Henrik Prip er forestillingens sande centrum som hovedfiguren Faust på Mungo Park.

Længslen efter det evige sekund

Af Per Lundsgaard 22. januar 2018

På Mungo Park i Allerød får Goethes udødelige klassiker om tilstanden mellem himmel og jord – mellem Gud og Djævelen – et moderne twist med Henrik Prip i storform som titelfiguren. 

Titel:
Faust

Teater:
Mungo Park

Spilleperiode:
19. januar - 14. februar 2018

I begyndelsen sidder han der midt i det kedsommelige kontorunivers - med en længselsfuld blå baggrund – Henrik Prip som titelfiguren Faust i Goethes skuespil fra 1808. Han drager både os og Djævelen (Mefistofeles), og han slipper os ikke før stykket er slut. En pragtpræstation i længselsfuld søgen og desperation – og gribende rørende øjeblikke da kærligheden mødes på vejen mod det sekund der skal vare for evigt. 

Det er den søgen Faust ikke kan stå sig for at prøve at gå med på da Djævelen i Martin Geertz charmerende og frække skikkelse lokker med det gode tilbud at give ham alt hvad han vil have – med sjælen som indsats. 

På vejen møder de en gammel troldkvinde – som Marianne Mortensen giver skræmmende godt liv – og den unge Gretchen der er bundet til sin blinde bror Valentin – tættere end de fleste søskende. 

Gretchen bliver den store kærlighed for Faust. Line Bie Rosenstjerne forsvarer hende med troskyldighed og ren kærlighed – men også med en smule unaturlig replikføring af Goethes originale tekster der står i vejen for den fulde troværdighed af figuren og gør at spillet bliver lidt stift – noget Carl Christian Riestra som den blinde Valentin desværre kæmper endnu mere med.

Man kunne også have løst overgangene mellem scenerne en smule mere elegant – og så er en time og 45 minutter lang tid på de knirkende stole i den lille sal. Det uegale lydunivers hjælper heller ikke på helheden i en forestilling der er bedst i starten og slutningen, og bliver en smule repetitiv og går i tomgang i midten med en masse ord som ikke altid bliver sagt med lige stor tydelighed og overbevisning. 

Men det er trods alt en forestilling der sætter sig og lever på grund af Henrik Prip der giver os en Faust som insisterer på at finde renheden midt i alt begæret. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Martin Knudsen, Kim Hammelsvang og Liselotte Krogager har det sjovt på scenen og det smitter ned til folk i salen på Ganløse Kro.

Smittende godt humør i Ganløse

Gansløse Revyen holder til på den hyggelige Ganløse Kro og er – også i år – garant for smittende, hjertevarmt ...

17. jun
Der er masser af spænding og flot samspil mellem Jessica Lyall og Stefanos Bizas i det nye dansedrama About Miss Julie med Dansk Danseteater.

Frøken Julies fald af pinden

Dansk Danseteater er heldige at have den amerikanske koreograf Stephen Shropshire på repertoiret for det er al...

16. jun

Et værdigt farvel til Elton John

Royal Arena var her til aften rammen om en helt særlig koncert, nemlig Elton Johns afskedskoncert. Et festfyrv...

7. jun

Anne, Sanne og Lis væltede Royal Arena

Der var i den grad inviteret til “pensionistbal” da rock- og popikonerne Anne, Sanne og Lis gav den vildeste k...

1. jun