall og Stefanos Bizas i det nye dansedrama About Miss Julie med Dansk Danseteater.

Frøken Julies fald af pinden

Dansk Danseteater er heldige at have den amerikanske koreograf Stephen Shropshire på repertoiret for det er al...

16. jun

Et værdigt farvel til Elton John

Royal Arena var her til aften rammen om en helt særlig koncert, nemlig Elton Johns afskedskoncert. Et festfyrv...

7. jun