Amerikansk fejlskud

Af Per Lundsgaard 3. november 2017

Forestillingen A Patriot's Guide to America på House of International Theatre skulle have været en satirisk gennemgang af Amerikas historie – det blev i stedet en rodet omgang ingenting.

Titel:
A Patriots guide to America

Teater:
Teater Ord/Blind og
Down the Rabbit Hole Theatre på Huset-KBH

Spilleperiode:
2. - 12. november 2017

Det begynder ellers godt – og ikke kun fordi der er gratis amerikansk buffet – men på grund af de to skuespillere Tina Robinson og Alex Lehmans introduktion til forestillingen. Med herligt verbalt ping-pong og forskellighed i energi – han den iltre amerinaker med hang til at trække den gun som de fleste amerikanere er så glade for at have retten til, hun den evigt optimistiske og overfladisk venlige amerikanske type.

Det er sjovt fordi de to er så gode i deres roller, og man tænker at det kan blive en sjov og anderledes teateraften, hvis de forstrtter i det tempo og sprog. Desværre var det ikke tilfældet. Tom Hale var tredie skuespiller – og her gik det galt. Hans energi og stil clashede med de to andre, og der var ikke rigtigt idé med en tredie spiller. Nu endte vi i en gang langtrukken – oftest uforståelig og mumlende – tale med krampagtige forsøg på at være morsom. Havde man dog bare valgt at lade de to der begyndte forestillingen fuldføre den.

Jeg gik fra forestillingen uden at have fået noget som helst nyt med mig hjem angående Amerika. Der var ikke rigtigt en satirisk vinkel på alle de dokumenter vi skulle have læst højt. De forskellige indslag blev bare vist uden at der var taget nogen dramaturgisk stilling til dem. Bland andet skulle vi se en sekvens med den amerikanske LGBT-bevægelse hvor man viste oprindelige filmklip blæst op på det amerikanske flag der hang på scenen bag ved Alex Lehman mens han fremførte kampbevægelser i slowmotion – og så videre til næste sekvens. Symboliserede det indslag skuespillerens egen kamp som LGBT-forkæmper? Eller kæmpede han i mod dem?? Sådan fortsatte det scene efter scene i en tekst der de bedste steder var rodet sat sammen – men oftest bare dårlig. Pludselig var der også en umotiveret pause i forestillingen – hvorfor ved jeg ikke – men det giver selvfølgelig baren mulighed for at sælge nogle drikkevarer.

Tænk hvis man havde holdt sig til en stram og rap satire på fem kvarter med to skuespillere der klædte hinanden i energi og stil som man havde med Tina Robinson og Alex Lehman – gerne krydret med den ganske glimrende musikalske trio der spillede både før og under forestillingen. Vi endte så devsærre med en unødvendigt langhåret og langstrakt forestilling der aldrig samlede sig om sin historie eller sine medvirkende – eller sit publikum.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Turen går til Prag 

Så går turen til Prag. Vi tager med DSB Interrail og bor på det tidligere Boscolo Prague som nu hedder Carlo I...

Som vi skrev for noget tid siden, skulle vores næste rejse fortages med tog så i samarbejde med DS...

Det er anden akten der fremstår mest vellykket i Den Kongelige Operas genopsætning af La Boheme.

Populært gensyn på Operaen

La Bohème er tilbage på repertoiret på Operaen i Elisabeth Lintons nænsomme og fine iscenesættelse

22. okt
Morten Hee Andersen er alle figurene i den barske historie Færdig med Eddy om en ung homoseksuel drengs forsøg på at overleve i en lille fattig by.

Flugten til accepten

Færdig med Eddy på Edison er en barsk historie om en ung homoseksuel dreng der ikke passer ind i det lille mac...

20. okt
De medvirkende skuespilelever i forestillingen Skybrud på Odense Teater - hvor desværre kun ganske få gør sig heldigt bemærket.

Rygere i problemer

Statens Scenekunstskole - Teaterskolen i Odense har valgt et mærkeligt gammeldags og tilbageskuende stykke som...

16. okt
Kim Ace Nielsen svinger sig lige ind i vores hjerter som hovedrollen i Disneys musical Tarzan på Fredericia Teater.

Tarzan - musicalens konge!

Fredericia Teater er tilbage i forrygende storform i Disney-musicalen Tarzan der spiller i et hæsblæsende temp...

11. okt