Ny “Call Me by Your Name” klar som bog

Af Tejs O. T. Lindhardt 27. juli 2019

Fans af filmen Call Me by Your Name kan nu glæde sig til at efterfølgeren kommer til efteråret – i første omgang som bog.

De fleste der har set instruktøren Luca Guadagninos film Call Me by Your Name, har kunnet mærke suget i maven og relatere det til da man selv havde sin første forelskelse. Uanset om man ser filmen eller læser bogen – som i øvrigt er mere intens –  kan man ikke undgå at blive forelsket i den forelskelse der er mellem unge Elio og den lidt ældre Oliver.
 
Call Me by Your Name er baseret på André Acimans bog af samme navn som udkom i 2007. 

I et interview på YouTube fortæller Aciman hvordan ideen til bogen opstod. Han fortæller at han var på kontrakt med et bogforlag og allerede havde fået pengene for bogen: Han var derfor under pres og havde en deadline.

Bogen skulle egentlig have handlet om en pige og en dreng, men som vi ved, endte det med to drenge. Til det forklarer Aciman, der i øvrigt selv er heteroseksuel, at da han var 10 år og absolut ikke vidste noget om nogenting, var der en anden dreng på den strand hvor han boede. Han var måske syv år ældre end ham selv forklare Aciman.

André Aciman var virkelig besat af drengen, og han håbede inderligt at de kunne være venner – at de bare kunne være sammen, snakke og have det sjovt. Da han skrev Call Me by Your Name, tænkte han tilbage til dengang: Hvad nu hvis jeg gerne havde villet noget mere dengang – et mere passioneret, intenst venskab. Det var sådan venskabet mellem Elio og Oliver udviklede sig.

Jeg blev forelsket i Oliver, jeg blev forelsket i Elio, jeg blev forelsket i deres forelskelse. Ja, jeg blev også forelsket i sommeren, Italien, familien og ikke mindst blev jeg forelsket i frugt, siger han med et smil – her bliver der tænkt på ferskenscenen.

Luca Guadagnino tog bogen op, og med hjælp fra andre manuskriptforfattere blev den til den film vi kunne se i de danske biografer i starten af 2018.

Lige siden har fans skreget på en toer. Filmen havde premiere i udlandet allerede året før, og da André Aicman i december 2017 blev spurgt om der ikke kom en opfølgning til Call Me by Your Name sagde han; Problemet med en efterfølger er at der skal være et plot til en bog, og det er der ikke nu, men jeg kan fortælle at ideen om Elio og Oliver aldrig helt har forladt mig, så hvem ved.

PLOT — Spoiler alert
Knap et år efter det interview hvor André Aicman fortalte at han manglede et plot til en efterfølger til Call Me by Your Name meddelte han via twitterprofil at  plottet lå klar.

Der skulle gå yderligere fire måneder før han den 20. marts i år kunne annoncere bogens titel på Twitter.

FIND ME, hedder den kommende bog, og til stor forbavselse er Elios far, Mr. Perlman blevet skilt fra sin kone, og i toget fra Firenze til Rom, hvor han skal besøge Elio, sker der en alvorlig livsændring for faderen.

Elio bor i Italiens hovedstad Rom hvor han er en meget talentfuld pianist. Elio har dog ikke tænkt sig at blive boende i Rom, og flytter derfor kort efter til Paris, byernes by.

Oliver er nu professor og bor i New England, og  han har længe haft lyst til at besøge Europa igen.

Bogen FIND ME udkommer på forlaget Farrar, Straus and Giroux den 29. oktober i år. Når den senere udkommer som lydbog, læses den af Mr. Perlman/Michael Stuhlbarg. Call Me by Your Name blev som lydbog læst af  Oliver/Armie Hammer.

Det forventes at bogen udgives på dansk måneden efter.

Om bogen bliver filmatiseret, er stadig uvist, men vi kan måske forvente en FIND ME film i 2021.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen giver liv til de to tyske venner Max og Martin i den dramatiske brev-roman Adressaten Ubekendt der er omsat til teater i Skuespilhuset.

Fra venner til fjender

I Skuespilhuset åbner Det Kongelige Teater sæsonen med et fascinerende og ætsende brevdrama mellem en jøde og ...

25. aug
Det er Alban Lendorf magiske scenenærvær der gør at balletten Danish Design på Bellevue Teatret hæver sig op over den papirstynde handling om kunstnerens kamp med og mod materialet.

En våd designerdrøm

På Bellevue Teatret genindfører man sommerballet med den lille forestilling Danish Design som har landets stor...

18. aug
Zaira Romero og Rosy Rodriguez som Carmen og Lola i den flotte film om forbudt lesbisk kærlighed i det spanske romamiljø.

Sensuel og intim film om lesbisk kærlighed

Arantxa Echevarria har skabt en film der beskriver både det spanske sigøjner miljø og en spirrende kærlighed m...

5. aug
Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul