Foto Tejs Lindhardt ©

Tivolis bedste smørrebrød

Af Tejs O. T. Lindhardt 12. september 2016

Hvis Louise Nimb havde levet i dag, ville hun bestemt være stolt af det køkken/de køkkener, der i dag findes på Nimb.

I Danmark kan vi det der med maden. Vores restauranter får den ene michelinstjerne efter den anden. I år fik Geranium den 3. stjerne, og andre restauranter som Noma og AOC har to stjerner. Man skal kunne noget specielt for at komme i betragtning til sådan en fin stjerne, og der bedømmes hårdt. Kvaliteten på råvarerne, håndværket, personligheden, noget for pengene og kvalitet over tid er noget af det, der ses på, hvis man skal komme i betragtning.

Om man nogle sinde kommer til at give en michelinstjerne til en smørrebrødsrestaurant, er svær at spå om – men er der et sted, der kunne komme tæt på, så er det Fru Nimb i Tivoli.

Fru Nimb bliver bedre
Vi besøgte Fru Nimb allerede sidste år, da den kendte og dygtige smørrebrødsjomfru Jytte Støvlbæk var med til at åbne Fru Nimb, den smørrebrødsrestaurant hun skulle lede. Den skøre idé, at Støvlbæk skulle lede restauranten, er nok skudt over målet. Det blev kun til en sæson, og nogen burde have sagt ”Skomager, bliv ved din læst!”.

Bevares, maden var okay men desværre ikke noget at skrive hjem om, og der herskede en anelse kaos i restauranten.

Vi ville gerne give Fru Nimb en chance igen, og nu da restauranten har fået ny ”køkkenchef” i skikkelse af Executive Chef Philip Scheel Grønkjær, kastede vi os over noget af det lækre smørrebrød.


Problemet med et smørrebrødskort som hos Fru Nimb er, at man har lyst til at sætte tænderne i det hele, og det kan man desværre ikke.  

Vi fik:
Fru Nimbs karrysild med syrlige æbler, blomsterkapers og løg til 85,- kr.
Karryen druknede ikke smagen af sild, som også havde et lækkert bid – pænt pyntet med løgringe, små fine tern af æble og ristede kapersfrugter. En superlækker kombination af det hele, med fedt og hjemmebagt rugbrød.

Friskpillede grønlandske rejer med luftig limevinaigrette samt dild til 135,- kr.
Man skulle da være et skarn, hvis man ikke kunne læne sig tilbage og lade andre pille sine rejer! Så selvfølgelig valgte vi et stykke med store, friskpillede, grønlandske rejer med dild, og limevinaigrette. Lækker smag: smagen af Grønland bevaret på den skønneste måde og serveret på frisk franskbrød.

Hvis man er et ”tatarhoved,” som bare elsker smagen af råt kød, som disse to Nimb gæster gør, så kan Fru Nimb byde på hele tre slags friskhakket tartar, men vi valgte:

Klassisk tatar af okseinderlår med peberrod, pickles, løg, kapers og rå æggeblomme til 145,- Kr.
Hvem, kan sige nej til et stykke klassisk tatarmad af det bedste kød, med æggeblomme, kapers og hele molevitten? Nej vel. Hver en bid røg ned i gabet.

Skal jeg vælge, så vælger jeg helst en klassisk tartar, men nu havde min gæst valgt dette. Så jeg fik kaste mig ud i en ”rørt” tartar.

Hr. Nimbs - Rørt steak tatar af okseinderlår med sennep, cognac og urter. Hertil syltet løg og grove fritter med estragoncreme til 175,- kr.
De gange, jeg er blevet tilbudt rørt tartar, har jeg altid haft tanken om, at det var ”restkødet," der skulle gemmes i noget cognacsmag. Hvis det er rørt, foretrækker jeg, at det er tyndskårne strimler og knivhakket.
Hos Fru Nimb håndrører man det, og jeg har aldrig fået en bedre eller mere velsmagende tartar – tilpas blandet med sennep, cognac og friske urter.

