David Danholt som Tamino i favnen på tre skønne kvinder i Den Kongelige Operas vellykkede udgave af Mozarts Tryllefløjten., Foto Miklos Szabo

Fortryllende Tryllefløjte

Af Per Lundsgaard 27. november 2017

Den Kongelige Opera har netop haft repremiere på Mozarts operahit, Tryllefløjten, i Marco Arturo Marellis muntre iscenesættelse.

Titel: 
Tryllefløjten

Teater:
Det Kongelige Teater
Operaen
Store Scene

Spilleperiode:
25. nov 2017 - 11. mar 2018

Det er handlingen i Mozarts opera fra 1791 der er i centrum for Merellis iscenesættelse – her genskabt af Enrico de Feo. Den bliver fortalt tydeligt og muntert af et hold sangere der også magter at give rollerne det liv som iscenesættelsen påbyder.

Det kan selvfølgelig have både sine gode og negative sider at følge handlingen slavisk – med al dens sværmen omkring frimurerloge, racisme og mandschauvinisme – men når spillet er så levende som her, og glimtet i øjet ikke er til at tage fejl af, sluger vi alt vrøvlet med et smil på læben i en herlig blanding af dansk og tysk.

Man kan måske mene at det magiske og eventyragtige der ligger i handlingen, ikke rigtig vises i scenografien som især i første akt virker en smule bastant og uforanderlig i udseende, men i anden akten kommer der noget farve og spil i dekorationen, og man føler mere helheden med resten af værket.

Sangligt er vi i den absolutte top med en formidabel Serenad Burcu Uyar som Nattens Dronning der med kraft og flot klang smækkede både de berømte koloraturer og sanglige passager i hovedet på os med uhyre præcision.

Palle Knudsen havde os også i sin hule hånd med sin dejlige, smittende glade Papageno med det naive og enfoldige men hjertevarme sind. Skønt var samspillet med hans udkårne Papagena (Cassandra Lemoine) da mødet endelig finder sted, og ingen af de to kan holde tøjet på længere af bar længsel efter hinanden.

David Danholt og Sine Bundgaard er fine og gode som de unge elskende Tamino og Pamina. Lisa Tjalve, Randi Stene og Susanne Resmark var skønne som de tre damer og Jens Christian Tvilum vild og passioneret som den mørke Monostatos. Henning von Schulman er vokalt præcis i de mørke toner som Sarastro – men mangler lidt volumen og myndighed på stemme og udstråling. I de mindre roller lagde man især mærke til Magnus Ingemund Kjelstad som sjov norsk præst.

Dirigenten Joana Mallwitz fik både den virile vildskab og den stille skønhed frem i Mozarts melodiøse partitur der rummer den ene ørehænger efter den anden.

Som altid hos Mozart skal man igennem en masse hurlumhej og en masse sange om alt muligt, men når det er så fortryllende fremført som her, tager vi gerne det hele med i samtlige tre timer og tyve minutter.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Et afbud blandt bøsser

Uanset om det er forår, sommer, efterår eller vinter så er Gran Canaria altid et hit. Vi tog en afbudsrejse me...

Et afbud forbindes sjældent med noget godt – når man siger afbudsrejse, får de fleste ...

Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

Kizzy Matiakis er på flere måder i centrum i balletten Spar Dame med Den Kongelige Ballet.

Betagende balletdrama

Det hører desværre til sjældenhederne at en ny, stor, vellykket handlingsballet bliver skabt specielt til Den ...

16. apr
Lene og Lillebror er blevet en både sød og klog forestilling der spiller på Teater Vestvolden i samarbejde med DR.

Sød, klog og legende forestilling

Teater Vestvolden i Hvidovre sender sammen med DR deres charmerende og hyggelige teaterbus på vejen med en sød...

11. apr
Diluckshan Jeyraratnam bliver hyldet både på scene og af publikum i rollen som Moses i den ikke helt vellykkede musical Prinsen af Egypten på Fredericia Teater.

Opulent vækkelsesmøde

Stephen Schwartz musical The Prince of Egypt er et overdådigt værk med vidunderlig musik, men med et manuskrip...

7. apr
God energi og spilleglæde er der masser af i Musicalteatrets grand prix fest Vi maler byen rød.

Lang rejse til 80'erne

Musicalteatrets forestilling, Vi maler byen rød 2, er en ambitiøs og god idé der kæmper mod amatørens største ...

6. apr