Foto Tejs Lindhardt

Pride: Tirsdagsprogram og vejr

Af Tejs Ellesøe 14. august 2018

De fleste har set frem til denne pride uge, og nu er den her.

Klokken 14 i dag åbner Copenhagen Pride til et af de største programmer nogen sinde. Pladsen blev bygget op i går og er stadig ikke helt klar, men kl. 14.00 i dag kan du møde de mange teltholdere, få noget at spise og socialisere med andre.

Kl. 18.15 er der officiel åbningstale af formand for Copenhagen Pride, Lars Henriksen. Ca. 15 minutter senere er der Take Me Back Tuesday. Her kan du opleve Big dipper, Big band, Pianist Rasmus Kjær med Annemette Vedel Augustsen og mange flere. Dagens vært er kulturredaktør fra Berlingske, Jakob Steen Olsen.
Aftenen sluttes af med Silas Holst & The Flamingo Orchestra.

Vejret
Vi kan forvente skyet vejr med op mod 22 grader. Der kan forkomme regn i dag.

12:00–18:00 21 grader
18:00–00:00 22 grader

Dagens Program
Kig på dagens program herunder.


Restaurant Brasserie Royal 
14.00 - 14.45 
Sted:    Brasserie Royal 
Titel:  Transmonolog  

“Hvad vil du bruge din fisse til, når du får den? Hvilken lykke ville den bringe dig, som din pik ikke kan? Hvad tænker du på, når du onanerer?” Disse er eksempler på spørgsmål, som mange transpersoner har fået i deres møde med sundhedsvæsenet på Rigshospitalet. Til Transmonolog sætter Moeisha disse spørgsmål under lup og spørger publikum, hvordan de ville reagere, hvis de fik selvsamme spørgsmål. Moeisha sætter kønsnormer og privilegier til debat med afsæt i de konkrete erfaringer, Moeisha har fra sin hverdag og oplevelser med Rigshospital som transkønnet. At være brun, muslim og queer betyder, at vi hver dag går på æggeskaller og befinder os konstant i grænselandet. Når vi krydser én grænse, skal vi forsvare den anden. Kom med til regelbrydende debat/performance med talsperson Moeisha Aden fra Sabaah, der tør at blande historier, sandhed og fiktion om, hvad det ville sige at være transkønnet, muslim og minoritet i minoritet.

15.00 - 15.45
Sted:  Brasserie Royal
Titel: Chemsex - en stof- eller sexafhængighed

I København og andre storbyer verden over er chemsex – brugen af euforiserende stoffer i forbindelse med sex – på fremmarch blandt mænd, der har sex med mænd. I en undersøgelse foretaget af AIDS-Fondet i sommeren 2017 angiver flere af respondenterne, at de har haft negative oplevelser i forbindelse med chemsex, herunder seksuelle overgreb, tab af sociale relationer, overdosis og stofafhængighed. Samtidig øger chemsex risikoen for smitte med hiv og andre sexsygdomme markant. Kom til debat om et fænomen, der fylder mere og mere i det danske homo-miljø og vær med til at diskutere, hvad homomiljøet specifikt og og samfundet generelt kan og bør gøre for at minimere de medfølgende risici.

Debatteltet

14.00 - 14.15
Sted:      Debatteltet
Titel:     Åbningstale v. Eva Kjer Hansen
Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen åbner Menneskerettighedsprogrammet i Copenhagen Pride Week 2018

14.15 - 14.45
Sted:    Debatteltet
Titel:    Mangfoldighed eller tolerance - om LGBTIQA+ repræsentation
Normstormerne vil tematisere forskellene på mangfoldighed og tolerance i denne debat, hvor vi vil tale om repræsentation af LGBTIQA+ personer i populærkultur og ud fra vores erfaringer med normkritisk undervisning i 7.-10. klasser.
Hvordan bliver LGBTIQA+ personer portrætteret i film, serier og andre medier? Hvordan undervises der i skolerne om LGBTIQA+? Har vi gang i mangfoldiggørelse eller tolerancekultur og hvad er de forskellige effekter af disse?

15.00 - 16.00
Sted:    Debatteltet
Titel:    Perspektiver på nordisk samarbejde
I Danmark har regeringen for nyligt introduceret en LGBTI-handleplan som skal være med til at sætte større fokus på LGBTI’eres tryghed og fremme åbenhed. Men hvordan ser det ud i Sverige og Norge? Kom og vær med til en samtale mellem bl.a. den danske ligestillingsminister og pride-repræsentanter hvor vi udveksler erfaringer og diskuterer udfordringer og mulige løsninger for bedre trivsel for LGBTI-personer.

16.15 - 17.00
Sted:    Debatteltet
Titel:    Den Betingede Kærlighed
Kan kærlighed være betinget? Kan forældre elske deres børn for evigt, hvis deres kærlighed til Gud skal være større endnu? 
For LGBT+ personer er det desværre ikke en fremmed realitet, når familiens accept og kærlighed ikke er betingelsesløs og selv med et politisk landskab, der i stigende grad sætter mangfoldighed og diversitet på dagsordenen, oplever LGBT+ personer fortsat udfordringer med alt fra selv-censurering, uønsket hjemløshed til udstødelse fra hjemmet. Sabaah kommer især i tale med mange unge mennesker, der oplever udfordringer i deres familie og bagland, hvor forhold såsom ære og skam i yderste konsekvens kan føre til indlogering på krisecentre og opholdssteder. Sabaah inviterer derfor til dialog og debat om den betingede kærlighed. 

