FotoEurovision.tv

Eurovision 2019 - vores forudsigelse for den anden semifinale

Af Elvir Pelešević 16. maj 2019

Sandhedens time nærmer sig for Danmark. I aften finder vi ud af om Leonora og hendes sang “Love Is Forever” formår at kvalificere sig til finalen i årets udgave af Eurovision Song Contest. I denne artikel giver vi vores bud på hvilke 10 lande fra den anden semifinale der går videre. 

Onsdag aften optrådte 18 lande for fagjuryerne i den anden semifinale. Som vi har forklaret tidligere, havde TV-seerne ikke mulighed for at se dette show i fjernsynet. Fagjuryernes stemmer bliver lagt oven i seernes stemmer torsdag aften i en direkte TV-udsendelse hvorefter det bliver annonceret hvilke lande der har indløst adgangsbilletten til den store finale på lørdag.

Baseret på de tidligere prøver forudser vi at følgende lande går videre fra den anden semifinale: 

Holland. Selv om koreografien ikke har fungeret optimalt for hollænderne, har de stadigvæk den stærkeste sang i hvert fald hvis man spørger bookmakerne.

Sverige. Svenskerne skuffer aldrig. Godt nok har de skruet ned for sceneeffekterne i år, men sangen er så god at den kan stå helt alene og stadig gør Sverige i den grad konkurrencedygtig.

Rusland. Russerne skal nok komme i finalen takket være Sergey Lazarevs fantastiske stemme og koreografien til trods for at selve sangen er middelmådig. 

Schweiz. Den schweiziske repræsentant Luca Hänni har alle de ingredienser der skal til, for at gå videre til finalen: godt udseende, god stemme og ikke mindst en god sang der fænger ved første lytning.

Norge. Nordmændene stiller i år op med en sang der er som skræddersyet til Eurovision Song Contest. Selv om sceneshowet fremstår noget kaotisk, skal de hardcore Eurovisionfans nok stemme Norge videre til finalen. 

Aserbajdsjan. Det aserbajdsjanske bidrag fungerer rigtig godt både sangmæssigt og i forhold til sceneshowet. Med lidt held kan Aserbajdsjan faktisk godt gå hen og vinde konkurrencen i år.

Danmark. Det danske bidrag fænger med sin enkelhed og et godt budskab. Og så er Leonoras mimik og sangstemme blevet bedre siden hun vandt Dansk Melodi Grand Prix i februar. 

Malta. Den maltesiske sang rammer tidens ånd: Den er fyldt med positiv energi og dansevenlige lyde som mange vil finde indbydende.

Albanien. Albaniens repræsentant har i den grad været fantastisk til at formidle budskabet og de stærke følelser som det albanske bidrag omfavner, ikke mindst takket være sin fantastiske stemme og sin indlevelsesevne. 

Nordmakedonien. Nordmakedoniens bidrag er enkelt, emotionelt, godt leveret vokalmæssigt,og har desuden også et stærkt budskab. 

Det betyder at vi tror på at følgende lande rejser hjem fra Tel Aviv før det for alvor bliver sjovt:

Kroatien. Den kroatiske repræsentant Roko har muligvis den bedste stemme i årets Eurovision, men sangen er for dårlig til at gøre det muligt for Kroatien at nå finalen.

Letland. Det lettiske bidrag er let og behageligt, men det fremstår også som en sovepille hvilket gør at sangen risikerer hurtigt at blive glemt.

Rumænien. Stilmæssigt og i sin opbygning minder den rumænske sang en del om Letland. Selv om sangen er velsunget og behagelig, mangler den intensitet og slagkraft.

Moldova. Moldovas sang er bygget på alt for mange klichéer og fremstår derfor uinspireret og kedelig.

Irland. Irlands sang er sød og charmerende. Det er sangerinden Sarah også, men hendes stemme er simpelthen ikke stærk nok. 

Litauen. Det litauiske bidrag “tager mere i munden end det kan gabe over”. Der er gode intentioner, men sangen virker uforløst og mangelfuld.

Østrig. Østrigerne kan vise sig at være “dark horse” i denne semifinale. Selv om sangen ikke er en typisk Eurovisionsang, kan det sagtens være at den grundet sin originalitet og “coolness” falder i seernes smag. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen giver liv til de to tyske venner Max og Martin i den dramatiske brev-roman Adressaten Ubekendt der er omsat til teater i Skuespilhuset.

Fra venner til fjender

I Skuespilhuset åbner Det Kongelige Teater sæsonen med et fascinerende og ætsende brevdrama mellem en jøde og ...

25. aug
Det er Alban Lendorf magiske scenenærvær der gør at balletten Danish Design på Bellevue Teatret hæver sig op over den papirstynde handling om kunstnerens kamp med og mod materialet.

En våd designerdrøm

På Bellevue Teatret genindfører man sommerballet med den lille forestilling Danish Design som har landets stor...

18. aug
Zaira Romero og Rosy Rodriguez som Carmen og Lola i den flotte film om forbudt lesbisk kærlighed i det spanske romamiljø.

Sensuel og intim film om lesbisk kærlighed

Arantxa Echevarria har skabt en film der beskriver både det spanske sigøjner miljø og en spirrende kærlighed m...

5. aug
Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul