Copenhagen Pride udviser nultolerance overfor homofobi

Af Elvir Pelešević 11. juli 2018

I kølvandet på en uheldig hændelse i forbindelse med London Pride hvor transfobiske budskaber kom frem, har Copenhagen Pride på sin hjemmeside gjort det klart at man vil udvise nultolerance overfor transfobi.

Under pridemarchen i London den 7. juli blokerede en mindre gruppe lesbiske kvinder fra organisationen “Get the L Out”, også kaldet TERF, marchen med åbenlyst transfobiske budskaber. Efter cirka 10 minutters blokade besluttede arrangørerne af London Pride at lade gruppen gå foran paraden selv om den ikke var forhåndstilmeldt og til trods for at gruppen skiltede med bannere og flyers med et tydeligt krænkende og transfobisk indhold. 

Denne hændelse har givet anledning til flere henvendelser til Copenhagen Pride hvor arrangørerne er blevet spurgt hvordan de vil forholde sig til TERF og eventuel eksponering af hadske budskaber i forbindelse med Copenhagen Pride Week der finder sted i perioden 14.- 19. august.

På deres hjemmeside giver arrangørerne af Copenhagen Pride et udførligt svar på ovennævnte udfordringer. Vi bringer i svaret i dets helhed: 

“Copenhagen Prides holdning er meget klar: Vi vil ikke tolerere hverken transfobi, homofobi, bifobi eller andre former for LGBTQIA-fobier i vores aktiviteter. Det gælder også i Copenhagen Pride Parade og på Københavns Rådhusplads, som vi vanen tro omdanner og omdøber til Pride Square fra 14. - 18- august. 

Transfobi, homofobi eller bifobi er altid uacceptabelt - uanset om det kommer fra personer der selv identificerer sig som LGBTQIA+ eller fra andre. Copenhagen Pride Week er og skal være et safe space for alle LGBTQIA-personer, og vi vil forsvare festivalens integritet som sådan.

Copenhagen Pride Week er en inklusionsfestival og en fejring af mangfoldigheden, og implicit i disse betegnelser ligger der en klar forventning om, at de der vælger at deltage i arrangementet hylder retten til forskellighed, er med til at skabe rummelighed og bakker op om en inklusions-dagsorden hvor mennesker i tryghed skal kunne være sig selv på tværs af kønsidentiteter og seksualiteter. Kan man ikke finde ud af det, så skal man ikke være med.

Hadefulde ytringer rettet mod minoriteter, udskamning, krænkende adfærd og diskrimination hører kort og godt ikke hjemme i vores festival, og vi betragter det ingenlunde som en formildende omstændighed, at udøverne selv tilhører en minoritetsgruppe.

Vi er allerede nu meget opmærksomme på den konkrete problemstilling og på den bekymring der er opstået blandt nogle af vore deltagere i kølvandet på hændelserne i London, og vi kommer til at øge opmærksomheden endnu mere frem mod og under afviklingen af Copenhagen Pride Week 2018. Vi har allerede nu, sammen med politiet og vores sikkerhedsansvarlige, haft konstruktiv dialog omkring hændelserne i London, og alle er indstillede på at gøre deres bedste igen i år for at skabe en god Copenhagen Pride Week med plads til alle. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at vores festival forbliver et trygt og inkluderende samlingspunkt for hele regnbuepaletten.

I forbindelse med de seneste dages heftige debat om emnet, blandt andet på de sociale medier, har vi konstateret en alt for ekskluderende, grov og uværdig tone i debatten. Det er ærgerligt. Tiden er ikke til mere intern splittelse eller yderligere grøftegravning i LGBTQIA-miljøet, for vi er så meget stærkere, når vi evner at stå tæt sammen - skulder ved skulder. Men det kan vi kun, hvis vi behandler hinanden respektfuldt, indgår konstruktive dialoger og har lyst til at bygge stærke regnbuebroer sammen.”

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Taron Egerton i titelrollen er eneste formildende omstændighed i jammerlig ny indspilning af myten om manden der tog fra de rige for at give til de fattige.

Robin Hood skyder forbi

Den nyeste filmudgave om Robin Hood skyder forbi målet og ender som en meget rodet og forvrøvlet affære.

19. apr

Rufus holder 20 års jubilæum

Den 45-årige canadiske singer/songwriter Rufus Wainwright kommer til Danmark fredag den 19. April.

18. apr

Special: Fantastisk politisk korrekt og sjov serie

Netflix nye serie, Special, er næsten for politisk korrekt, men alligevel meget sjov.

18. apr
Kærligheden mellem Molly og Sam bliver brat afbrudt i musicalversionen af filmhittet Ghost - der lige nu spiller i Tivolis Koncertsal.

Spøgelser i keramikbutikken

Heltemus Productions udgave af musicalen Ghost skæmmes af en umanerlig klodset og grim scenografi.

15. apr