Foto Tejs Lindhardt

Sandheden om Monastic

Af Tejs Ellesøe 14. juli 2018

Monastic lukker ned på Hauser Plads, men vil ifølge direktør Adrian Thordal-Torrado åbne igen når det nye sted er 100% klar.

Tror du på, at Monastic åbner igen

Forleden kunne vi på XQ28, efter lange vedvarende rygter, fortælle at LGBT+-huset/natklubben Monastic ville lukke ned på Hauser Plads 32.

Det er ikke just held der har fulgt stedet. Vi spurgte direktør Adrian Thordal-Torrado hvad der var sket, og i en pressemeddelelse skrev han følgende i dag:

Et år er snart gået siden ’Team Monastic’ startede med deres drøm om et stort fælles LGBT-hus i København. Men drømmen blev aldrig til andet end urolig søvn og til tider endda et horrible mareridt. At få Monastic op at køre var en konstant kamp ’op ad bakke’. Der var aldrig en dag hvor der ikke opstod nye problemer og konflikter der hæmmede handlingsplanen og driften af huset.

Aldrig turde man se længere end blot et par uger frem i tiden hvilket hæmmede enhver form for markedsføring og langsigtet planlægning. Den største trussel blev dog lyd- og støjproblemet som kontinuerligt skabte vrede fra naboerne i området.

Monastic havde med sin kontrakt lejet sig ind i lokalerne med henblik på bar- og diskoteksdrift i bygningen, men langt under halvdelen af det store hus kunne anvendes til dette formål. Yderligere viste det sig for nylig at udlejer ændrede holdning i negativ retning i forhold til etableringen af en planlagt sauna/spa-klub i bygningen”, fortæller Adrian Thordal-Torrado i pressemeddelsen.

Saunaprojektet skulle påbegyndes medio juni og alt lå ellers klar med arkitekttegninger, entreprenør og finansiering. Igen blev der slukket for Monastic-drømmen, og nu blev det nok for teamet bag.

Nok er nok
’’Team Monastic har nu fået nok. Vi kan og vil ikke længere kæmpe mere i dette hus. Nok er nok! Vi er ikke nået et eneste skridt længere frem, end da vi startede drømmen om Monastic i august sidst år’’, fortæller Adrian Thordal på vegne af sit personale.

’’Vi vil ud herfra hurtigst muligt og vi vil finde et sted hvor vi kan starte helt forfra. Vi har faktisk allerede et nyt spændende sted i kikkerten’’, tilføjer han med et stort smil.

Da vi spurgte  Adrian om han kan fortælle mere om stedet trækker han på smilebåndet men vil ikke kommentere yderligere på det nye sted. Han tilføjer dog at der forhandles med et sted der ligger inden for 300 meter af Hauser Plads og siger: ”Denne gang sker der intet før hele finansieringen står knivskarp fra start’’.

Tror vi på det nye sted?
Her på XQ28 støtter vi gerne nye steder, og vi støtter også gerne op med fri annoncering på XQ28 i opstartsfasen – et tilbud det gamle Monastic også fik, men det hjælper jo ikke meget hvis LGBT+-miljøet ikke støtter op. Der var da også blandede kommentarer på vores Facebook side.

Katrine Michaelsen skrev: “Det er meget trist læsning,” mens drag'en Scarletta Jackson var lidt hårdere i tonen: “Luk lortet.”

I vores Quick Poll i højre side spørger vi om du tror på at Monastic åbner igen. Det er meget enkelt: svar ja eller nej. Du kan også deltage i debatten på Facebook HER. Husk at like vores side :)

Uanset hvad, siger vi pøj pøj.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr
Smukke Gamle Scene var ramme om Operaakademiets koncert.

Operaakademiets koncert afspejler tingenes tilstand i den professionelle operaverden

Sangernes varierende niveau, sygdom og lejlighedsvist også instruktørens misgreb gjorde Operaakademiets konc...

8. apr
Der er masser af knald på 80'er farver og fest i Grand Prix musicalen Vi maler byen rød med Musicalteatret.

Grand Prix musical er stadig et hit

Musicalteatret har igen sat musicalen Vi maler byen rød op, og den er da også teatrets største succes gennem t...

7. apr
Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar