Homoforbien trives stadig i Sønderborg

Af Gæste blogger 11. juni 2017

En bryllupsdag skulle gerne være noget smukt, og noget man husker for livet. Sådan var det ikke for Erik og hans mand.

For nogen tid siden modtog vi en e-mail fra Erik, som var en rigtig lykkelig mand. Han skulle endelig giftes, men helt lykkeligt blev det ikke – i hvert fald ikke efter besøget hos Guldsmeden, hvor parret skulle se på ringe.

Vi har i samarbejde med Erik, valgt at bringe følgende som en gæsteblog:

"Mit navn er Erik, jeg er homoseksuel og lykkeligt gift med en kærlig og omsorgsfuld mand.

I får sikkert mange af den her slags beskeder... Men jeg ville egentligt bare fortælle jer, at jeg nyder at læse jeres site og det har været en fast støtte i en hård tid i perioden op til vielsen med min mand i efteråret.

Vi skulle vies den 23. oktober og vi havde begge set frem til dagen længe. Naturligt var vi begge ovenud lykkelige i perioden op til men rammer dog ind i en forfærdelig oplevelse jeg aldrig havde troet kunne finde sted i dagens Danmark...

Som du sikkert også er klar over blev det først lovliggjort i 2012 at vie homoseksuelle par i den danske folkekirke. Med det lovforslag skulle man tro, at nu var forhindringen overstået, det tabu som før lå på kønsneutrale homo-vielser var brudt. Men ak... Det er min historie desværre et modbevis på.

Min mand og jeg besluttede os for at købe ringene et par dage før selve vielsen for at undgå fristelsen fra i ren ivrighed at tage dem på. Vi bor i Sønderborg og gik ind i en guldsmed-forretning vi havde udset os - og her bliver min verden vendt på fuldstændig på hovedet.

Det er en ældre mand der står inde i butikken og vi forklarer ham, at vi om søndagen skal vies og er ude for at finde to smukke ringe til vielsen. Han svarer os koldt at det kan han ikke stå inde for. Vi stiller os selvfølgelig undrende overfor, hvad han dog mener med det. Efter lidt frem og tilbage afviser han os blankt og beder os forlade butikken med ordene: "Gud forbyde at i nogensinde skal vies!". Vi er mundlamme men forlader butikken og køber vores ringe et andet sted hos den sødeste unge dame lidt senere. Nogle fantastiske ringe.

Jeg glemmer egentligt tilfældet i nogen tid, specielt fordi jeg er så glad og føler mig fuldstændig nyforelsket igen. Over julen og nytår bliver jeg dog ramt af en ordentlig nedtur og manden fra butikkens stemme kommer til mig i tide og utide. Jeg går i en lang periode og kan ikke tænke på andet end det.

Det ender med at jeg fra starten af januar er så dårligt tilpas, at jeg må sygemelde mig fra mit arbejde  som heldigvis er forstående og hjælpsomme. Det går en lang periode, hvor jeg forsøger at få det bedre uden den store virkning men nu er jeg heldigvis ved at være på benene igen. Jeg finder dog ud af med mig selv at jeg har brug for at tage til orde, hvis jeg skal komme mig rigtigt over oplevelsen. 

Jeg har derfor besluttet mig for, at sige mit job for i stedet at bryde endeligt med det her forfærdelige tabu omkring homovielser der desværre stadig er i den uvidende og religiøse del af befolkningen.

Der er behov for at bryde det her tabu én gang for alle! Det var åbenbart ikke nok at stampe det fast juridisk.

Jeg ved godt det er en lidt lang historie men jeg deler den med dig i håb om, at du har lyst til at hjælpe mig med at sprede budskabet med dine læsere.

Jeg har fået lavet en infografik - som det så pænt hedder - af en veninde, som er professionel grafiker fra mit gamle arbejde for bedre at sprede budskabet. Mit gamle arbejde; winkwink, har samtidig også indvilget i at dele den på deres hjemmeside: hvor du downloade den fra eller finde en kode de har lavet – sådan at den bliver nemmere at dele.

Måske det er for meget at bede om, men det ville betyde alverden hvis I delte den med jeres læsere.

Tusind tak fordi du læste min besked

Erik"

Hvad mener andre mon.  Kom ind og debatter på  FACEBOOK

- - - - - - - - - - - -

NB!
Blogs på XQ28 er på ingen måde udtryk for sitets redaktionelle linje.

Blogs står helt og holdent for skribentens regning og ansvar.

XQ28 kan således ikke stilles til ansvar for meninger, oplysninger eller andet, som bringes til torvs i blogs.

Vil du også gerne blogge, så send os en mail på info@XQ28mail.com

Tjek os ud

Blog

Annonce

Dit Tivoli har stadig åben

Selvom Tivoli har lukket ned for forlystelserne i vinterperioden, er der stadig åbent for gourmetforlystels...

Du kan godt glemme alt om at skulle snige dig langs Tivolis mure for at finde den hemmelige indgang til alverd...

Det danske romeventyr

Alle veje fører til Rom. Rom blev ikke bygget på en dag. Vi kender alle de små ordsprog, vi bruger i hverdagen...

Rom eller Rum, hvordan du nu har lyst til at stave det(alle veje føre alligevel til det samme). Rom er ...

Det nye hold af strandhelte i Baywatch filmen.

Strandhalløj uden megen mening

Den gamle serie, Baywatch, har fået et comeback med denne nye film om de frygtløse livreddere – men det bliver...

12. okt
Chris Pine og Gal Gadot er en homogent og velfungerende hovedpar i filmen Wonder Woman.

Knald på kvindekampen

Det er Indiana Jones møder superhelt og græsk mytologi i Wonder Woman der suser afsted i rask tempo med flotte...

12. okt
Aftenens store positive overraskelse var Belle Blurr som fortjent blev nummer to i konkurrencen om at blive Nattens Dronning.

Fynsk Drag Show leverer varen

Nattens Dronning i Odense cementerer sin plads som det største dragshow i Danmark. 

8. okt
Der er masser af velfungerende komisk teamwork i Komedien, hvor alt går galt, der lige nu turnerer rundt i hele landet med Folketeatret.

Koks på scenen

Folketeatret har sendt en uforpligtende omgang spas på landevejen med Komedien hvor alt går galt - i aftes lag...

4. okt