Retten til kærlighed!

Af Tejs O. T. Lindhardt 15. april 2019

Intet er vigtigere end historien – og særligt LGBT+ historien. Det emne tager forfatter og leder af LGBT Historisk Værksted, Bjarne Henrik Lundis, fat på i podcast-serien ”Ret til kærlighed”.

I de sidste 30 år er der sket rigtigt mange ting i det danske LGBT+ miljø, men som tiden går, glemmer vi det, eller nye generationer husker det ikke fordi de ikke har været en del af det.

Forfatteren Bjarne Henrik Lundis har taget en snak med nogle af de danskere der har haft indflydelse eller været en direkte del af den danske LGBT+ historie.

”I podcast-serien ”Ret til kærlighed” fortæller vi historien om, hvordan det gik til, at bøsser, lesbiske og hele LGBT-miljøet fik flere rettigheder. Samtidig sætter vi fokus på, om de lovgivningsmæssige fremskridt nu også har gjort livet nemmere for LGBT-personer i deres hverdag; i fritiden, på arbejdspladsen, på fodboldbanen osv. Vi sætter fokus på, om LGBT-personer i dag kan leve og være, som de har lyst til,” fortæller Bjarne Henrik Lundis. 

I fire podcasts der allerede nu ligger på iTunes, Podtail, Buzzsprout, YouTube, Spotify og Gaymagz kan du lytte til følgende:

Verdens første lesbiske par som indgik registreret partnerskab
Anne Vibeke Fleischere og Elisabeth Bjerre Knudsen fortæller om da de som første lesbiske par både herhjemme og i verden, indgik registreret partnerskab den 5. oktober 1989.

Rettigheder til Regnbuefamilier
Søren Laursen, formand for Menneskerettighedsrådet, fortæller om hvordan det står til med menneskesrettigheder for LGBT-området og har særligt fokus på regnbuefamilier.

Hvor køn må man være?
Søren Laursen, formand for Menneskerettighedsrådet, fortæller om transpersoners vilkår og kommer ind på den køns- og identitetskamp  der forgår herhjemme og i udlandet.

Da homoseksuelle fik papir på hinanden
Tidligere sundhedsminister Torben Lund fortæller om hvordan det rent faktisk gik til at Danmark – som det første land i verden – indførte registreret partnerskab.

"Ret til kærlighed” er den første podcast-serie herhjemme der fortæller om hvordan bøsser, lesbiske, transkønnede og andre LGBT-personer lever og har det i dagens samfund, og som fortæller om de rettigheder regnbuemiljøet har opnået, og om hvordan det har påvirket dem i deres liv og hverdag.   

Er du interesseret i historie, så gå ind og lyt. 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Taron Egerton i titelrollen er eneste formildende omstændighed i jammerlig ny indspilning af myten om manden der tog fra de rige for at give til de fattige.

Robin Hood skyder forbi

Den nyeste filmudgave om Robin Hood skyder forbi målet og ender som en meget rodet og forvrøvlet affære.

19. apr

Rufus holder 20 års jubilæum

Den 45-årige canadiske singer/songwriter Rufus Wainwright kommer til Danmark fredag den 19. April.

18. apr

Special: Fantastisk politisk korrekt og sjov serie

Netflix nye serie, Special, er næsten for politisk korrekt, men alligevel meget sjov.

18. apr
Kærligheden mellem Molly og Sam bliver brat afbrudt i musicalversionen af filmhittet Ghost - der lige nu spiller i Tivolis Koncertsal.

Spøgelser i keramikbutikken

Heltemus Productions udgave af musicalen Ghost skæmmes af en umanerlig klodset og grim scenografi.

15. apr