Danica Curcic til kamp mod en mandsdomineret verden i forestillingen Jeanne D'Arc på Republique. , Foto Per Morten Abrahamsen

En kvindes kamp

Af Per Lundsgaard 9. marts 2018

Det er vildt, intenst og spændende at følge Danica Curcic i rollen som Jeanne D'Arc i den svenske dramatiker Lucas Svenssons udgave af den franske helgenhistorie på Republique. 

Titel:
Jeanne D'Arc

Teater:
Republique

Spilleperiode:
7. marts - 7. april 2018

Alene sidder den 13-årige Jeanne på scenen omringet af en mur af mænd. Hun får sin første menstruation og hører de første stemmer fra oven der fortæller hende at hun er Jomfruen fra Orléans som skal befri Frankrig fra de besættende englændere. 

Kønnets blod har stærk symbolik i historien om den unge kvinde der klipper sit hår kort, klæder sig i mandsdragt og går i krig mod englænderne på lige fod med de mænd der dominerer verden omkring hende. Jeanne foragter sit eget køns svaghed og ser sig selv på lige fod med en stærk mand.

Danica Curcic er imponerende stærk som Jeanne – hende fulgte man gerne i krig. Troværdig er også hendes rejse fra ung pige til sejrende stærk kvinde, en kæmpepræstation både vokalt og fysisk i den halvanden time forestillingen varer.

Peder Holm Johansen er alle mændene omkring hende fra hendes far, over den svage franske konge til hendes gejstlige bøddel til sidst. Fortættet fortæller han historien, og han beholder intensiteten i fortællingen hele vejen i gennem.

Intensiteten skyldes også Staffan Valdemar Holms knivskarpe og kontante iscenesættelse, samt brugen af det store mandskor på Bente Lykke Møllers golde mur omkring Jeanne.  

Forestillingen har lidt svært ved at finde sin form i begyndelsen, og der går lidt tid inden man kommer rigtigt i gang, men det skyldes primært Luca Svenssons manuskript der egentlig er forestillingens svageste led. 

Men spillet er formidabelt, og Danica Curcics præstation er en nydelse at overvære. Hurra for de kæmpende kvinder til alle tider!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Turen går til Oslo 

Oslo ligger bogstaveligt for ens fødder når man tager DFDS “Oslobåd". Fra luksus til luksus – de næste 48 ti...

De fleste vælger desværre flyet når de skal til Oslo, dels fordi det er billigt, dels fordi ...

Skal du ud at rejse?

Hvor går turen hen når du skal på ferie? I februar besøgt vi Gran Canaria på en afbudsrejse, og nu tager vi bl...

Indgangen til maj betyder at vi tager hul på et helt nyt ferieår. Men hvordan skal vi nu fordele v...

Årets velvalgte hold i Cirkusrevyen 2018 på Bakken.

Elegant revy på Bakken

Årets Cirkusrevy er en af de mest elegante man har set i cirkusteltet på Bakken i mange år.

20. maj
Der er godt gang i det ægteskabelige forviklinger i farcen Ding Dong på Odense Teater.

Elegant farce i Odense

Feydeaus farce om utroskab bliver på Odense Teater opført med masser af stil og sjove præstationer men mangler...

11. maj
Det er altid en oplevelse at overvære balletten Etudes på Det Kongelige Teater - også denne gang i programmet Ballet de Luxe.

Luksusballet på Det Kongelige Teater

Det er en rigtig god idé med disse balletaftener med lækre højdepunkter fra ballettens verden – og så i luksus...

8. maj
Der leges også i sommerkjoler i den charmerende lille forestilling A Snowballs Chance in Hell som Don Gnu er på landevejen med i dette forår.

Charmerende stumfilmsdans

Don Gnu gæstespiller rundt i landet med en charmerende og sødt naiv danseforestilling der tager udgangspunkt i...

5. maj