Fra 25. april i år, Foto Metroselskabet / Dragør Luftfoto

Rådhuspladsen bliver ikke klar til pride

Af Tejs O. T. Lindhardt 26. juli 2019

Rådhuspladsen har i de sidste mange år dannet rammen om den største LGBT+ fest i København. Det gør den igen i år – også selvom pladsen ikke er helt færdig.  

I 2007 blev det vedtaget at København skulle have en fjerde etape af Metroen – det vi i dag kalder for Cityringen.

I 2009 begyndte arbejdet på den kommende Cityring, og lige siden har København lignet en stor byggeplads. Det er heldigvis snart et overstået kapitel, og vi kan glæde os over at København snart bliver mere transportvenlig, og selvfølgelig over at byen igen kommer til at ligne sig selv igen på overfladen.

Da man startede i 2009, var planen at Cityringen skulle være klar til brug i december 2018, men fem år inde i orojektet stod det klart at den plan ikke ville holde. Cityringen blev så sat til at være klar i juli 2019, men heller ikke det kunne holde, for metroen forventes nu færdig 29. september.

Øv for Copenhagen Pride
Det er jo ret øv for priden, men også for alle andre der havde håbet på en større Rådhusplads.

Man har hele tiden håbet at Rådhuspladsen kunne stå klar til Copenhagen Pride 2019 så man kunne se den i fuld størelse. Metroselskabet har meldt ud at det er test af Metroen der er problemet, så man kan undre sig over at overfladen ikke er klar til brug. Vi tog derfor fat i Metroselskabet for at høre hvordan det ser ud i forhold til at der er pride i uge 33.

Vi gør alt hvad vi kan for hurtigst muligt at komme i mål, og vi forventer fortsat at Cityringen åbner den 29. september.

Vi forventer at Rådhuspladsen bliver klar til åbningen – også i gadeplan – men der kan fortsat være nogle mindre arbejder med f.eks. belægning der skal færdiggøres efterfølgende. Derfor vil der også fortsat være trådhegn i uge 33, men der skulle være god plads til folk som der f.eks. også var til den store mindekoncert for Kim Larsen, fortæller Andreas Vig Lannov, Kommunikationsmedarbejder hos Metroselskabet.

Copenhagen Pride kan altså ikke boltre sig på hele Rådhuspladsen men må nøjes med samme areal som man har gjort siden 2009.

Copenhagen Pride kunne godt bruge noget mere plads. I 2018 gik over 40.000 med i paraden, og over 250.000 så på og deltog i festerne på og omkring Rådhuspladsen.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen giver liv til de to tyske venner Max og Martin i den dramatiske brev-roman Adressaten Ubekendt der er omsat til teater i Skuespilhuset.

Fra venner til fjender

I Skuespilhuset åbner Det Kongelige Teater sæsonen med et fascinerende og ætsende brevdrama mellem en jøde og ...

25. aug
Det er Alban Lendorf magiske scenenærvær der gør at balletten Danish Design på Bellevue Teatret hæver sig op over den papirstynde handling om kunstnerens kamp med og mod materialet.

En våd designerdrøm

På Bellevue Teatret genindfører man sommerballet med den lille forestilling Danish Design som har landets stor...

18. aug
Zaira Romero og Rosy Rodriguez som Carmen og Lola i den flotte film om forbudt lesbisk kærlighed i det spanske romamiljø.

Sensuel og intim film om lesbisk kærlighed

Arantxa Echevarria har skabt en film der beskriver både det spanske sigøjner miljø og en spirrende kærlighed m...

5. aug
Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul