Det er effektfuldt uhyggeligt i Det Kongelige Teaters udgave TV-serien Riget - men også lidt kunstnerisk blegt., Foto Emilia Therese

Kopigys på Riget

Af Per Lundsgaard 23. april 2018

Det Kongelige Teater sætter Lars von Triers succes TV-serie op som teater – og det er flot og sjovt, men også ofte i blege efterligninger af det originale. 

Titel:
Riget

Teater:
Det Kongelige Teater
kuespilhuset
Store Scene

Spilleperiode:
20. april - 8. juni 2018

Det var en folkelig genistreg da Lars von Trier castede sine hovedpersoner i TV-serien Riget med skuespillere fra Matador – det største og mest fuldendte serie-hit DR havde haft på det tidspunkt – måske nogensinde. 

Det gav en genklang hos den brede befolkning der gladeligt fulgte med i TV-serien da den blev sendt første gang i 1994, og tog figurerne og stilen til sig – og så var skuespillerne jo også formidable.

Det Kongelige Teater laver nu en sceneversion af TV-serien. Den er effektiv og flot i en enkel men velfungerende scenografi der nemt skifter mellem de mange lokationer på Rigshospitalet og i gangene under det. 

Fans af TV-serien får hvad de vil have. Joachim Holbeks ikoniske musik og samtlige kendte replikker er med, og persongalleriet er stort set det samme – bortset fra de to kære opvaskere der kommenterede handlingen – de er her blevet til et kor af ubestemmelige personer bag en væg.

Det synes at være det eneste kunstneriske greb der har været på overførslen til teaterscenen. Ellers er det ned til mindste detalje i kostumering, bevægelser, mimik og betoning af replikker en nøjagtig kopi af skuespillerne og instruktionen af TV-serien.

Bortset fra Kirsten Olesen som en skøn fru Drusse, opsat på at opklare mysteriet og give spøgelserne fred, en frisk og charmerende Esben Dalgaard som den entreprenante Krogshøj, Thomas W. Gabrielsson som kolerisk snobbet svensk overlæge der konstant revser alle omkring sig og især den djävla danske folkesjæl og Jens Jørn Spottag som den optimistiske og verdensfjerne chef på afdelingen, Moesgaard, synes resten at have været gennem hænderne på blegemændene i den blegdam Rigshospitalet er bygget på – blege efterligninger af originalerne.

Gysereffekterne er flotte og giver herlige kolde gysninger hos publikum – og af de tre "gyserforestillinger” som Det Kongelige Teater byder på lige nu som foruden Riget i Skuespilhuset er operaen The Exterminating Angel på Operaen og balletten Spar Dame på Gamle Scene, er Riget nok den umiddelbart mest gysende effektfulde – men også den kunstnerisk mindst interessante. 

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Turen går til Oslo 

Oslo ligger bogstaveligt for ens fødder når man tager DFDS “Oslobåd". Fra luksus til luksus – de næste 48 ti...

De fleste vælger desværre flyet når de skal til Oslo, dels fordi det er billigt, dels fordi ...

Skal du ud at rejse?

Hvor går turen hen når du skal på ferie? I februar besøgt vi Gran Canaria på en afbudsrejse, og nu tager vi bl...

Indgangen til maj betyder at vi tager hul på et helt nyt ferieår. Men hvordan skal vi nu fordele v...

Årets velvalgte hold i Cirkusrevyen 2018 på Bakken.

Elegant revy på Bakken

Årets Cirkusrevy er en af de mest elegante man har set i cirkusteltet på Bakken i mange år.

20. maj
Der er godt gang i det ægteskabelige forviklinger i farcen Ding Dong på Odense Teater.

Elegant farce i Odense

Feydeaus farce om utroskab bliver på Odense Teater opført med masser af stil og sjove præstationer men mangler...

11. maj
Det er altid en oplevelse at overvære balletten Etudes på Det Kongelige Teater - også denne gang i programmet Ballet de Luxe.

Luksusballet på Det Kongelige Teater

Det er en rigtig god idé med disse balletaftener med lækre højdepunkter fra ballettens verden – og så i luksus...

8. maj
Der leges også i sommerkjoler i den charmerende lille forestilling A Snowballs Chance in Hell som Don Gnu er på landevejen med i dette forår.

Charmerende stumfilmsdans

Don Gnu gæstespiller rundt i landet med en charmerende og sødt naiv danseforestilling der tager udgangspunkt i...

5. maj