Hummel siger STOP til homofobi

Af Tejs O. T. Lindhardt 10. april 2019

Kan firmaer som Hummel der vandt Danish Rainbow Awards Erhvervspris, leve med homofobien der trives bland de danske fodboldfans?

Fischer han er gay allez allez.. er en af de sætninger vi har set og hørt de seneste  dage. Den kom i mandags oven på FCK-fodboldkampen i Odense i søndags. Efter slutfløjtet i mandags i kampen mellem FC Nordsjælland og Vestegnen begyndte brøndbyfans at synge Fischer han er gay allez allez.

Flere står i kø for at ”vaske” deres hænder. F.eks. siger Brøndby;

Det er fuldstændig uacceptabelt. Det er ødelæggende for den fankultur, vi som klub prøver at bygge op. Så det er meget beklageligt, siger Brøndbys kommunikationschef Christian Schultz til DR.

Det er ikke kun Brøndbys ledelse der tager afstand, også Brøndbys officielle fangruppering, Brøndby Support, tager klar afstand. De skriver på deres hjememside;

”Vi er helt bevidste om, at det ikke er første gang, en Brøndby-tribune har sunget sange, der i sit udtryk må betragtes som homofobiske. Men ligesom vi op gennem tiden har lært, hvor grænsen for racisme går, og hvornår man bør reagere på det, så gælder det samme med homofobi. Og i aften blev grænsen overtrådt på en måde, som vi hverken kan eller vil sidde overhørig”.

FCK tager også afstand
Fodboldklubben FCK tager selvfølgelig også afstand, og de lagde dette skriv op på deres hjemmeside i mandags;

”Til søndagens kamp i Odense oplevede vi desværre, at der var homofobiske tilråb rettet mod Viktor Fischer. F.C. København bakker Viktor Fischers og øvrige spilleres udtalelser efter kampen 100 procent op og tager klar afstand fra alle former for homofobi.
 
Vi har efter kampen evalueret situationen og sender vores observationer videre til OB for at bistå dem i deres interne undersøgelse af sagen. Vi ved, at alle i Odense Boldklub, præcis som vi, tager afstand fra homofobi, og derfor vil vi hellere bruge energien på løsninger end indberetninger mod klubben.
 
Vi vil ligeledes tage en dialog med vores egne fans og opfordrer også alle andre klubber og øvrige interessenter i dansk fodbold til at tage en konkret diskussion om den her problemstilling, så ingen længere skal høre på den slags tåbeligheder på de danske fodboldstadioner - og selvfølgelig heller ikke andre steder.”

Som nogle af XQ28’s læsere har debatteret, har alle et ansvar. Det gælder selvfølgelig også fodboldspilleren Viktor Fischers som nogle mener bevist provokerer.

Som vi skriver, vil mange gerne vaske hænder, men hvad er sanktionerne hvis det det sker igen. Her på XQ28 tog vi fat i tre store sponsorer for at høre hvad de havde tænkt sig at gøre.

XQ28 tog fat i sponsorerne
Tre af Brøndbys store sponsorere er Carlsberg, Arbejdernes Landsbank og Hummel, og hvad siger de? Carlberg er sponsor hos Brøndby, men de leverer øl til både Brøndby og FCK. Carlsberg har i skrivende stund ikke reageret på vores henvendelse, men det har Arbejdernes Landsbank.

Hvad er jeres kommentar til at ordet Bøsse/Gay/Homo bruges som skældsord i sportens verden?
Vi synes det er helt utilstedeligt og meget meget trist, at den slags foregår i dagens Danmark anno 2019. Det hører ingen steder hjemme – heller ikke i sportens verden, siger Jesper Bjerrehuus, kommunikations- og pressechef hos Arbejdernes Landsbank til XQ28.

