Amerikansk fejlskud

Af Per Lundsgaard 3. november 2017

Forestillingen A Patriot's Guide to America på House of International Theatre skulle have været en satirisk gennemgang af Amerikas historie – det blev i stedet en rodet omgang ingenting.

Titel:
A Patriots guide to America

Teater:
Teater Ord/Blind og
Down the Rabbit Hole Theatre på Huset-KBH

Spilleperiode:
2. - 12. november 2017

Det begynder ellers godt – og ikke kun fordi der er gratis amerikansk buffet – men på grund af de to skuespillere Tina Robinson og Alex Lehmans introduktion til forestillingen. Med herligt verbalt ping-pong og forskellighed i energi – han den iltre amerinaker med hang til at trække den gun som de fleste amerikanere er så glade for at have retten til, hun den evigt optimistiske og overfladisk venlige amerikanske type.

Det er sjovt fordi de to er så gode i deres roller, og man tænker at det kan blive en sjov og anderledes teateraften, hvis de forstrtter i det tempo og sprog. Desværre var det ikke tilfældet. Tom Hale var tredie skuespiller – og her gik det galt. Hans energi og stil clashede med de to andre, og der var ikke rigtigt idé med en tredie spiller. Nu endte vi i en gang langtrukken – oftest uforståelig og mumlende – tale med krampagtige forsøg på at være morsom. Havde man dog bare valgt at lade de to der begyndte forestillingen fuldføre den.

Jeg gik fra forestillingen uden at have fået noget som helst nyt med mig hjem angående Amerika. Der var ikke rigtigt en satirisk vinkel på alle de dokumenter vi skulle have læst højt. De forskellige indslag blev bare vist uden at der var taget nogen dramaturgisk stilling til dem. Bland andet skulle vi se en sekvens med den amerikanske LGBT-bevægelse hvor man viste oprindelige filmklip blæst op på det amerikanske flag der hang på scenen bag ved Alex Lehman mens han fremførte kampbevægelser i slowmotion – og så videre til næste sekvens. Symboliserede det indslag skuespillerens egen kamp som LGBT-forkæmper? Eller kæmpede han i mod dem?? Sådan fortsatte det scene efter scene i en tekst der de bedste steder var rodet sat sammen – men oftest bare dårlig. Pludselig var der også en umotiveret pause i forestillingen – hvorfor ved jeg ikke – men det giver selvfølgelig baren mulighed for at sælge nogle drikkevarer.

Tænk hvis man havde holdt sig til en stram og rap satire på fem kvarter med to skuespillere der klædte hinanden i energi og stil som man havde med Tina Robinson og Alex Lehman – gerne krydret med den ganske glimrende musikalske trio der spillede både før og under forestillingen. Vi endte så devsærre med en unødvendigt langhåret og langstrakt forestilling der aldrig samlede sig om sin historie eller sine medvirkende – eller sit publikum.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Hvem kan sige nej til en omgang fransk?

For to år siden fik Regnbuepladsen en ny restaurant da Madklubben og Steak Royal flyttede ind. Her knap to år ...

I to år har man kunne vælte sig i kød, kød og mere kød. Altid store saftige b...

Turen går... med Interrail 

Har man ikke har travlt, er det at rejse med tog noget af det smukkeste, og med DSB Interrail kan man hoppe af...

Der er vist ikke nogen rigtig eller forkert måde at bruge en interrail-billet på. Som DSB selv skr...

La Bayadère i Prag

Kan man være heldigere end at opleve koreografen Javier Torres nyfortolkning af La Bayadère mens man er i Prag...

7. jul
Sonja Richter som centrum for alles opmærksomhed i Misantropen i Grønnegårdsteatret.

Monoton Misantrop 

Flot er det i Grønnegårdsteatret med blå himmel, grønne træer og flotte kostumer, men en smule stillestående b...

30. jun
De tre medvirkende i forestillingen Forever Young er oplagte men mangler den sidste gnist til at hive morskaben hjem.

Op med sprøjten

Denne farce over medicinalindustrien har selv brug for en saltvandsindsprøjtning. 

25. jun
Det er noget showet kører og musikken spiller at musicalen Seebach løfter sig helt op i det euforiske.

Seebach får taget til at løfte sig på Gamle Scene

Fredericia Teater har igen indtaget Det Kongelige Teaters Gamle Scene – denne gang med deres storsælgende musi...

25. jun