Det Ny Teater har igen byder på overdådig musical med Dance of the Vampires., Foto Miklos Szabo

Vampyr-gejl i højt gear

Af Per Lundsgaard 6. februar 2020

Det Ny Teater har sat tænderne i kultmusicalen Dance of the Vampires over Roman Polanskis vampyrkomedie fra 1967.

Titel: Dance of the Vampires

Teater: Det Ny Teater

Spilleperiode: Frem til 9. april

Dance of the Vampires har i mange år været meget populær i de tysktalende lande - hvor urpremieren fandt sted i Wien i 1997 - og har siden spillet uafbrudt rundt i det tyske og østrigske siden da - og også i Japan, Polen og en katastrofal opsætning på Broadway der lukkede før den overhovedet fik premiere. 

Det var Roman Polanski selv der stod for original opsætningen - men da han har forbud mod at rejse ind i USA grundet en pædofil-sag - var han ikke indblandet i den skandaløse Broadway-version som den originale Phantom. Michael Crawgord, producerede og selv spillede hovedrollen i. 

Sammenligningen med Phantom er da også oplagt - med den karismatiske Grev von Krolock der forfører den unge pige Sarah. På Det Ny Teater er det også en tidligere Fantom der spiller den tørstige vampyr, nemlig Peter Jorde. og Paul Farnsworth har også referencer til Phantoms scenografi - især i startbilledet med tæpperne halvt nede på stængerne. 

Men ellers er den ny sin egen forestilling - der aldrig når op til Phantom, og det har den egentlig heller ikke nogen ambitioner om fra forfatternes eller Polanskis side. Det er en særegen blanding af farce og gys og det kræver at man som iscenesætter har tungen lige i munden. Det har Daniel Bohr haft svært ved mange steder og opsætningen på Det Ny Teater lander mere mellem to stole end den opsætning jeg så i Berlin for en snes år siden. 

Men når musikken spiller og der synges højt og flot til af det store ensemble så fanges man ind i stemningen, det er ydermere overdådige kostumer og scenografi som Paul Farnsworth forkæler os med, og Per Engstrøm får orkestret til at drøne derud af med patos og volumen. 

Ærgerligt er det dog at dansen er lidt mere tilbagetrukket end i originalen - men den koreografi der er til stede har Alistair David givet et moderne look som giver forestillingen en dynamisk energi.

Peter Jorde er karismatisk i hovedrollen som vampyrgreven og med en forrygende kraftfuld sangstemme, Kim Hammelsvang morer som professoren der vil Greven til livs, mens Monica Isa Andersen og Søren Torpegaard Lund er søde og velsyngende som det unge par. Anders Bilberg er fræk som grevens homoseksuelle søn med et godt øje til professorens unge assistent.

Jim Steinmans musik låner alle steder fra - også fra egne række, bl.a. Bonnie Taylors Total Eclipse of the Heart som Steinman skrev i 1983, mon ikke også han har fået inspiration fra Andrew Lloyd Webber som han skrev musicalen Whistle Down the Wind med i 1996. Det er effektiv musik, og i det hele taget er det en effektiv forestilling. Man skal ikke forvente sig en Phantom 2, men mindre kan jo også gøre det. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Vi underholder med filmen More Than Only

I denne Covid-19 tid er der mange ting vi ikke kan. Vi han ikke gå i biografen, ikke gå i teatret eller til ko...

29. mar

Tinus viste vejen med god underholdning

Med Cabaret Corona var Tinus de Schunard via sin Instagramprofil her til aften en af de første kunstnere der v...

21. mar

Apple TV+ fortæller LGBT+ TV-historien

“Out on Television” på Apple TV+ tager os med hele vejen rundt om LGBT+ personer på amerikansk TV.

21. mar
Der er gang i festen i forestillingen Viva Las Vegas med Randers Egnsteater.

The King lever – det samme gør forestillingen Viva Las Vegas

Forrygende morsom forestilling om Elvis Presley og pladeselskabet Las Vegas Records.

9. mar