David Danholt som Tamino i favnen på tre skønne kvinder i Den Kongelige Operas vellykkede udgave af Mozarts Tryllefløjten., Foto Miklos Szabo

Fortryllende Tryllefløjte

Af Per Lundsgaard 27. november 2017

Den Kongelige Opera har netop haft repremiere på Mozarts operahit, Tryllefløjten, i Marco Arturo Marellis muntre iscenesættelse.

Titel: 
Tryllefløjten

Teater:
Det Kongelige Teater
Operaen
Store Scene

Spilleperiode:
25. nov 2017 - 11. mar 2018

Det er handlingen i Mozarts opera fra 1791 der er i centrum for Merellis iscenesættelse – her genskabt af Enrico de Feo. Den bliver fortalt tydeligt og muntert af et hold sangere der også magter at give rollerne det liv som iscenesættelsen påbyder.

Det kan selvfølgelig have både sine gode og negative sider at følge handlingen slavisk – med al dens sværmen omkring frimurerloge, racisme og mandschauvinisme – men når spillet er så levende som her, og glimtet i øjet ikke er til at tage fejl af, sluger vi alt vrøvlet med et smil på læben i en herlig blanding af dansk og tysk.

Man kan måske mene at det magiske og eventyragtige der ligger i handlingen, ikke rigtig vises i scenografien som især i første akt virker en smule bastant og uforanderlig i udseende, men i anden akten kommer der noget farve og spil i dekorationen, og man føler mere helheden med resten af værket.

Sangligt er vi i den absolutte top med en formidabel Serenad Burcu Uyar som Nattens Dronning der med kraft og flot klang smækkede både de berømte koloraturer og sanglige passager i hovedet på os med uhyre præcision.

Palle Knudsen havde os også i sin hule hånd med sin dejlige, smittende glade Papageno med det naive og enfoldige men hjertevarme sind. Skønt var samspillet med hans udkårne Papagena (Cassandra Lemoine) da mødet endelig finder sted, og ingen af de to kan holde tøjet på længere af bar længsel efter hinanden.

David Danholt og Sine Bundgaard er fine og gode som de unge elskende Tamino og Pamina. Lisa Tjalve, Randi Stene og Susanne Resmark var skønne som de tre damer og Jens Christian Tvilum vild og passioneret som den mørke Monostatos. Henning von Schulman er vokalt præcis i de mørke toner som Sarastro – men mangler lidt volumen og myndighed på stemme og udstråling. I de mindre roller lagde man især mærke til Magnus Ingemund Kjelstad som sjov norsk præst.

Dirigenten Joana Mallwitz fik både den virile vildskab og den stille skønhed frem i Mozarts melodiøse partitur der rummer den ene ørehænger efter den anden.

Som altid hos Mozart skal man igennem en masse hurlumhej og en masse sange om alt muligt, men når det er så fortryllende fremført som her, tager vi gerne det hele med i samtlige tre timer og tyve minutter.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Turen går til Prag 

Så går turen til Prag. Vi tager med DSB Interrail og bor på det tidligere Boscolo Prague som nu hedder Carlo I...

Som vi skrev for noget tid siden, skulle vores næste rejse fortages med tog så i samarbejde med DS...

Det er anden akten der fremstår mest vellykket i Den Kongelige Operas genopsætning af La Boheme.

Populært gensyn på Operaen

La Bohème er tilbage på repertoiret på Operaen i Elisabeth Lintons nænsomme og fine iscenesættelse

22. okt
Morten Hee Andersen er alle figurene i den barske historie Færdig med Eddy om en ung homoseksuel drengs forsøg på at overleve i en lille fattig by.

Flugten til accepten

Færdig med Eddy på Edison er en barsk historie om en ung homoseksuel dreng der ikke passer ind i det lille mac...

20. okt
De medvirkende skuespilelever i forestillingen Skybrud på Odense Teater - hvor desværre kun ganske få gør sig heldigt bemærket.

Rygere i problemer

Statens Scenekunstskole - Teaterskolen i Odense har valgt et mærkeligt gammeldags og tilbageskuende stykke som...

16. okt
Kim Ace Nielsen svinger sig lige ind i vores hjerter som hovedrollen i Disneys musical Tarzan på Fredericia Teater.

Tarzan - musicalens konge!

Fredericia Teater er tilbage i forrygende storform i Disney-musicalen Tarzan der spiller i et hæsblæsende temp...

11. okt