De håndskårne pomfritter og estragoncremen går rigtigt godt i spænd med tartaren og er absolut alle 175 kr. værd.
 
Er man til en lille dessert eller lidt sødt til kaffen, så har Fru Nimb også råd for det.
Jeg valgte derfor en god kop kaffe, selvfølgelig med fløde og en gammeldags æblekage med vanilje à la Fru Nimb til 65,- kr.

Og så kunne vi vist også gå ret mætte derfra.

Flotte lokaler
Om man sidder ude eller inde er lige meget. Hos Fru Nimb har man plads til 330 personer, fordelt på 180 indenfor og 150 personer udenfor.

Restauranten er lys og i imødekommende, med lækker belysning og lyse træstole. Der er god betjening og tjenere, der ved hvad de taler om, og godt forberedt er de også.

Der er ingen tvivl om, at Fru Nimb er et eftertragtet sted, særligt under fredagsrock, hvor der er fuldt booket, for god musik, lokker altid en ekstra bid ned.

Historien
Hele Nimbimperiet er fyldt med historie, særligt Fru Nimb, som er opkaldt efter den legendariske Louise Nimb.

Vi kender Louise Nimb som kogebogsforfatter og ikke mindst som restauratør. Som 18-årig blev hun gift med restauratør Vilhelm Nimb, og sammen bestyrede parret Nyholte Kro, hvor Louise lærte køkkenkunsten af de bedste køkkenjomfruer.

Senere overtog de Studenterforeningens restaurant og i 1877 overtog de så Divan 2 i Tivoli, og det blev starten til det Nimb i Tivoli, vi kender i dag.

Fru Nimb er en klassisk smørrebrødsrestaurant, højt belagt med kærlighed – kærlighed til de gode råvarer og kærlighed ...

Kærligheden til de gode råvare kommer ikke fra fremmede, det er helt til tilbage fra Louise Nimbs tid.

Kunne man give en smørrebrødsrestaurant en michelinstjerne, så ville den bestemt ikke være spildt på Fru Nimb. Vi kan kun give vores varmeste anbefaling. Når Tivoli sæsonlukker, har Fru Nimb selvfølgelig stadig åbent – gennem Hotel Nimb.

Hjælp os med at holde XQ28 opdateret. Hvis du oplever, at de steder, vi skriver om, ikke eksisterer mere, Så send os gerne en mail. Info@XQ28mail.com

Tjek os ud

Gourmet Guide

Annonce

Et afbud blandt bøsser

Uanset om det er forår, sommer, efterår eller vinter så er Gran Canaria altid et hit. Vi tog en afbudsrejse me...

Et afbud forbindes sjældent med noget godt – når man siger afbudsrejse, får de fleste ...

Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall – en ny epoke

En ny epoke i Tivolis historien –det er netop hvad den nye Food Hall bliver når den for alvor slår dørene op d...

Med den nye Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade er Tivoli godt på vej ...

68 er en langhåret og larmende musikforestilling i Skuespilhuset.

Hippieskrål og lommefilosofi

Ungdomsoprøret i 1968 får både en hyldest og en skud for boven i Det Kongelige Teaters underlige musikforestil...

17. mar
Flot show men håbløst manuskript i Tivolis udgave af filmhittet Midt om natten.

Fuld af vrøvl

Tivolis udgave af musicalen Midt om Natten er flot og velsunget men tåbeligt forvrøvlet af et dårligt manuskri...

16. mar

Calum Scott klar med debutalbum

Fra nervøs fyr til selvsikker sanger er Calum Scott nu trådt ind i samme verden som Sam Smith med albummet ”...

13. mar
Anders Budde Christensen som Bradley/ Chelsea Manning i den lange og dramatisk mislykkede forestilling Manning er fri på Mungo Park.

En aften med Wikipedia

Anders Budde Christensen er på flere måder hovedpersonen i forestillingen Manning er fri på Mungo Park. Udover...

11. mar