Amerikansk fejlskud

Af PerL 3. november 2017

Forestillingen A Patriot's Guide to America på House of International Theatre skulle have været en satirisk gennemgang af Amerikas historie – det blev i stedet en rodet omgang ingenting.

Titel:
A Patriots guide to America

Teater:
Teater Ord/Blind og
Down the Rabbit Hole Theatre på Huset-KBH

Spilleperiode:
2. - 12. november 2017

Det begynder ellers godt – og ikke kun fordi der er gratis amerikansk buffet – men på grund af de to skuespillere Tina Robinson og Alex Lehmans introduktion til forestillingen. Med herligt verbalt ping-pong og forskellighed i energi – han den iltre amerinaker med hang til at trække den gun som de fleste amerikanere er så glade for at have retten til, hun den evigt optimistiske og overfladisk venlige amerikanske type.

Det er sjovt fordi de to er så gode i deres roller, og man tænker at det kan blive en sjov og anderledes teateraften, hvis de forstrtter i det tempo og sprog. Desværre var det ikke tilfældet. Tom Hale var tredie skuespiller – og her gik det galt. Hans energi og stil clashede med de to andre, og der var ikke rigtigt idé med en tredie spiller. Nu endte vi i en gang langtrukken – oftest uforståelig og mumlende – tale med krampagtige forsøg på at være morsom. Havde man dog bare valgt at lade de to der begyndte forestillingen fuldføre den.

Jeg gik fra forestillingen uden at have fået noget som helst nyt med mig hjem angående Amerika. Der var ikke rigtigt en satirisk vinkel på alle de dokumenter vi skulle have læst højt. De forskellige indslag blev bare vist uden at der var taget nogen dramaturgisk stilling til dem. Bland andet skulle vi se en sekvens med den amerikanske LGBT-bevægelse hvor man viste oprindelige filmklip blæst op på det amerikanske flag der hang på scenen bag ved Alex Lehman mens han fremførte kampbevægelser i slowmotion – og så videre til næste sekvens. Symboliserede det indslag skuespillerens egen kamp som LGBT-forkæmper? Eller kæmpede han i mod dem?? Sådan fortsatte det scene efter scene i en tekst der de bedste steder var rodet sat sammen – men oftest bare dårlig. Pludselig var der også en umotiveret pause i forestillingen – hvorfor ved jeg ikke – men det giver selvfølgelig baren mulighed for at sælge nogle drikkevarer.

Tænk hvis man havde holdt sig til en stram og rap satire på fem kvarter med to skuespillere der klædte hinanden i energi og stil som man havde med Tina Robinson og Alex Lehman – gerne krydret med den ganske glimrende musikalske trio der spillede både før og under forestillingen. Vi endte så devsærre med en unødvendigt langhåret og langstrakt forestilling der aldrig samlede sig om sin historie eller sine medvirkende – eller sit publikum.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Et afbud blandt bøsser

Uanset om det er forår, sommer, efterår eller vinter så er Gran Canaria altid et hit. Vi tog en afbudsrejse me...

Et afbud forbindes sjældent med noget godt – når man siger afbudsrejse, får de fleste ...

Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

Det er både uhyggeligt virkeligt og grotesk overdrevet i dokufarcen Hospitalet på Teater Sort/Hvid.

I en gang på hospitalet

Det danske hospitalsvæsen står i bogstaveligste forstand i lort til halsen i Christian Lollikes vellykkede, kn...

22. mar
68 er en langhåret og larmende musikforestilling i Skuespilhuset.

Hippieskrål og lommefilosofi

Ungdomsoprøret i 1968 får både en hyldest og en skud for boven i Det Kongelige Teaters underlige musikforestil...

17. mar
Flot show men håbløst manuskript i Tivolis udgave af filmhittet Midt om natten.

Fuld af vrøvl

Tivolis udgave af musicalen Midt om Natten er flot og velsunget men tåbeligt forvrøvlet af et dårligt manuskri...

16. mar

Calum Scott klar med debutalbum

Fra nervøs fyr til selvsikker sanger er Calum Scott nu trådt ind i samme verden som Sam Smith med albummet ”...

13. mar