Man prøver med store kjoler og fejende vals - men Vild med dans - the musical, ender med at blive en meget tam og pinlig affære. , Foto Miklos Szabo

Pinligt danseshow

Af Per Lundsgaard 24. februar 2020

Vild med dans - the musical på Østre Gasværk er ingen musical - og den er tilsyneladende heller ikke særlig vild med dans - men pinlig dårlig, det er den.

Titel: Vild med dans - the musical

Teater: Østre Gasværk

Spilleperiode: 22. februar - 26. april

Det har sikkert lydt som en god idé med en Vild med dans musical - selvom Strictly Ballroom jo findes som nærmest den ultimative teatermusical om det sportsdanser-miljø som nydanserne i Vild med dans for en kort stund stifter bekendtskab med. Strictly Ballroom er dog meget karikeret men den er det med kærlighed til dansen og det miljø den beskriver. 

Vild med dans - the musical på Østre Gasværk er endt som noget der bedst kan beskrives som en fornærmelse både mod musical og mod dansen. Thomas Markmanns manuskript kan man stort set ikke være bekendt, og det virker som om at hverken han eller instruktør Rolf Heim nogensinde selv har set programmet Vild med dans - eller har nogen form for sympati med det. Stort set samtlige personer er utiltalende og overfladiske og dansen synes man heller ikke at give særlig meget plads i en forestilling der har vild med dans som titel.

Flere steder er scenen tom under musiknumre og den koreografi der findes er ikke synderlig opsigtsvækkende - hvilket er underligt når koreografen er Peter Friis. Med undtagelsen af tre mandlige dansere (Morten Kjeldgaard, Michael Olesen og Troels Graakjær) er danserne også temmelig middelmådige. Ingen af de medvirkende synger nogen af de indlagte sange - de synges af James Sampson og Gry Trampedach der begge synger glimrende men ser ud som om de hellere ville være alle andre steder end i Østre Gasværk. 

Orkestret lyder godt under ledelse af Mikkel Gomard og de er næsten aftenens eneste postive oplevelse. Karaktererne vi møder er som nævnt temmelig utiltalende, frastødende, ligegyldige og hysteriske - dog formår Niels Ellegaard og Camilla Bendix at få smidt en smule varme ind i den kolde forestilling som et par der finder sammen igen - men nogen stærke følelser vækker de ikke i os - selvom forestillingen gerne vil have at vi skal føle en masse for dem. 

Mille Gori er en usympatisk vært og Troels Thorsen en umorsom publikumsopvarmer. Kostumerne er for det meste flotte - og anmeldelsens to stjerner gives for dem sammen med orkestret, det flotte lys og scenografi af Karin Betz, Camilla Bendix og Niels Ellegaard og de tre nævnte dansere - resten er ikke meget værd. Publikum der elsker Vild med dans bør holde sig langt væk.

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Donny Osmund har hovedrollen i den regnbuefarvede musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Vi underholder med musical

Musicalen om Josef og hans elleve brødre har altid været populær i LGBT-miljøet i USA og England. I aften kan ...

4. apr

Vi underholder med film – homofilm fra 1970

Fra fræk bog, til fræk film. Song of the Loon var temmeligt vovet da den udkom som bog i 1966 og nogle år sene...

3. apr

Vi underholder med koncert med Elton John

Har man ikke oplevet Sir Elton John til en af hans koncerter, så er tiden nok ved at rinde ud. Da vi med sikke...

1. apr

Vi underholder med filmen An fei ta ming

Aftenens film er et romantisk drama fra Hong Kong hvor det ikke er helt nemt at være åbent homoseksuel.

31. mar