Der er masser af sexet mandighed mellem Simon Bennebjergs og Magnus Christensens forelskede og forvirrede unge mænd i den klassiske komedie En Skærsommernatsdrøm på Betty Nansen Teatret. , Foto Emilia Therese

Masser af morskab i Shakespeare-skoven

Af Per Lundsgaard 17. oktober 2019

Betty Nansen Teatret præsenterer en vittig og vild udgave af Shakespeares forvikling og fovandlingskomedie En Skærsommernatsdrøm.

Titel:
En Skærsommernatsdrøm

Teater:
Betty Nansen

Spilleperiode:
11. okober - 9. november 2019

Vi er godt nok ikke i en skov i Steffen Aarfings glimrende scenografi til En Skærsommernatsdrøm på Betty Nansens fine gamle scene, men i en lækker lounge hvor al galskaben foregår mellem mennesker og alfer under Puks kyndige ledelse.

Handlingen kan være svær at hitte redde i, men den er også mest et afsæt for nogle sjove situationer og herlige replikker. På Betty Nansen har man heldigvis valgt at bruge Niels Brunses mundrette og elegante oversættelse – iblandet moderne morskab af Line Knutzon. Det miks fungerer overraskende godt.

Når man først er kommet over en lidt tung start med det der åbenbart er denne sæsons teatergimmick med at lade billeder taget med selfiestang på mobiltelefonen blive blæst op i stort format samtidig med at man taler ind i kameraet – så folder de medvirkende skuespillere sig heldigvis ud i det der nu engang gør sig bedst på et teater: nemlig at spille teater og ikke film for os. Selvfølgelig er det en sjov reference til nutidens selfie-gejl, men sjovere er den så heller ikke.

Sjove er til gengæld de utrættelige og uheldige håndværkere der her er blevet til maskot-skuespillere som skal opføre et teaterstykke til hertugens bryllupsfest. Pyramys og Thisbe hedder det udvalgte stykke, og Niels Ellegaard, Mikkel Arndt og især Peter Plouborg som Rumpe fortryller os med henrivende over- og underspil.

Maria Rossing er en sensuel Dronning Titania og Mikkel Arndt en myndig og skinsyg Kong Oberon – og en fin idé med dampende kostumer. De fire unge elskende der bliver godt og grundigt narret i sommernatten, er også alle fint spillende. 

Det er i det hele taget et stærkt hold man har på scenen, og måske lykkes forestilling så godt fordi de medvirkende er så stærke. Det virker som om de gør Elise Kragerups iscenesættelse bedre end den måske egentlig er. Det virker lidt som om den sikre instruktør selv er faret en smule vild i den shakespearske skov – men muntert, det er det. 

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr