FotoThomas Fryd / EMI Music

Christopher: Jeg kommer nok til næste års Pride

Af Marie Nielsen 7. november 2012

Læs XQ28s interview med den lækre popdreng Christopher.

”En 18-årig Amagerkaner imponerer et par venner og bliver rådet til at besøge de danske pladeselskaber med sin guitar. Han øver og øver sig i at spille guitar med internettet som lærer, synger alle sine yndlingssange med Jason Mraz og John Mayer, og da han føler sig klar, tager han en tur rundt for at finde ud af, om han virkelig har talent. Og det er en succes! For man skal være lavet af noget særligt hårdt materiale, hvis man ikke bliver berørt af den unge mands intense stemme sat sammen med hans naturlighed og charme. Naboens smukke søn med begge ben plantet solidt på jorden!”

Sådan skrev EMI Music i sin pressemeddelelse i forbindelse med udgivelsen af Christophers første single ”Against the Odds” for lidt over et år siden.

I begyndelsen af 2012 kom Christophers 2. single ”Nothing in Common” som fik stor succes, og den  19. marts i år kom så debutalbummet ”Colours”, som blev fulgt op af en Danmarksturné i april.

For nylig indvilgede Christopher i at svare på en række spørgsmål fra XQ28 og magasinets læsere. Spørgsmålene og Christophers svar kan du læse nedenfor.

Hver kunstner har sin egen vej ind i sin kunstart. XQ28 spørger Christopher, hvornår hans interesse for musikken startede, og hvornår han begyndte at synge og spille guitar?

Min interesse for musik startede, da jeg var 2-3 år gammel. Jeg har sunget, nynnet og lyttet til musik så længe, jeg kan huske, og min interesse for musik har kun været stigende jo ældre, jeg er blevet. Jeg startede med at spille guitar, da jeg var 12 år gammel og har ikke forladt den siden :)

Springet fra at øve sig hjemme på værelset og til pludselig at have heldet med sig hos et af de store pladeselskaber, synes enormt. Hvordan går man fra at øve sig på guitar med internettet og til at ”signe” med så stort et pladeselskab som EMI Music som 18 årig?

Man går på internettet og finder adressen på pladeselskabet, så tager man sin guitar under armen og banker på deres dør. Når en stor skræmmende mand så åbner døren, spørger man sødt, om man ikke må få lov til at synge en sang for dem . . . og så giver man den gas :)

Hvorfor valgte du en coverversion af lige netop Robyns ”Call Your Girlfriend” til at promovere dig selv?

Det var en af mine gode venner, der hedder Theis, som spillede sangen for mig og spurgte, om vi ikke skulle lave en lille akustisk video. Da jeg hørte sangen første gang, var der ikke nogen tvivl om, at selvfølgelig skulle vi det:)

Hvor henter du inspiration til dine tekster?

Jeg finder stort set al min inspiration fra ting, jeg har oplevet i virkeligheden. Ellers skriver jeg om ting, mine venner har oplevet  eller ting, som jeg synes er interessante og spændende.

Internationalt har Christopher blandt andet været på MTV og vært for Nickelodeon’s Kids Choice Awards. Vi spurgte ham, hvordan det føles pludselig at være i centrum af noget, som man normalt sidder på den anden side af skærmen og betragter? Hvordan han blev udvalgt til at være den danske vært for Nickelodeon?

Jeg ved faktisk ikke, hvorfor det blev mig, men da jeg blev spurgt, var jeg meget hurtig til at sige JAA :) Det var en mega fed oplevelse at være i midten af det hele og være så tæt på alle de rigtige store stjerner.

Succesen og karrieren tager hurtigt fart. Hvordan holder man fast i sig selv, og bevarer begge ben på jorden?

Jeg tror, det allervigtigste man kan gøre, er at holde sin familie og sine venner, som kender en, og ved hvem man er, rigtig tæt på. De kan fortælle en, når man er en kæmpe idiot eller arrogant, og det er jo dem, man lytter mest til :) Ellers tror jeg bare, at man skal tænke på, hvad man ville have gjort i gamle dage eller den gang, man ikke var "kendt"

Christopher skal på efterårsturné i Danmark, og XQ28 ville gerne vide, hvad man som publikum kan forvente sig af koncerterne? Kommer der f.eks. nye sange?

Man kan helt sikkert forvente at høre et par nye sange og en masse nye versioner af gamle sange. Derudover kan man forvente en lidt mere scenevant og erfaren "Christopher", som selvfølgelig giver den fuld gas, og holder en fest på scenen :)

Christopher vandt for nylig The Voice-prisen 2012. Hvad betyder det for ham personligt og karrieremæssigt?

Det var fuldstændig fantastisk, det var en kæmpestor aften, både personligt og karrieremæssigt. Jeg vil helt sikkert beskrive det som et af mine spæde karrieres absolutte højdepunkter :)

Et par af XQ28’s læsere havde indsendt spørgsmål, som Christopher også velvilligt svarede på.

Har du nogensinde oplevet, at en fyr har lagt an på dig? Hvis ja, hvordan reagerede du? Hvis nej, hvordan tror du, at du ville reagere?

Det har jeg faktisk oplevet en gang på en bar. Jeg blev selvfølgelig en smule overrasket, men måtte bare smile til ham og tage armen om min kæreste, som stod lige ved siden af mig

Har du nogensinde været i byen i det homoseksuelle miljø? Hvis ja, hvad var din oplevelse af det? Hvis nej, kunne du tænke dig det?

Jeg har aldrig været i byen i det homoseksuelle miljø men kunne rigtig godt tænke mig at prøve det. Tror, det ku være skide sjovt og har hørt, at de virkelig kan give den gas.

Kunne du finde på at optræde til fordel for en homoseksuel mærkesag?

Selvfølgelig kunne jeg det! Hellere end gerne

Hvornår ser vi dig til Copenhagen Pride?

Det gør i nok næste år.

 

Tjek os ud

Interviews

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr