LGBT+ Ungdom boykotter Eurovision

Af Tejs O. T. Lindhardt 16. maj 2019

Lige siden Israelske Netta vandt med sangen Toy i 2018, har der været spekuleret i om man skulle boycotte Israel af politiske årsager. Det gør LGBT+ Ungdom nu. Eurovision har tidligere været afholdt i Israel i årene 1978, 1979 og 1998.

Burde resten af LGBT miljøet følge trop

På lørdag afholdes Eurovision Song Contest i Tel Aviv, og der afholdes ligeledes mange småevents i det københavnske LGBT+ miljø.

LGBT+ Ungdom havde oprindeligt planlagt et Eurovision fejringsevent på Vela. Det et de blevet stærkt kritiseret for fordi nogle mener man skal boycotte eventet af politiske grunde. Dette har fået LGBT+ Ungdom til at aflyse deres oprindelige event og skifte det ud med ABBA. De skrev således på facebook:

”Vores oprindelige begrundelse for fejre Eurovision var, at vi i LGBT+ Ungdom ser Eurovision song contest som et symbol på Europas fællesskabsfølelse om noget der ikke er politisk. Det vi gerne ville fejre var, at det er et årligt event som ofte bruges til at hylde, at man har ret til at være den man er. Rent historisk har Eurovision været med til at styrke samarbejdet mellem landene i Europa. Vi synes det er vigtigt at have den positive historik og betydning Eurovision har haft, for øje.

Vi i LGBT+ Ungdom føler dog alligevel ikke at vi kan støtte op om Eurovision, da der i år er en del problematikker omkring Eurovisions brug af pinkwashing. Pinkwashing er en vigtig del af vores dagsorden, og ikke noget vi kan støtte op om. Dette er grunden til at vi har valgt ikke at afholde et Eurovision event alligevel.

I stedet afholder vi eventet: LGBT+ UngdomxVela “You are the dancing queen” hvor vi bringes tilbage til ABBA's storhedstid i bedste stil, med karaoke og dans. Vi glæder os til at se jer på Vela!” 

Har LGBT+ Ungdom en pointe?
Det er et stærkt signal LGBT ungdommen sender ved at de aflyse et stort event, fordi de mener at Eurovisionen benytter sig af pinkwashing .

På de fleste LGBT+ steder har man altid set Grand Prix og Eurovision som en stor festdag, og mange sætter storskærme på i den anledning. Men skal vi alle boycotte Eurovisionen i år, fordi det afholdes i Israel?  

Hvad siger du? Stem ude til højre.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen giver liv til de to tyske venner Max og Martin i den dramatiske brev-roman Adressaten Ubekendt der er omsat til teater i Skuespilhuset.

Fra venner til fjender

I Skuespilhuset åbner Det Kongelige Teater sæsonen med et fascinerende og ætsende brevdrama mellem en jøde og ...

25. aug
Det er Alban Lendorf magiske scenenærvær der gør at balletten Danish Design på Bellevue Teatret hæver sig op over den papirstynde handling om kunstnerens kamp med og mod materialet.

En våd designerdrøm

På Bellevue Teatret genindfører man sommerballet med den lille forestilling Danish Design som har landets stor...

18. aug
Zaira Romero og Rosy Rodriguez som Carmen og Lola i den flotte film om forbudt lesbisk kærlighed i det spanske romamiljø.

Sensuel og intim film om lesbisk kærlighed

Arantxa Echevarria har skabt en film der beskriver både det spanske sigøjner miljø og en spirrende kærlighed m...

5. aug
Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul