FotoInstagram rammsteinofficial

Rammstein udfører “det forbudte kys” midt i Moskva

Af Elvir Pelešević 2. august 2019

I Rusland er enhver form for “propaganda for homoseksualitet” forbudt ved lov, men det var det tyske band Rammstein ligeglade med. 

To medlemmer af Rammstein valgte at kysse på scenen under koncerten i Moskva i mandags. Det skete foran 81.000 mennesker. Billedet af kysset bliver i disse dage flittigt delt på diverse sociale medier, i hvad der tolkes som  en klar protest mod den russiske, alt andet end venlige politik over for LGBTQ+-personer. 

I 2013 vedtog man i Rusland en lov der forbyder hvad man betegnet som “propaganda for utraditionelle seksuelle relationer” og kriminaliserer enhver positiv omtale af homoseksualitet over for børn og unge. En anden russisk lov forbyder homoseksuelle par at adoptere børn. Endvidere vedtog det russiske parlament i 2015 regler der forbyder folk med bestemte seksuelle præferencer, eksempelvis transkønnede og transvestitter, at få kørekort. Desuden har der, ifølge den britiske avis The Independent, været en stigning i antallet af hadforbrydelser i landet rettet mod LGBTQ+-personer de seneste år. I 2017 lå Rusland også i bunden af en liste over landes rettigheder for homoseksuelle.

Det var bandets guitarister, Paul Landers og Richard Krupe, der kyssede på scenen. Det er dog ikke første gang det sker. Faktisk har de gjort det så mange gange at de to af nogle fans bliver kaldt "Paulchard." Efter koncerten lagde Rammstein et billede af kysset ud på deres Instagram ledsaget af teksten “Rusland, vi elsker dig.”

I aften spiller Rammstein endnu en koncert - denne gang i St. Petersborg. Det bliver spændende at se om de kommer med endnu en markering af deres støtte til LGBTQ+-personer. 

Se kysset her

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen giver liv til de to tyske venner Max og Martin i den dramatiske brev-roman Adressaten Ubekendt der er omsat til teater i Skuespilhuset.

Fra venner til fjender

I Skuespilhuset åbner Det Kongelige Teater sæsonen med et fascinerende og ætsende brevdrama mellem en jøde og ...

25. aug
Det er Alban Lendorf magiske scenenærvær der gør at balletten Danish Design på Bellevue Teatret hæver sig op over den papirstynde handling om kunstnerens kamp med og mod materialet.

En våd designerdrøm

På Bellevue Teatret genindfører man sommerballet med den lille forestilling Danish Design som har landets stor...

18. aug
Zaira Romero og Rosy Rodriguez som Carmen og Lola i den flotte film om forbudt lesbisk kærlighed i det spanske romamiljø.

Sensuel og intim film om lesbisk kærlighed

Arantxa Echevarria har skabt en film der beskriver både det spanske sigøjner miljø og en spirrende kærlighed m...

5. aug
Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul