Retten til kærlighed!

Af Tejs O. T. Lindhardt 15. april 2019

Intet er vigtigere end historien – og særligt LGBT+ historien. Det emne tager forfatter og leder af LGBT Historisk Værksted, Bjarne Henrik Lundis, fat på i podcast-serien ”Ret til kærlighed”.

I de sidste 30 år er der sket rigtigt mange ting i det danske LGBT+ miljø, men som tiden går, glemmer vi det, eller nye generationer husker det ikke fordi de ikke har været en del af det.

Forfatteren Bjarne Henrik Lundis har taget en snak med nogle af de danskere der har haft indflydelse eller været en direkte del af den danske LGBT+ historie.

”I podcast-serien ”Ret til kærlighed” fortæller vi historien om, hvordan det gik til, at bøsser, lesbiske og hele LGBT-miljøet fik flere rettigheder. Samtidig sætter vi fokus på, om de lovgivningsmæssige fremskridt nu også har gjort livet nemmere for LGBT-personer i deres hverdag; i fritiden, på arbejdspladsen, på fodboldbanen osv. Vi sætter fokus på, om LGBT-personer i dag kan leve og være, som de har lyst til,” fortæller Bjarne Henrik Lundis. 

I fire podcasts der allerede nu ligger på iTunes, Podtail, Buzzsprout, YouTube, Spotify og Gaymagz kan du lytte til følgende:

Verdens første lesbiske par som indgik registreret partnerskab
Anne Vibeke Fleischere og Elisabeth Bjerre Knudsen fortæller om da de som første lesbiske par både herhjemme og i verden, indgik registreret partnerskab den 5. oktober 1989.

Rettigheder til Regnbuefamilier
Søren Laursen, formand for Menneskerettighedsrådet, fortæller om hvordan det står til med menneskesrettigheder for LGBT-området og har særligt fokus på regnbuefamilier.

Hvor køn må man være?
Søren Laursen, formand for Menneskerettighedsrådet, fortæller om transpersoners vilkår og kommer ind på den køns- og identitetskamp  der forgår herhjemme og i udlandet.

Da homoseksuelle fik papir på hinanden
Tidligere sundhedsminister Torben Lund fortæller om hvordan det rent faktisk gik til at Danmark – som det første land i verden – indførte registreret partnerskab.

"Ret til kærlighed” er den første podcast-serie herhjemme der fortæller om hvordan bøsser, lesbiske, transkønnede og andre LGBT-personer lever og har det i dagens samfund, og som fortæller om de rettigheder regnbuemiljøet har opnået, og om hvordan det har påvirket dem i deres liv og hverdag.   

Er du interesseret i historie, så gå ind og lyt. 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Der er fuld skrue på det overdådige visuelle i repremieren på Prinsen af Egypten med Fredericia Teater på Det Kongelige Teater.

Betagende flot bibelmusical på Gamle Scene

Fredericia Teater er endnu engang rykket ind på Gamle Scene med musicalen Prinsen af Egytpen der havde verdens...

22. jun
Martin Knudsen, Kim Hammelsvang og Liselotte Krogager har det sjovt på scenen og det smitter ned til folk i salen på Ganløse Kro.

Smittende godt humør i Ganløse

Gansløse Revyen holder til på den hyggelige Ganløse Kro og er – også i år – garant for smittende, hjertevarmt ...

17. jun
Der er masser af spænding og flot samspil mellem Jessica Lyall og Stefanos Bizas i det nye dansedrama About Miss Julie med Dansk Danseteater.

Frøken Julies fald af pinden

Dansk Danseteater er heldige at have den amerikanske koreograf Stephen Shropshire på repertoiret for det er al...

16. jun

Et værdigt farvel til Elton John

Royal Arena var her til aften rammen om en helt særlig koncert, nemlig Elton Johns afskedskoncert. Et festfyrv...

7. jun