Jae Cleopatra Isaac Kevin Clay Conner Peirson i The Book of Mormon, Foto Paul Coltas

Sartirisk pust til mormonerne.

Af John Jakobsen 22. november 2019

Ding Dong! Hello!  Fra 0-100 – og så er vi i gang. Mimikken og musikken er yderst veloplagte imens latterkramperne fra start sidder løst. "The book of Mormon" skuffer på ingen måde og beviser i den grad hvorfor den har vundet over 30 priser på verdensplan.

Titel:
Book of Mormon
(spilles på engelsk)

Spillested: 
Musikhuset Aarhus
Store Sal

Spilleperiode:
22. november - 6. december.

Varighed: 
2 timer og 30 minutter inkl. pause

Spotify: Lyt til de gode sange
 
The Book of Mormon musical soundtrack

Som det eneste sted i Skandinavien præsenterer Aarhus Musikteater det Tony-, Olivier- og Grammy-vindende show The Book of Mormon i den originale broadwayopsætning som aldrig tidligere er blevet præsenteret i Danmark.

Trey Parker og Matt Stone som står bag tegneserien "South Park," er hovedmændende bag musicalen, og det ses tydeligt i både musik, scenografi og rappe replikker!

Med en levende og til tider noget overdreven beskrivelse af mormon-bevægelsen tages publikum med på missionærmission til Afrika! Det var ikke lige der hovedepersonerne Elder Price og Elder Cunningham havde reget med at komme hen når nu de andre "brødre" bliver sendt til bl.a. Frankrig,  Japan og Norge!

I Afrika mødes de med deres andre "brødre," og sammen må de prøve at overbevise de lokale om at følge guds ord, men både indre og ydre konflikter lurer. For hvad er tro når det kommer til stykket? Og hvorfor skal man overhovedet tro på noget?

Selvom det er forbudt som "brødrepar" at lade sig adskille medmindre det er toiletbesøg, så sker dette alligevel for Elder Price og Elder Cunnungham. Derfor vælger Elder Cunnungham som har lidt besvær med at "huske" hvad der er sandt, at omvende de lokale på egen hånd. De får lyttet til hans mormonske budskaber samt meget mere, og pludselig spiller Startrack, Starwars og frøer store roller hvilket til sidst går langt over gevind.
 
Sang- og skuespilpræstationerne er sublime. Det er professionelt som en stort opsat, prisvindende musical skal være. Replikker og sangtekster er morsomme, og scenografien er fantastisk flot. Mange gange, men specielt under nummeret "Turn it off," runger latteren højt, bl.a. når der synges: Om en dårlig opvækst hvor en alkoholiseret far slå moren og barnet ikke må græde/vise følelser for faderen. Om en Mormon med stærke homoseksuelle tanker, og om en bror, som ligger i kø til en ny iPhone og ikke når at sige farvel til søsteren med kræft, selvom han vidste hun havde kort tid tilbage.

Svaret på en håndtering af alle disse elendigheder og selvbearbrejdende følelser er blot "Turn it off!" hvormed der menes at disse følelser skal slukkes helt – ikke blot lukkes ned og undertrykkes, for så er de der jo stadig. Nej, simpelhent det helt simple og  "nemme," at slukke følelserne fuldstændigt her og nu! Når det bliver gjort, er der igen liv og glade dage hos alle. Med største selvfølgelighed og lalleglad og naiv mimik beviser skuespillerne at alle bekymringer væk igen – nærmest hurtigere, end de kom!

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Annette Heick er aftenens funklende stjerne i den lidt tamme udgave af succes-musicalen Mamma Mia i Tivolis Koncertsal.

Annette Heick sejrer!

Mamma Mia er tilbage i Tivolis Koncertsal efter ti år - det er desværre i en noget tam og trist udgave hvor de...

23. jan

Kan du genkende en psykopat?

Med udgangspunkt i en eks-kærestes personlighedsforstyrrelsen; Narcissistic Personality Disorder(NPD) - i dag...

22. jan
Anders Juul er imponerende stærk i monologen Jeg Løber på Det Kongelige Teater.

Sorgfuld løbetur

Det Kongelige Teater har igen Line Mørkebys stærke teaterudgave af Anders Lengarth Schmidts tekst på plakaten....

20. jan

Benjamin Ingrosso er tilbage med “The Dirt”

Den svenske sanger og sangskriver Benjamin Ingrosso, som i november sidste år kom forbi Danmark, hvor han spil...

20. jan