Foto Miklos Szabo

Elf – en "julemusical"

Af Tejs O. T. Lindhardt 24. november 2017

Det er første gang Elf, kan oplevelse uden for USA eller England, men spørgsmålet er om det er godt?

Skal man have en forsmag på julen og komme i julestemning, har Jul i Tivoli alle ingredienserne for at det kan ske. Hvis man går igennem hovedindgangen og forbi den magiske juleport, så breder der sig en duft af jul fra de hundredvis af grantræer, og den sødlige duft af både kanel, gløgg og æbleskiver er med til at fuldføre projekt "kom i den gode julestemning."

Årets store julemusicalsatsning i Tivoli hedder Elf - The Musical, og man må sige der er lagt i kakkelovnen til et brag af et juleeventyr.

I programmet står der:

“Man ved det er ved at blive jul når man i fjernsynet igen-igen falder over Will Ferrell som kæmpealfen Buddy, der igen-igen styrter gennem New Yorks gader i bladgrøntsager dragt og snabelsko i sin higen efter både familieidyl og julefred.”

Jeg er virkelig spændt, for det er ikke så tit musicals/teater bliver godt når det er taget fra film – specielt ikke når det er en klassiker. Jeg er dog så heldig at jeg ikke er en af dem der har set Jon Favreaus filmklassiker "Elf" fra 2003, og det er vist meget godt.

Grinchen svinger pisken
Jeg føler mig desværre lidt som en sur, gammel “Grinch” fra det første skridt ind i den gamle, kedelige koncertbygning, men det kommer jeg tilbage til under “Scenografien”.

Historien "Elf" handler den om en dreng der under julemandens travle gave-uddelingstur forvilder sig ind i julemandens sæk og tager turen med til Grønland. Her bliver menneskedrengen placeret sammen med alferne, og han kommer til at arbejde i julemandens værksted. Dog er han ikke så hurtig som en alf, og der snakkes i krogene om at han slet ikke er nogen rigtig alf men et menneske. 

Pludselig går det meget stærkt, og han sendes tilbage til den “virkelige” verden hvor han skal møde sin rigtige far.

Musicalen starter med den gamle, trætte julemand, spillet af Tommy Kenter. Han er egentlig lidt træt af børn resten af året, men han kan med nød og næppe klare den ene juledag. Han sidder i sin gamle stol og læser en historie for de mange børn i salen. Historien handler om alfen Brormand, spillet af den talentfulde Pelle Emil Hebsgaard, som kommer ind på scenen og synger sangen "Altid lykkelig." Hvis den ikke kan sætte en i godt humør (bemærk ikke julehumør), ja så ved jeg ikke. Der er lidt uro i kroppen, og man får lyst at synge med. Musicalen er fyldt med gode sangere og et meget livligt tempo hele stykket igennem.

Selvom der er supergode skuespillere med, som Tommy Kenter Christiane Schaumburg-Müller, Camilla Bendix, Niels Ellegaard, Julie Steincke, Mikkel Lomborg, Pelle Emil Hebsgaard og aftens "Michael", Julian Horta Meier Clausen, så lykkes det ikke at komme 100% i julestemning.

I øvrigt har Julian Horta en fantastisk sangstemme; ham skal vi holde et vågent øje med de kommende år på musicalscenen. 

Uha den Pelle Emil
Der er lang vej op til 100% julestemning, men en af dem hvor man virkelig igen og igen kan måbe over talentet, er Pelle Emil Hebsgaard. Pelle er virkelig super godt castet til rollen som Bromand, og jeg ville ikke kunne pege på en mere talentfuld skuespiller der ville passe ind i den rolle. Han er tilpas barnlig og alligevel super voksen i sin væremåde. Selvom stemmen i musicalen kan være en smule irriterende, så er det samtidig også det der er med til at gøre ham til en rigtig Bromand. Pelle er ganske enkelt sublim i den rolle.

Scenografien 
Lige så stor begejstring jeg har for Pelle Emil Hebsgaard talent, lige så lidt har jeg til overs for scenografien. Det er en Elf – The musical på et meget skrabet budget. Jeg kan næsten forstille mig, at se denne musical på Fredericia Teater, for wow, det kunne være en oplevelse der tog mig over i en ny juledemission. Man kan så meget i dag så denne skrabede version trækker virkelig ned. Har Grinchen mon stjålet julestemningen i koncertsalen?

Jeg tænker på at hvor vi som publikummer kommer lige fra kulden i en have hvor der er brugt millioner af kroner på juleudsmykning, så er det som om julen bare er suget ud af koncertsalen og forestillingen.

Alligevel 4 stjerner
Selvom jeg bestemt ikke synes det lykkedes at komme i den rette julestemning inden jeg igen forlod koncertsalen, så skal den alligevel have 4 stjerner. 

Gode sange og Pelle Emil som Bromand redder forestillingen fra den sure Grinch.

Tjek os ud

Teater

Annonce
Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

Så skal der Cruises..

Oslo færgen, Oslobåden, en tur med DFDS – nordmændene kalder den “Danskerbåden". Ja, kært barn mange navne. ...

Der findes vist ikke noget nemmere end at tage en tur med Oslobåden. Det skulle da lige være at bl...

De fire oplagte medvirkende i Halfdan Rasmussen forestillingen på Nørrebro Teater.

Teaterleg med Halfdans vid

Nørrebro Teater har taget Halfdan Rasmussens digtsamlinger Tosserier og blandet dem til en spøjs teaterleg - d...

11. dec
Hele holdet har godt fat i Liva Weel i den nye forestilling om revydivaen på Folketeatret.

Formidabelt portræt af en stor kunstner

Folketeatrets Liva-kabaret er en hyldest til den kompromisløse kunstner der søger den totale frihed og dermed ...

8. dec
Alle medlemmerne i det nye fascinerende familiedrama på Husets Teater.

Intenst familiedrama

Ankomst.Afsked af Jens Albinus er et yderst velspillet og interessant skuespil om en splittet familie der tvin...

7. dec
Hele holdet af skuespileelever i Lysistrate på Odense Teater.

Stive pikke og våde kusser 

Aristofanes' klassiske græske komedie Lysistrate forvandlet til middelsjov julefrokost-impro af skuespilelever...

4. dec