Foto Det Ny Teater - Sound Of Music

The Sound of Music

Af Thomas Riis 18. september 2015

En af musicalhistoriens største darlings, The Sound of Music, spiller dette efterår på Det Ny Teater. Det sker 50 år efter den Oscarvindende film med Julie Andrews i hovedrollen udkom og fastprentede sig i de flestes hjerter.

TITEL
Sound Of Music

TEATER
Det Ny Teater

SPILLEPERIODE
Spiller frem til 31.december

Spilletid
2 timer 50 min

Forud for filmen havde historien om von Trapp familien allerede eksisteret på scenen, da den i 1959 var blevet opsat på Broadway. Ti år tidligere udkom Maria von Trapps erindringer ”The Story of the Trapp Family Singers”, om den syngende familie og deres liv som flygtninge fra det nazi-indvaderede Østrig.

Musikken, som er i centrum for stykket, er komponeret og skrevet af Rogers og Hammerstein, som med deres utallige stykker lagde grundstenen til den moderne musical i første halvdel af det 20. århundrede. Siden har sangene levet videre i populærkulturen, og alle kan nikke genkendende til flere af stykkets numre, musicalelsker eller ej.

I opsætningen på Det Ny Teater er sangene oversat til dansk, så My Favorite Things bliver Hva' jeg særligt ka' li, og Climb Ev'ry MountainStig op på bjerget. Oversættelsen er sket med stor respekt, og man kan som publikum genhøre klassikerne i en dansk version, uden at det bliver akavet eller kluntet.

Udover den gode oversættelse skyldes det selvfølgelig den fantastiske præsentation, der bliver leveret af det 50-mand store hold på scenen. Med dansk musicals største moderne stjerne Maria Lucia i rollen som Maria og Kaptajn von Trapp spillet af Jens Jacob Tychsen opstår den sødeste musik, både i forening med det smukke nonnekor og med de bedårende og talentfulde børn, der spiller de syv børn Liesl, Friedrich, Louisa, Kurt, Brigitta, Marta og Gretl.

Udover genkendelsen i musikken er stykket let tilgængeligt og relevant. Ved siden af udviklingen hos både Maria og Kaptajnen og den ældste datter Liesl og hendes flirt, er det historien om et Europa der mister sin uskyld i årene, hvor nazismens faner indtager kontinentets forskellige afkroge. Men mens Sally Bowles og resten af holdet i musicalen Cabaret fra samme tid fokuserer på storbyen, det seksuelle frisind og propagandaen, peger The Sound of Music imod den rene luft i Alperne og det rene og ærlige menneske, der må følge sit hjerte. Det gælder både Maria, der må forlade klostret for at udforske kærligheden, Kaptajnen, der stolt nægter at bukke under for nazismen, og den unge Rolf, der i stykkets dramatiske afslutning giver von Trappfamilien en chance og fornægter sine ordrer.

The Sound of Music er en feel-good musical med smuk musik og kærlighed. Den er på grænsen til det kvalmt søde, men på samme tid har den en forfriskende tilgang til den politiske flygtninge-debat. Ved stykkets slutning krydser familien bjergene og grænsen efter at have skjult sig på klostret. Man må håbe, at de også mødes med åbne arme på den anden side af grænsen. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr
Smukke Gamle Scene var ramme om Operaakademiets koncert.

Operaakademiets koncert afspejler tingenes tilstand i den professionelle operaverden

Sangernes varierende niveau, sygdom og lejlighedsvist også instruktørens misgreb gjorde Operaakademiets konc...

8. apr
Der er masser af knald på 80'er farver og fest i Grand Prix musicalen Vi maler byen rød med Musicalteatret.

Grand Prix musical er stadig et hit

Musicalteatret har igen sat musicalen Vi maler byen rød op, og den er da også teatrets største succes gennem t...

7. apr
Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar