Henrik Prip er forestillingens sande centrum som hovedfiguren Faust på Mungo Park.

Længslen efter det evige sekund

Af Per Lundsgaard 22. januar 2018

På Mungo Park i Allerød får Goethes udødelige klassiker om tilstanden mellem himmel og jord – mellem Gud og Djævelen – et moderne twist med Henrik Prip i storform som titelfiguren. 

Titel:
Faust

Teater:
Mungo Park

Spilleperiode:
19. januar - 14. februar 2018

I begyndelsen sidder han der midt i det kedsommelige kontorunivers - med en længselsfuld blå baggrund – Henrik Prip som titelfiguren Faust i Goethes skuespil fra 1808. Han drager både os og Djævelen (Mefistofeles), og han slipper os ikke før stykket er slut. En pragtpræstation i længselsfuld søgen og desperation – og gribende rørende øjeblikke da kærligheden mødes på vejen mod det sekund der skal vare for evigt. 

Det er den søgen Faust ikke kan stå sig for at prøve at gå med på da Djævelen i Martin Geertz charmerende og frække skikkelse lokker med det gode tilbud at give ham alt hvad han vil have – med sjælen som indsats. 

På vejen møder de en gammel troldkvinde – som Marianne Mortensen giver skræmmende godt liv – og den unge Gretchen der er bundet til sin blinde bror Valentin – tættere end de fleste søskende. 

Gretchen bliver den store kærlighed for Faust. Line Bie Rosenstjerne forsvarer hende med troskyldighed og ren kærlighed – men også med en smule unaturlig replikføring af Goethes originale tekster der står i vejen for den fulde troværdighed af figuren og gør at spillet bliver lidt stift – noget Carl Christian Riestra som den blinde Valentin desværre kæmper endnu mere med.

Man kunne også have løst overgangene mellem scenerne en smule mere elegant – og så er en time og 45 minutter lang tid på de knirkende stole i den lille sal. Det uegale lydunivers hjælper heller ikke på helheden i en forestilling der er bedst i starten og slutningen, og bliver en smule repetitiv og går i tomgang i midten med en masse ord som ikke altid bliver sagt med lige stor tydelighed og overbevisning. 

Men det er trods alt en forestilling der sætter sig og lever på grund af Henrik Prip der giver os en Faust som insisterer på at finde renheden midt i alt begæret. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Taron Egerton i titelrollen er eneste formildende omstændighed i jammerlig ny indspilning af myten om manden der tog fra de rige for at give til de fattige.

Robin Hood skyder forbi

Den nyeste filmudgave om Robin Hood skyder forbi målet og ender som en meget rodet og forvrøvlet affære.

19. apr

Rufus holder 20 års jubilæum

Den 45-årige canadiske singer/songwriter Rufus Wainwright kommer til Danmark fredag den 19. April.

18. apr

Special: Fantastisk politisk korrekt og sjov serie

Netflix nye serie, Special, er næsten for politisk korrekt, men alligevel meget sjov.

18. apr
Kærligheden mellem Molly og Sam bliver brat afbrudt i musicalversionen af filmhittet Ghost - der lige nu spiller i Tivolis Koncertsal.

Spøgelser i keramikbutikken

Heltemus Productions udgave af musicalen Ghost skæmmes af en umanerlig klodset og grim scenografi.

15. apr