17.00 - 17.45
Sted:    Debatteltet
Titel:    Har vi swipet intimiteten til døde?
Om du leder efter et hurtigt knald eller en romantisk date så er Grindr, Hornet og Tinder fantastiske hjælpemidler til at komme i kontakt med andre i miljøet. Forskning viser, at efter de forskellige apps har gjort deres indtog på telefonerne i Danmark, så har vi langt mere uforpligtende sex. Men noget tyder på, at det uforpligtende også går hånd-i-hånd med det upersonlige og endda skødesløse – langt flere er nemlig blevet dårligere til at tage snakken om forebyggelse, før lagnerne kalder. Fjerner vi intimiteten i sex ved at kynisk swipe til højre og venstre på jagt efter det nye knald? Og hvordan kan det påvirke vores egne selvbestemmelse i form af hvordan vi vil beskytte os, hvem vi vil have sex med og ikke mindst hvordan? Kom til forbi, når AIDS-Fondet inviterer til debat om hvordan datingappens univers skaber muligheder og udfordringer i vores sexliv.

18.00 - 18.45
Sted:    Debatteltet
Titel:    Aseksuel i et seksuelt samfund
En toneangivende forståelse af seksualitet er den at seksuel frigørelse er en menneskeret, men deri ligger en norm om at den “rigtige” frigørelse inkluderer at knalde hvem man vil, når man vil, hvordan man vil. Hvad sker der, når man falder uden for normen og ikke interesserer sig for sex? Er de udelukkede fra at blive seksuelt frigjorte? Holder det vand, at vi i Danmark mener at have retten til egen seksualitet? Disse spørgsmål stiller Foreningen for Aseksuelle i Danmark til debat. Et panel vil lægge op til livlig diskussion – med hinanden og publikum. De vil tydeliggøre hvordan aseksualitet påvirker forskellige nutidige seksualitetsforståelser, og afdække det stigma, der rammer aseksuelle i et sexfikseret samfund.

19.00 - 20.00
Sted:     Debatteltet
Titel:    Ungdomspolitisk debat
Vi har inviteret ungdomspartier til at tale om LGBTQ-rettigheder i Danmark, hvor vi bl.a. vil komme ind på følgende: hvor vi står henne i dag? Hvor vi gerne vil hen ad? og ikke mindst: hvad kan ungdomspartierne gøre for at være med til at løfte LGBTQdagsordenen?

Hovedkassen

14.00 - 14.45
Sted:     Hovedkassen
Titel:  Plads til alle i fodbold - også LGBT?
 

15.00 - 15.45
Sted:     Hovedkassen
Titel:    Drag for begyndere
Er du også vild med drag? Kunne du måske tænke dig at prøve at blive transformeret? Kom forbi teltet og mød nogle af Københavns mest populære drags queens, og lær om alt fra tucking til contouring. Workshoppen modereres af Chantal al Arab.
Dansk

16.00 - 16.45
Sted:     Hovedkassen
Titel:     Rummelighed og sprogbrug
Hvad vil det sige at være inkluderende? Hvordan opleves eksklusion og afvisning, og hvordan kan vi blive bedre til at undgå det i miljøet såvel som i samfundet? Kom og vær med til en diskussion, hvor vi forsøger at belyse, om vi formår at skabe rummelighed, og hvordan den måde, vi taler på, kan påvirke andres evne til at være med.

17.00 - 17.45
Sted:     Hovedkassen
Titel:    Normkritik i børnehøjde
I denne workshop vil vi give en kort introduktion til normkritisk praksis  på børne- og ungeområdet. Vi vil se på, hvordan bl.a. normer omkring køn, seksualitet og minoritetspositioner kan have en negativ kategoriserende effekt på det pædagogiske arbejde - også set i relation til nogle af tidens populære pædagogiske begreber som anerkendelse og inklusion. Der vil blive mulighed for at arbejde med redskaber til at blive mere kritisk på ens egne normer via cases og diskussioner.
Deltagere: Jacob Graack, Adjunkt v. Pædagoguddannelsen, UCC Campus Carlsberg Lisa Rasmussen, Adjunkt v. Pædagoguddannelsen, UCC Nord

18.00 - 18.45
Sted:     Hovedkassen
Titel:     LGBTQI-familiedannelse: Mentalt pres indefra og udefra
Det er ikke nemt at danne familie som LGBTQI-person. For det første er der det biologiske: Skal det være adoption, regnbuefamilie, sæddonor, rugemor eller en helt fjerde løsning? Dernæst kommer de psykologiske udfordringer, der kan være interne såvel som eksterne: Hvordan vil barnet reagere på måden, der er kommet til verden på? Synes andre, at vi er en rigtig familie? Hvem er mor og hvem er far - og er der overhovedet brug for begge dele? Formand for Dare Danmark, Mikkel Raahede, er far til 3 piger født af en carrier i USA. Signe Fjord er selvvalgt singlemor. Sammen med repræsentanter for andre familieformer mødes de til en åbenhjertig snak med hinanden og tilhørerne omkring familiedannelse, forventningspres og forløsning.


19.00 - 19.45
Sted:     Hovedkassen
Titel:    Behov for separatistiske rum? Erfaringer fra et KSKperspektiv 
Der tages afsæt i gruppen KSKyoung og muligheder og udfordringer i at skabe et separatistisk rum for én minoritet i et minoriseret miljø. Er det fx ok at lave et rum kun for kvinder, der har sex med kvinder? Derudover ser vi mere konkret på nogle af de snakke og udvekslinger, der kan finde sted i et rum for KSK'ere. 

 

Pride Stage

18.15 - 18.30
Officeil åbning

Take Me back Tuesday 
18.30 - 23.00

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar