Foto Steen Brogaard /Ft.dk

Du kan bare slukke for fjernsynet, Pia!

Af Elvir Pelešević 17. maj 2019

I fredags skrev Pia Kjærsgaard i en tweet, at Eurovisionen er for bøsset. Det er synd for hende. Folketingets formand burde i stedet for prøve at slappe af, glemme alle unødvendige bekymringer og nyde Eurovisionen. Og hvis hun derefter stadigvæk synes, at showet er for bøsset, kan Pia Kjærsgaard bare slukke for sit fjernsyn og afspille Birthe Kjær i stedet for.

“Det er absurd. Selvfølgelig skal man trække undskyldningen tilbage. Man er gået langt over stregen. Denne her krænkelseskultur bliver jo ved og ved. Det er kørt fuldstændig af sporet. Må vi snart have lov at være her. Vi skal lade være med at gå rundt og føle os fornærmede, sure og krænkede.”

Sådan sagde Pia Kjærsgaard i slutningen af december sidste år i forbindelse med sagen om en kvindelig forsker på et af CBS' institutter fik en undskyldning af en lokal viceleder, efter hun klagede over, at der blev sunget “Den danske sang er en ung blond pige” på et internt møde.

Sidenhen er Folketingets formand åbenbart selv blevet smittet af krænkelseskultur. Først følte hun sig stødt, da en af hendes partikollegaer blev anklaget for racisme, selv om det hører under ytringsfriheden. Efterfølgende smed Pia Kjærsgaard en baby ud af folketingssalen. Fra tidligere ved vi, at hun føler sig krænket af muslimernes og alt, der minder om islam. Nu er det så bøsserne, der står for skud - i hvert fald når det gælder Eurovision Song Contest. 

I går skrev Pia Kjærsgaard i en tweet, at Eurovisionen er for bøsset, og at det er alt for meget bøsse, drag og gejl i Eurovisionen. Og så mente hun også, at deltagerlandene skulle synge på deres eget sprog - ergo burde Danmark synge på dansk.

Pia Kjærsgårds tweet er grotesk ikke kun set ud fra et krænkelseskultursperpsektiv. Det er uhørt, at en politiker har behov for at udtale sig om noget, hun i virkeligheden ikke har forstand på. Pia Kjærsgaard lever i en tidsboble, hvor Birthe Kjær stadigvæk maler byen rød på Eurovisionscenen i Schweiz, og hvor europæiske lande er adskilte fra hinanden med høje mure og pigtråd. Men Pia Kjærsgaard må snart indse, at den tid er forbi. Globaliseringen har gjort, at sprogene og kulturerne er smeltet sammen og at mennesker med forskellige baggrunde også kommer hinanden ved, uanset om Pia Kjærsgaard kan lide det eller ej. Eurovision Song Contest er heller ikke længere forbeholdt heteronormativitet. Eurovisonen fejrer, spreder og støtter op om tolerance, rumlighed og mangfoldighed - en række demokratiske værdier, som Pia Kjærsgaard med sin tweet beklagevis går imod.

Det er lige før man har lidt ondt af Pia Kjærsgaard, fordi hun har sat sig sur på bøsserne. Det må tolkes som tegn på desperation og irritation i disse dage, hvor der er blevet trængt med pladsen på den politiske højre fløj, så hun føler sig tvunget til at skabe nye “fjendebilleder”. Men Pia Kjærsgaard burde ikke gå ad den sti. Hun burde til gengæld slappe af, glemme alle unødvendige bekymringer og nyde Eurovisionen. Og hvis Pia Kjærsgaard stadigvæk synes, at showet er for bøsset, kan hun bare slukke for sit fjernsyn og afspille Birthe Kjær i stedet for. Bøsset eller ej, vil Eurovisionen heldigvis bestå, uanset hvad Pia Kjærsgaard måtte mene om den sag. 

- - - - - - - - - - - -

NB!
Blogs på XQ28 er ikke udtryk for sitets redaktionelle linje. Blogs står helt og holdent for skribentens regning og ansvar. XQ28 kan således ikke stilles til ansvar for meninger, oplysninger eller andet som bringes til torvs i blogs.

Hvis du også gerne vil blogge, kan du sende os en mail på info@XQ28mail.com

Tjek os ud

Blog

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar