Det er noget showet kører og musikken spiller at musicalen Seebach løfter sig helt op i det euforiske., Foto Søren Malmose

Seebach får taget til at løfte sig på Gamle Scene

Af Per Lundsgaard 25. juni 2018

Fredericia Teater har igen indtaget Det Kongelige Teaters Gamle Scene – denne gang med deres storsælgende musical om familien Seebach.

Titel:
Seebach

Teater:
Fredreicia Teater på
Det Kongelige Teater
Gamle Scene

Spilleperiode:
22. juni - 29. juli 2018

Når musikken spiller og de medvirkende synger og danser, fås det simpelthen ikke bedre i den danske musicalverden end i musicalen Seebach med Fredericia Teater på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.  Salen bliver nærmest euforisk af al det talent, den dygtighed og energi der udfolder sig på scenen. Dertil kommer en smuk lyssætning, en imponerende video-scenografi samt et band med en lyd der er perfekt afstemt til rummet og de medvirkende. Det hele er krydret med en koreografi af Kim Ace der stadig er et gevaldigt plus for forestillingen. 

Problemet med musicalen Seebach opstår når der ikke synges, og historien skal fortælles i tekst uden sang. Manuskriptet er stadig forestillingens svageste punkt – som det var det ved ur-premieren i Fredericia sidste efterår. Der er stadig de forvirrende og umotiverede spring frem og tilbage i handlingen for at få en dramatisk dramaturgi til at gå op inden pausen.  

Men det tager ikke den gejst og gnist væk der tændes hos både de medvirkende og hos publikum. Joakim Lind Tranberg er stadig uovertruffen i rollen som Rasmus Seebach og har masser af hjertelighed men også den desperation og frustration der ligger i at have sin fars deroute med i bagagen. Pelle Emil Hebsgaard har fundet en endnu dybere ro og konflikt i sin fine figurtegning af Tommy Seebach. Rundt om dem er der et ensemble der er meget svingende i niveau – men ikke når det gælder det musiske. Her er vi i den absolutte top. 

Skønt er det stadig at se de kopierede Melodi Grand Prix indslag – og aftenens sidste del med en mini-koncert fås simpelthen ikke bedre af Rasmus Seebach selv. 

En festlig aften på Det Kongelige Teater som også gerne vil andet end bare underholde – et langt stykke hen ad vejen lykkes det også at få det hele til at gå op. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul
Sicilia Gadborg og Silas Holst er begge med til at gøre Flashdance på Operaen til en succes.

Fake it to till you make it!

Flashdance på Operaen er fuld af et energisk ensemble der mere end sædvanligt skal udføre noget de ikke er eks...

6. jul
Ann Eleonora Jørgensen og Anton Hjejle leverer de to sjoveste præstationer i Shakespeares komedie Helligtrekongers aften i det smukke Grønnegårds Teater.

Underholdende Shakespearefarce i det grønne

En af sommerens helt store fornøjelser er at se Grønnegårds Teatrets årlige klassiker i den smukke have ved De...

29. jun
Der er fuld skrue på det overdådige visuelle i repremieren på Prinsen af Egypten med Fredericia Teater på Det Kongelige Teater.

Betagende flot bibelmusical på Gamle Scene

Fredericia Teater er endnu engang rykket ind på Gamle Scene med musicalen Prinsen af Egytpen der havde verdens...

22. jun