David Danholt som Tamino i favnen på tre skønne kvinder i Den Kongelige Operas vellykkede udgave af Mozarts Tryllefløjten., Foto Miklos Szabo

Fortryllende Tryllefløjte

Af Per Lundsgaard 27. november 2017

Den Kongelige Opera har netop haft repremiere på Mozarts operahit, Tryllefløjten, i Marco Arturo Marellis muntre iscenesættelse.

Titel: 
Tryllefløjten

Teater:
Det Kongelige Teater
Operaen
Store Scene

Spilleperiode:
25. nov 2017 - 11. mar 2018

Det er handlingen i Mozarts opera fra 1791 der er i centrum for Merellis iscenesættelse – her genskabt af Enrico de Feo. Den bliver fortalt tydeligt og muntert af et hold sangere der også magter at give rollerne det liv som iscenesættelsen påbyder.

Det kan selvfølgelig have både sine gode og negative sider at følge handlingen slavisk – med al dens sværmen omkring frimurerloge, racisme og mandschauvinisme – men når spillet er så levende som her, og glimtet i øjet ikke er til at tage fejl af, sluger vi alt vrøvlet med et smil på læben i en herlig blanding af dansk og tysk.

Man kan måske mene at det magiske og eventyragtige der ligger i handlingen, ikke rigtig vises i scenografien som især i første akt virker en smule bastant og uforanderlig i udseende, men i anden akten kommer der noget farve og spil i dekorationen, og man føler mere helheden med resten af værket.

Sangligt er vi i den absolutte top med en formidabel Serenad Burcu Uyar som Nattens Dronning der med kraft og flot klang smækkede både de berømte koloraturer og sanglige passager i hovedet på os med uhyre præcision.

Palle Knudsen havde os også i sin hule hånd med sin dejlige, smittende glade Papageno med det naive og enfoldige men hjertevarme sind. Skønt var samspillet med hans udkårne Papagena (Cassandra Lemoine) da mødet endelig finder sted, og ingen af de to kan holde tøjet på længere af bar længsel efter hinanden.

David Danholt og Sine Bundgaard er fine og gode som de unge elskende Tamino og Pamina. Lisa Tjalve, Randi Stene og Susanne Resmark var skønne som de tre damer og Jens Christian Tvilum vild og passioneret som den mørke Monostatos. Henning von Schulman er vokalt præcis i de mørke toner som Sarastro – men mangler lidt volumen og myndighed på stemme og udstråling. I de mindre roller lagde man især mærke til Magnus Ingemund Kjelstad som sjov norsk præst.

Dirigenten Joana Mallwitz fik både den virile vildskab og den stille skønhed frem i Mozarts melodiøse partitur der rummer den ene ørehænger efter den anden.

Som altid hos Mozart skal man igennem en masse hurlumhej og en masse sange om alt muligt, men når det er så fortryllende fremført som her, tager vi gerne det hele med i samtlige tre timer og tyve minutter.

Tjek os ud

Teater

Annonce
Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

Så skal der Cruises..

Oslo færgen, Oslobåden, en tur med DFDS – nordmændene kalder den “Danskerbåden". Ja, kært barn mange navne. ...

Der findes vist ikke noget nemmere end at tage en tur med Oslobåden. Det skulle da lige være at bl...

De fire oplagte medvirkende i Halfdan Rasmussen forestillingen på Nørrebro Teater.

Teaterleg med Halfdans vid

Nørrebro Teater har taget Halfdan Rasmussens digtsamlinger Tosserier og blandet dem til en spøjs teaterleg - d...

11. dec
Hele holdet har godt fat i Liva Weel i den nye forestilling om revydivaen på Folketeatret.

Formidabelt portræt af en stor kunstner

Folketeatrets Liva-kabaret er en hyldest til den kompromisløse kunstner der søger den totale frihed og dermed ...

8. dec
Alle medlemmerne i det nye fascinerende familiedrama på Husets Teater.

Intenst familiedrama

Ankomst.Afsked af Jens Albinus er et yderst velspillet og interessant skuespil om en splittet familie der tvin...

7. dec
Hele holdet af skuespileelever i Lysistrate på Odense Teater.

Stive pikke og våde kusser 

Aristofanes' klassiske græske komedie Lysistrate forvandlet til middelsjov julefrokost-impro af skuespilelever...

4. dec