Og har I tænkt jer at lægge pres på Brøndby for at den slags ikke sker igen.
Det er ikke nødvendigt at lægge noget pres. Vi har tæt dialog med Brøndby, og de har så sent som i går - meget klart og tydeligt – forsikret os om, at de gør alt, hvad de kan, for at komme dette til livs på lægterne. Generelt har vi en rigtig god dialog også med de øvrige superligaklubber, hvor vi er sponsor – dvs. AGF, FCN og Vejle – og vi sidder med en klar oplevelse af, at alle klubber tager dette meget seriøst og gør hvad de kan for stoppe det her, Jesper Bjerrehuus, kommunikations- og pressechef hos Arbejdernes Landsbank til XQ28

I onsdags fik Hummel Erhvervsprisen ved det årlige Danish Rainbow Awards i Cirkusbygningen. Det forpligter jo en del, så det var naturligt at spørge Hummel som er sponsor for Landsholdets trøjer og Brøndbys, hvad de mener om homofobi i fodbldverdenen.

Helt konkret, så tager Hummel på alle måder afstand fra enhver form for homofobiske tilråb både på og uden for stadion.

I det konkrete tilfælde tog vi med det samme action i går og har taget initiativ til en kampagne, der skal hjælpe med at skabe en god tone på danske (og udenlandske) fodboldstadions.

Man kan læse mere om vores action her

Det er vores plan at nedsætte et panel af fodboldfans, klubber, LGBT+ repræsentanter m.fl til at pege på den eller de ideer, der fortjener støtte fra vores ”Fights That Matter” pulje.

Vi håber at initiativet kan være med til at sætte fokus på problemet, skabe dialog og markante initiativer i gang.

Vi ønsker også yderligere dialog med alle relevante parter, der kan være med til at diskutere initiativer, som kan sætte en stopper for den form for upassende opførsel på stadion.

Vi var som du skriver stolt modtager af Erhvervsprisen ved Danish Rainbow Awards for vores indsats for at støtte LGBT+ rettigheder i almindelighed og i særdeleshed inden for sportens verden.

Jeg havde selv æren af at modtage prisen på scenen.

Vi har været meget aktive omkring LGBT+ rettigheder i Rusland ifbm VM i Rusland og kunne i onsdags overrække en check til The Russian LGBT Sports Federation i  Cirkusbygningen. Læs mere om det her.

Vi har også aktivt støttet Berlin Bruisers – et LGBT+ rugby hold, der arbejder for at fremme LGBT+ rettigheder, skabe tolerance og diversitet. Læs her. fortæller Ulrik Feldskov Juul, PR, karma- og kommunicationsmanager hos Hummel til XQ28

Det bliver spændende om de danske fodboldfans kan holde sig fra disse homoslagsange. Ellers vil vi holde deres fodboldklubbers sponsorer op på dette.  

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Der er fuld skrue på det overdådige visuelle i repremieren på Prinsen af Egypten med Fredericia Teater på Det Kongelige Teater.

Betagende flot bibelmusical på Gamle Scene

Fredericia Teater er endnu engang rykket ind på Gamle Scene med musicalen Prinsen af Egytpen der havde verdens...

22. jun
Martin Knudsen, Kim Hammelsvang og Liselotte Krogager har det sjovt på scenen og det smitter ned til folk i salen på Ganløse Kro.

Smittende godt humør i Ganløse

Gansløse Revyen holder til på den hyggelige Ganløse Kro og er – også i år – garant for smittende, hjertevarmt ...

17. jun
Der er masser af spænding og flot samspil mellem Jessica Lyall og Stefanos Bizas i det nye dansedrama About Miss Julie med Dansk Danseteater.

Frøken Julies fald af pinden

Dansk Danseteater er heldige at have den amerikanske koreograf Stephen Shropshire på repertoiret for det er al...

16. jun

Et værdigt farvel til Elton John

Royal Arena var her til aften rammen om en helt særlig koncert, nemlig Elton Johns afskedskoncert. Et festfyrv...

7. jun