Der er masser af farverige scener i Folketeatrets nye version af klassikeren Skatteøen - desværre mangler forestillingen tempo, opfindsomhed og energi., Foto Gudmund Thai

En tam flaske rom

Af Per Lundsgaard 12. oktober 2019

Folketeatret har hevet deres største hit frem igen, nemlig Skatteøen af Sebastian og Preben Harris . Den kan man altid tåle at se, men denne gang er den desværre blevet en anelse tam og langtrukken. 

Titel:
Skatteøen

Teater:
Folketeatret 

Spilleperiode:
10. okt - 4. dec 2019
Derefter turne
23. jan - 31. mar 2020

Det begynder ellers lige så godt som i den forrige version der var iscenesat af Frank Rubæk med et kæmpe kanonskrald lige i hovedet på publikum i salen. Så er scenen sat til den farverige historie om den unge dreng Jim og hans farlige færd mod Skatteøen og den store skattejagt.

Der er masser af spændning og sørøveridyl i forestillingen. Terry Parsons scenografi er stadig den samme, og den klæder den kulørte historie godt.

Sebastians sange er eviggrønne, og  i denne version er det dem man ser frem til, for desværre mangler iscenesættelsen af Birgitte Næss-Schmidt tempo, energi og opfindsomhed. Det forbliver stillestående og tamt – selv i sangnumrene. Det er kun når David Owes stunt kommer på at det liver lidt op på scenen – mærkeligt når det er en koreograf der har iscenesat, og mærkeligt er det derfor også at der er et så stort fravær af egentlig koreografi i de store numre: Vi er nærmest på amatør-hopsa niveau.

Man kan håbe der kommer mere liv i kludene når forestillingen har spillet sig lidt ind og rammer landets teaterforeninger i begyndelsen af næste år. 

Man er ellers hjulpet godt på vej af en rigtigt velspillende og godt syngede Jacob Spang Olsen i hovedrollen som Jim – han deler rollen med Alfred Kann. Også Kasper Leisner er rigtigt valgt som John Silver, men han mangler måske en smule karisma i den kendte piratrolle. Kristian Boland og Christian Mosbæk er sikre kort som de engelske dyder, og Szhirley synger den berømte Fuld af nattens stjerner med masser af indlevelse og er en sød mor til Jim Hawkins. De forskellige pirater mangler lidt karakter i deres spil, men Stanley Bakar skiller sig ud som den uheldige Hands, og Søren Bang Jensen morer som Ben Gunn der noget så forfærdeligt savner ost.

De skønne melodier og den gode historie skal nok overleve en noget middelmådig version i denne omgang, og publikum skal nok også få sig en fin aften i teatret, men hvor man dog savner den forrige versions vildskab og knald for skillingen. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr