Amerikansk fejlskud

Af Per Lundsgaard 3. november 2017

Forestillingen A Patriot's Guide to America på House of International Theatre skulle have været en satirisk gennemgang af Amerikas historie – det blev i stedet en rodet omgang ingenting.

Titel:
A Patriots guide to America

Teater:
Teater Ord/Blind og
Down the Rabbit Hole Theatre på Huset-KBH

Spilleperiode:
2. - 12. november 2017

Det begynder ellers godt – og ikke kun fordi der er gratis amerikansk buffet – men på grund af de to skuespillere Tina Robinson og Alex Lehmans introduktion til forestillingen. Med herligt verbalt ping-pong og forskellighed i energi – han den iltre amerinaker med hang til at trække den gun som de fleste amerikanere er så glade for at have retten til, hun den evigt optimistiske og overfladisk venlige amerikanske type.

Det er sjovt fordi de to er så gode i deres roller, og man tænker at det kan blive en sjov og anderledes teateraften, hvis de forstrtter i det tempo og sprog. Desværre var det ikke tilfældet. Tom Hale var tredie skuespiller – og her gik det galt. Hans energi og stil clashede med de to andre, og der var ikke rigtigt idé med en tredie spiller. Nu endte vi i en gang langtrukken – oftest uforståelig og mumlende – tale med krampagtige forsøg på at være morsom. Havde man dog bare valgt at lade de to der begyndte forestillingen fuldføre den.

Jeg gik fra forestillingen uden at have fået noget som helst nyt med mig hjem angående Amerika. Der var ikke rigtigt en satirisk vinkel på alle de dokumenter vi skulle have læst højt. De forskellige indslag blev bare vist uden at der var taget nogen dramaturgisk stilling til dem. Bland andet skulle vi se en sekvens med den amerikanske LGBT-bevægelse hvor man viste oprindelige filmklip blæst op på det amerikanske flag der hang på scenen bag ved Alex Lehman mens han fremførte kampbevægelser i slowmotion – og så videre til næste sekvens. Symboliserede det indslag skuespillerens egen kamp som LGBT-forkæmper? Eller kæmpede han i mod dem?? Sådan fortsatte det scene efter scene i en tekst der de bedste steder var rodet sat sammen – men oftest bare dårlig. Pludselig var der også en umotiveret pause i forestillingen – hvorfor ved jeg ikke – men det giver selvfølgelig baren mulighed for at sælge nogle drikkevarer.

Tænk hvis man havde holdt sig til en stram og rap satire på fem kvarter med to skuespillere der klædte hinanden i energi og stil som man havde med Tina Robinson og Alex Lehman – gerne krydret med den ganske glimrende musikalske trio der spillede både før og under forestillingen. Vi endte så devsærre med en unødvendigt langhåret og langstrakt forestilling der aldrig samlede sig om sin historie eller sine medvirkende – eller sit publikum.

Tjek os ud

Teater

Annonce
Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

Så skal der Cruises..

Oslo færgen, Oslobåden, en tur med DFDS – nordmændene kalder den “Danskerbåden". Ja, kært barn mange navne. ...

Der findes vist ikke noget nemmere end at tage en tur med Oslobåden. Det skulle da lige være at bl...

Carsten Bjørnlund har trænet godt op til indspilningen af filmen Queda, og de nyder tilskuerne godt af.

Den triste fremtid

Instruktøren Max Kestner er mest er kendt for dokumentarfilm men har begået en dansk fremtidsfilm der blander ...

16. nov
Der er godt gang i kærlighedsdramaet i shoppingcentret hos Den Jyske Opera der er på turne med Donizettis festlige opera Elskovsdrikken.

Festlig kærlighedsforvirring i shoppingcentret

Den Jyske Opera har sendt Donizettis populære opera Elskovsdrikken på turne landet rundt i en moderne karakter...

15. nov
Der er flotte tableauer i forestillingen Into The Dark, der har svært ved at finde fodfæste som teaterforestilling.

Mere kunst end teater

På det lille Teater Får 302 har Jeanette Ehlers lavet en hybrid mellem en teaterforestilling og en kunstinst...

14. nov

Værd at se på Netflix

En mor, en teenager og et toad trip er begyndelsen til Netflixfilmen Transamerica.

14. nov