Amerikansk fejlskud

Af PerL 3. november 2017

Forestillingen A Patriot's Guide to America på House of International Theatre skulle have været en satirisk gennemgang af Amerikas historie – det blev i stedet en rodet omgang ingenting.

Titel:
A Patriots guide to America

Teater:
Teater Ord/Blind og
Down the Rabbit Hole Theatre på Huset-KBH

Spilleperiode:
2. - 12. november 2017

Det begynder ellers godt – og ikke kun fordi der er gratis amerikansk buffet – men på grund af de to skuespillere Tina Robinson og Alex Lehmans introduktion til forestillingen. Med herligt verbalt ping-pong og forskellighed i energi – han den iltre amerinaker med hang til at trække den gun som de fleste amerikanere er så glade for at have retten til, hun den evigt optimistiske og overfladisk venlige amerikanske type.

Det er sjovt fordi de to er så gode i deres roller, og man tænker at det kan blive en sjov og anderledes teateraften, hvis de forstrtter i det tempo og sprog. Desværre var det ikke tilfældet. Tom Hale var tredie skuespiller – og her gik det galt. Hans energi og stil clashede med de to andre, og der var ikke rigtigt idé med en tredie spiller. Nu endte vi i en gang langtrukken – oftest uforståelig og mumlende – tale med krampagtige forsøg på at være morsom. Havde man dog bare valgt at lade de to der begyndte forestillingen fuldføre den.

Jeg gik fra forestillingen uden at have fået noget som helst nyt med mig hjem angående Amerika. Der var ikke rigtigt en satirisk vinkel på alle de dokumenter vi skulle have læst højt. De forskellige indslag blev bare vist uden at der var taget nogen dramaturgisk stilling til dem. Bland andet skulle vi se en sekvens med den amerikanske LGBT-bevægelse hvor man viste oprindelige filmklip blæst op på det amerikanske flag der hang på scenen bag ved Alex Lehman mens han fremførte kampbevægelser i slowmotion – og så videre til næste sekvens. Symboliserede det indslag skuespillerens egen kamp som LGBT-forkæmper? Eller kæmpede han i mod dem?? Sådan fortsatte det scene efter scene i en tekst der de bedste steder var rodet sat sammen – men oftest bare dårlig. Pludselig var der også en umotiveret pause i forestillingen – hvorfor ved jeg ikke – men det giver selvfølgelig baren mulighed for at sælge nogle drikkevarer.

Tænk hvis man havde holdt sig til en stram og rap satire på fem kvarter med to skuespillere der klædte hinanden i energi og stil som man havde med Tina Robinson og Alex Lehman – gerne krydret med den ganske glimrende musikalske trio der spillede både før og under forestillingen. Vi endte så devsærre med en unødvendigt langhåret og langstrakt forestilling der aldrig samlede sig om sin historie eller sine medvirkende – eller sit publikum.

Tjek os ud

Teater

Annonce
Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

Så skal der Cruises..

Oslo færgen, Oslobåden, en tur med DFDS – nordmændene kalder den “Danskerbåden". Ja, kært barn mange navne. ...

Der findes vist ikke noget nemmere end at tage en tur med Oslobåden. Det skulle da lige være at bl...

De fire musikere fra UMPAS med Lasse Popp i front i den fine og stemningsfulde teaterkoncert Ulvehøjen - over Sebastians album fra 1977.

Stemningsfuld teaterkoncert

Uden unødvendige dikkedarer og forcerede fortolkninger præsenterer Limfjordsteatret en ren, vedkommende, ærlig...

11. jan
Hele den brogede bridgeklub i Carin Mannheimers effektive komedie om livets sidste akt på Folketeatret.

Sidste udkald til livet

Folketeatret spiller den fine og hjertevarme svenske komedie I sidste øjeblik med et sikkert hold af erfarne s...

8. jan
Anders Glud Jensen er en gysende god fortæller i spøgelseshistorien Clara på Zangenbergs Teater.

Ujævnt gys

På Zangenbergs Teaters lille scene har Anders Glud Jensen godt tag i publikum med sin spøgelsesfortælling om e...

5. jan
Jeg er William

Årets bedste børnefilm – Jeg er William

Dette års bedste børnefilm og måske endda den bedste danske børnefilm i mange år – Jeg er William – skal ses...

21. dec