Foto Pressenbillede

IKEA giver 30.000 kr. til ung, dansk youtuber

Af Tejs O. T. Lindhardt 10. juli 2019

30.000 kr. er også en slags penge, og dem skal LGBT Youtuberen Emil nu lege med, og skabe en du flere gode videoer . 

Navn
Emil Kildeskov Olsen

YouTube-følgere
37.273

Se kanalen her

Instagramfølgere
25.800

Se instagram her
 

I starten af juni i år bragte vi historien om hvordan IKEAs populære FRAKTA-pose havde fået et makeover og var blevet malet i regnbuens farver i anledning af Pride – den regnbuefarvede version fik navnet KVANTING. Det var ikke kun i Danmark at IKEA havde sat den i produktion: Den kunne købes i deres varehuse over hele verden.

IKEA fortalte XQ28: "Vi håber at rigtig mange kunder og medarbejdere vil tage den flotte pose med sig og fejre LGBT plus Pride og budskabet om mangfoldighed sammen med os," sagde Sara Lynge Jægerfeldt som er Equality, Diversity & Inclusion Leader i IKEA. Hun forsatte; For vi ved at ligestilling er en grundlæggende menneskeret, og ønsker at alle hjem er lige. Alle fortjener et hjem de elsker, og en arbejdsplads hvor man føler sig velkommen, respekteret og værdsat.  

Nogle skeptikere satte spørgsmål ved om IKEA ikke bare ville udnytte en god mulighed for at tjene nogle ekstra penge på LGBT-folket.

Vi sendte selvfølgelig spørgsmålet videre til IKEA som svarede; Det er i år første gang vi har fået muligheden for at sælge KVANTING posen på det danske marked, og vi arbejder derfor lige nu på at få en endelig aftale om en donation på plads. Her vil en del af overskuddet fra poserne gå til en organisation der sætter fokus på diversitet og inklusion.

Ligesom vores globale organisation støtter og samarbejder IKEA Danmark generelt med flere forskellige humanitære organisationer og projekter, både nationalt og lokalt, der har fokus på menneskerettigheder, så dette tiltag er derfor nyt et af slagsen.

LARM får penge – og giver dem videre
IKEA Danmark har givet 30.000 kr. i forbindelse med salget af deres KVANTING pose og donerer penge til et af LGBT Danmarks projekter. LARM, som projektet hedder, er dannet på baggrund af midler fra Undervisningsministeriet og Det Danske Filminstitut og har til formål at udvikle LGBT-relevant undervisningsmateriale som laves i samarbejde med bl.a. LGBT+ Ungdom og minoritetsforeningen Sabaah.

LARM beholder ikke selv de 30.000 kr. men sender dem videre til youtuberen Emil Kildeskov Olsen. De skriver på deres facebook at Emil skal bruge pengene på at lave forskellige videoer om det at være ung og aktivist.

Emil har sin egen youtubekanal der hedder “Makeup & Lifestyle”, og har over 37.000 følgere og rammer snart 3 millioner visninger på sine videoer.

En af de mange tidligere videoer, hvor du kan se Emil er her

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul
Sicilia Gadborg og Silas Holst er begge med til at gøre Flashdance på Operaen til en succes.

Fake it to till you make it!

Flashdance på Operaen er fuld af et energisk ensemble der mere end sædvanligt skal udføre noget de ikke er eks...

6. jul
Ann Eleonora Jørgensen og Anton Hjejle leverer de to sjoveste præstationer i Shakespeares komedie Helligtrekongers aften i det smukke Grønnegårds Teater.

Underholdende Shakespearefarce i det grønne

En af sommerens helt store fornøjelser er at se Grønnegårds Teatrets årlige klassiker i den smukke have ved De...

29. jun
Der er fuld skrue på det overdådige visuelle i repremieren på Prinsen af Egypten med Fredericia Teater på Det Kongelige Teater.

Betagende flot bibelmusical på Gamle Scene

Fredericia Teater er endnu engang rykket ind på Gamle Scene med musicalen Prinsen af Egytpen der havde verdens...

22. jun