"I am who I am...."

Af Josh Christensen 26. juni 2016

. . . og jeg vil hellere dø som en original end leve som en kopi

Jeg er bøsse, gay, homo, queer, til fyre. Jeg er derimod hverken fag, faggot eller bøsserøv (whatever that is)... 

For mig er betegnelsen bøsse ikke negativ, ligesom queer ikke er det. Jeg ved godt, at begge ord historisk set er negativt ladede, fordi mentalt svage homofobe brugte dem negativt, men jeg synes ikke, de skal have lov at beholde disse ord. 

Jeg kan være maskulin, straight-acting og feminin. Nogle gange er mine håndled kontrollerede som alle andres. Andre gange er de lidt roterende og løse, og det skal de have lov til. Jeg gider ikke bottom-shaming, top-shaming eller lignende. At der er nogle som lider af internaliseret homofobi, er virkelig ikke mit problem. Nej, pride latterliggør ikke homoseksuelle, din internaliserede homofobi er et problem, ikke priden - og efter skyderiet i Orlando er det jo tydeligt, at priden er nødvendig. 

Det er fint at du bliver pinligt berørt over, at nogle går sjovt udklædt til en Pride Parade, men hvorfor bliver du ikke lige så pinligt berørt når heteroseksuelle mænd og kvinder gør det samme til Karnevallet i Aalborg eller København? Priden er for alle, om du er homo, bi, trans, aseksuel eller hetero! I Aarhus Pride 2016 gik selv Dansk Folkepartis Ungdom med. Man behøver ikke være enig med de andre, der går med i priden, men man kan undre sig over at et parti som generelt stemmer nej til alle forslag, som ligestiller heteroseksuelle og homoseksuelle, valgte at gå med i en pride parade!

En anden ting som skræmmer mig er den islamofobi som voksede ud af angrebet i Orlando! Ja, Omar Mateen var muslim og ligeså er de mentalt forstyrrede tosser fra Islamisk Stat der ofte smider homoseksuelle ud fra høje bygninger, men det betyder ikke at alle muslimer er sådan - og hvorfor glemmer man dem som langt oftere er skyld i LGBT'eres død? Der findes jo ikke kun den direkte måde at dræbe LGBT'ere på som Omar Mateen brugte - der findes også den indirekte. Den som skubber LGBT'ere ud i selvmord! Norske og Svenske undersøgelser viser at 4 gange så mange homoseksuelle end heteroseksuelle begår selvmord. I USA forsøger 30-40% af alle LGBT unge at tage deres liv og næsten 50% af alle unge hjemløse er LGBT'ere som ofte er blevet smidt ude hjemmefra af deres KRISTNE forældre. 
    

I Danmark har vi Dansk Folkeparti, som jo også er med til at holde LGBT'ere i skabet ved at fortælle os, at vi ikke er ligeså meget værd som heteroseksuelle. Dette gør det med udtalelser som dem her:

"Hvad er det, som Enhedslisten mener, at her er vi altså for gammeldags med gældende lovgivning? Skal vi til at være tre eller fire i et ægteskab? Skal vi til at være tre eller fire om at dele forældremyndigheden? Skal vi til at kunne gifte os med andre end mennesker, men måske også med dyr? Hvad bliver det næste Enhedslisten har af planer?" - Mette Dencker, 2013 og den kære Mette viste også hendes homofobi i Januar 2013 i Metroxpres da hun så "pænt" sagde, "at det "strider mod naturens orden", når der blandt andet findes mennesker, hvis livsfælle er af samme køn." - og da hun blev udspurgt i 2015 om hun stadig mente dette, slettede hun opslaget fra spøgeren.

Alex Arendtsen viste også sin homofobi i 2013, da han til DR.dk udtalte "Det er et overgreb mod de børn, der skal se den. Det er propaganda og et forsøg på at indoktrinere børnene til en bestemt form for familie. Det er i orden at tale om familie, men Sex & Samfund går for vidt, når man ved, hvor få der lever på den måde", udtalelsen kom fordi Sex & Samfund havde lavet en video, hvor man så drengen William bo sammen med sine 2 mødre. 

I 2007 havde vi Søren Krarup, "Homoseksuelle er handikappede, fordi de ikke kan opfylde betingelserne for et ægteskab og skabe en familie. Derfor kan de heller ikke forlange at blive ligestillet på det område."

Ja, der er ekstremistiske muslimer og der er ekstrimistiske kristne - men ligegyldigt hvem der udtaler sig homofobisk, bifobisk eller transfobisk - så skal vi som LGBT'ere komme med modsvar. 

Kampen er IKKE slut!
LGBT-kampen skal ikke og bør ikke handle om at blive assimileret i et heteronormativt samfund. Hvis det er det man ønsker, så fint - vi er et frit land, og jeg vil da heller ikke sige nej tak til kirkelig viet ægtemand, villa og en golden retriever, men LGBTQ* kampen skal og bør handle om accept, 0m at nogle mennesker ikke er som alle andre. At nogle er feminine, nogle er maskuline, nogle er binære og nogle er ikke-binære og nogle er intetkønnede. Nogle er seksuelle og andre er aseksuelle. Nogle går i dametøj og andre gør ikke. Glem ikke at LGBT-kampen startede med StoneWall, og at de, der kastede de første sten og sagde, nok er nok, var de transkønnede, transvestitterne, drags og de feminine bøsse - de som skilte sig ud og derfor var lette ofre for politiet. 

Homofobien findes overalt i dagligdagen
Jeg vil hellere dø som en original end leve som en kopi. Folk skal have lov til at leve, som de har lyst, så længedet ikke skader andre. I går gik en morderisk tosse til angreb på uskyldige mennesker i en homoklub i Orlando, Florida. Vi ved, at en af grundene var hans had til homoseksuelle. Dette had kommer ikke kun fra koranen, som nogle desværre har været ude at sige. Homofobi er også, når unge siger: "Det er bøsset", "that's so gay" eller siger "No homo" fordi det at være homo er noget uhhh så dårligt. Homofobi er, når man spørger et bøssepar: "Nå hvem er kvinden". Homofobi er når man gør nar af en bøsse med løse håndled eller en lesbisk med kort hår og opfører sig drenget. Homofobi er når man angriber priden og siger, at de, der går med i den, latterliggør homoseksuelle... 

Priden er åbenlyst nødvendigt, når vi hører om massemord på en homoclub i USA, når vi kan læse om Gustav der bliver slået i ansigtet, når vi kan læse om bøsser, lesbiske og transkønnede, som stadig bliver svinet til når de går ned ad gaden. Når to af samme køn ikke kan kysse eller holde i hånd ned ad Strøget eller byens gader uden at få tilråb. 

Priden er især stadig relevant, når man ser, hvor mange homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede stadig er nødt til at skjule sig på Boyfriend, som har en profil, men ikke tør skrive deres navn, deres by eller lægge et profilbillede op med ansigt. Det viser da om noget at der er alt for meget at kæmpe for endnu...


NB!

Blogs på XQ28 er på ingen måde udtryk for sitets redaktionelle linje.

Blogs står helt og holdent for skribentens regning og ansvar.

XQ28 kan således ikke stilles til ansvar for meninger, oplysninger eller andet, som bringes til torvs i blogs.

Vil du også gerne blogge, så send os en mail på info@XQ28mail.com

 

Tjek os ud

Blog

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr