Man prøver med store kjoler og fejende vals - men Vild med dans - the musical, ender med at blive en meget tam og pinlig affære. , Foto Miklos Szabo

Pinligt danseshow

Af Per Lundsgaard 24. februar 2020

Vild med dans - the musical på Østre Gasværk er ingen musical - og den er tilsyneladende heller ikke særlig vild med dans - men pinlig dårlig, det er den.

Titel: Vild med dans - the musical

Teater: Østre Gasværk

Spilleperiode: 22. februar - 26. april

Det har sikkert lydt som en god idé med en Vild med dans musical - selvom Strictly Ballroom jo findes som nærmest den ultimative teatermusical om det sportsdanser-miljø som nydanserne i Vild med dans for en kort stund stifter bekendtskab med. Strictly Ballroom er dog meget karikeret men den er det med kærlighed til dansen og det miljø den beskriver. 

Vild med dans - the musical på Østre Gasværk er endt som noget der bedst kan beskrives som en fornærmelse både mod musical og mod dansen. Thomas Markmanns manuskript kan man stort set ikke være bekendt, og det virker som om at hverken han eller instruktør Rolf Heim nogensinde selv har set programmet Vild med dans - eller har nogen form for sympati med det. Stort set samtlige personer er utiltalende og overfladiske og dansen synes man heller ikke at give særlig meget plads i en forestilling der har vild med dans som titel.

Flere steder er scenen tom under musiknumre og den koreografi der findes er ikke synderlig opsigtsvækkende - hvilket er underligt når koreografen er Peter Friis. Med undtagelsen af tre mandlige dansere (Morten Kjeldgaard, Michael Olesen og Troels Graakjær) er danserne også temmelig middelmådige. Ingen af de medvirkende synger nogen af de indlagte sange - de synges af James Sampson og Gry Trampedach der begge synger glimrende men ser ud som om de hellere ville være alle andre steder end i Østre Gasværk. 

Orkestret lyder godt under ledelse af Mikkel Gomard og de er næsten aftenens eneste postive oplevelse. Karaktererne vi møder er som nævnt temmelig utiltalende, frastødende, ligegyldige og hysteriske - dog formår Niels Ellegaard og Camilla Bendix at få smidt en smule varme ind i den kolde forestilling som et par der finder sammen igen - men nogen stærke følelser vækker de ikke i os - selvom forestillingen gerne vil have at vi skal føle en masse for dem. 

Mille Gori er en usympatisk vært og Troels Thorsen en umorsom publikumsopvarmer. Kostumerne er for det meste flotte - og anmeldelsens to stjerner gives for dem sammen med orkestret, det flotte lys og scenografi af Karin Betz, Camilla Bendix og Niels Ellegaard og de tre nævnte dansere - resten er ikke meget værd. Publikum der elsker Vild med dans bør holde sig langt væk.

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingemann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr
Smukke Gamle Scene var ramme om Operaakademiets koncert.

Operaakademiets koncert afspejler tingenes tilstand i den professionelle operaverden

Sangernes varierende niveau, sygdom og lejlighedsvist også instruktørens misgreb gjorde Operaakademiets konc...

8. apr
Der er masser af knald på 80'er farver og fest i Grand Prix musicalen Vi maler byen rød med Musicalteatret.

Grand Prix musical er stadig et hit

Musicalteatret har igen sat musicalen Vi maler byen rød op, og den er da også teatrets største succes gennem t...

7. apr